Videopremiere: Johndoe

Johndoe returnerte fra en lang pause med utsolgte konserter i helgen, og comebacket ruller videre med en helt fersk musikkvideo som vi gir deg premieren på.

Johndoe_2013Johndoe fra Trondheim tok opp arven etter DumDum Boys med rivende norskspråklig rock, og fikk raskt medvind etter debutplaten Ja Takk Til Trøbbel i 2003. Låter som «Rastløs Rock N’ Roll» og «Pyromantikk» ble spilt ihjel på P3, og norske klubber ble hakket svettere når trønderne kom på besøk.

Etter slippet av Dødvinkel i 2006 ble det merkelig stille, og det viste seg at Johndoe hadde tatt pause på ubestemt tid. Pausen varte helt til forrige helg da Johndoe solgte ut klubben Blæst i Trondheim to ganger, og med det gikk startskuddet for ny satsing. Det blir mumlet om et kommende album, og i dag har vi gleden av å kjøre premiere på bandets nye musikkvideo til låten «Lengsel (Som Aldri Forsvinn)» som er listet på P3.

I den meget flotte videoen følger vi en skinnjakke-kledt og skatende kvinne gjennom Trondheims gater, før det blir enda mer skating og uvettig bruk av pulverapparat mot slutten. Det hele handler – som tittelen indikerer – om lengsel.

Se premiere på videoen her, og les vårt kjappe intervju med vokalist Jonas Skybakmoen under.

Velkommen tilbake, hvor stas var det å spille foran trønderne igjen?

– Det var utrolig stor stas. Vi er overveldet over responsen, egentlig, og veldig takknemlig for alle som kom. Endelig litt trøkk igjen! Det ga mersmak!

Hvor lenge har dere i hemmelighet planlagt det som nå skjer?

– Vi reserverte kvelden på Blæst etter en slags euforisk brainstorm tidlig i vår. Da konserten ble utsolgt på få timer satte vi opp en ekstrakonsert, selv om vi holdt på å dø av usikkerhet. Den solgte også ut. Og så tenkte vi: Nå kommer alle, dette blir garantert bra. Men skal det bare være en feiring av det som har vært..? Nei! La oss slippe en ny låt!

Hvorfor ble pausen så lang?

– Vi levde av bandet i fem år. Det var verdt det, og vi elsker bandet, musikken og å være på veien og spille for fine folk. Men vi kunne ikke leve av det. Noen fikk barn. Da må man ha en jobb. Og da må man ha en utdanning. Og så videre.

Johndoe anno 2003, foto: Kim Ramberghaug.
Johndoe anno 2003, foto: Kim Ramberghaug.

To utsolgte konserter og låt listet på P3, dette ser ut som et skikkelig comeback. Har du lov å si noe om planene videre med tanke på konserter og album?

– Jeg kan ikke si så mye annet enn at konsertene definitivt ga mersmak. Jeg avla et løfte fra scenen om at vi aldri skulle forsvinne igjen. Så jeg tror ikke vi drar noen steder nå. Vi blir.

Videoen har blitt superfin. Kan du fortelle litt om låten, de som har produsert videoen, og hva dere selv synes om den?

– Takk! Det er vår gode venn Jon Vatne, som er dokumentarist, som har laget videoen. Han kaller den en hommage til Trondheim og Byåsen, som er det området i byen hvor han vokste opp. Så fant han Ingrid Lonar som skater. I videoen er det hun som viser oss byen. Hele greia gikk rett hjem hos oss. «Lengsel (som aldri forsvinn)» er ei låt om frihet, egentlig, om å kjenne på rastløsheten, hvordan den hele tida ligger der og prikker under huden. Så smeller det bare.

Er dere både eldre og klokere nå?

Selvfølgelig!