Videopremiere: Junk Machine

Sjekk ut den rufsete musikkvideoen til det lovende rockebandet Junk Machines «Captain Tango’s Final Paradox».

Junk Machine. (Foto: Promo)
Junk Machine. (Foto: Promo)

Bergenstrioen Junk Machine har markert seg på Vestlandet med oppvarmingsjobber for Kurt Vile og Unknown Mortal Orchestra. Rockebandet består av Daniel Tornhill (gitar/vokal), Jonas Skarmark (synth, loops, visuals) og Kristoffer van der Pas (trommer), som er en del av popbandet Kakkmaddafakka.

Nå er de aktuelle med en musikkvideo til debutsingelen, «Captain Tango’s Final Paradox», som du ser øverst i saken.

Skateboarding fra Bergens musikkmiljø

Gruppen forklarer til P3 at sporet er en «to minutter lang energiutblåsning, hvor man kan høre spor av storheter fra begge sider av Atlanterhavet».

Musikkvideoen, som er klippet av Thornhill og Skarmark, har et tydelig fokus på skateboarding, og resultatet er et nostalgisk og sommerlig uttrykk som skal akkompagnere drivkraften i singelen. Videoens rollebesetning består av flere fra musikkmiljøet i Bergen, hvor vokalist Daniel Thornhill medvirker med opptil flere såkalte «faceplants».

På en gammel VHS-kassett

– Videoen ble spilt inn i fjor sommer sammen med noen venner av oss, og den består hovedsaklig av knall, fall og skateboardulykker, og er restmateriale fra en lokal skatefilm som aldri ble gitt ut. Den er spilt over på en gammel VHS-kassett oppå en Simpsons-episode, via en gammel og rusten, 100 meter lang kveil av en videokabel, sier vokalist og gitarist Daniel Thornhill.

Junk Machines spesielle besetning gjør dem til et selverklært «lavt CO2 footprint»-band. Thornhill forklarer:

– Selv om vi har live trommer og gitar, har målet med Junk Machine hele tiden vært at vi skal kunne gjøre alle de soniske tingene et atskillig større og mer mannssterkt orkester kan. Vi har laget mye av programvaren, samt instrumentene og effektene vi bruker selv. Oppsettet er faktisk ikke så veldig ulikt et klassisk hiphop-oppsett.