Videopremiere: Klish

– Om unge, lovløse på flukt med penger og pistoler. En gangsterballade verdig, forteller rapperen. Se den ferske «Katta & hunda»-videoen!

Tromsøværingen begeistret oss med den blytunge, men tilgjengelige EPen Hangups, som ble lansert i fjor høst.

Nå har rapperen fått en tilhørende, lekker video til «Katta & hunda» – en låt Klish kaller for gangsterballade.

– En naturlig forlengelse av «Hangups»

Hva er historien bak låten?

– I teksten er det jo en ganske typisk Klish-låt, men så synes jeg det er litt yo å gjøre ting jeg ikke har gjort før. Av og til kan man synge (gaule) løs, selv om man ikke nødvendigvis har «sangstemme». Gangsterballade om å gå sakte bakover og eksplodere over nuthin. Litt som en naturlig fortsettelse av «Hangups» egentlig.

Hør Klish i Spotify og WiMP

Det er Eivind Landsvik som har regissert moroa, og han forklarer oss at tanken var å lage en video med situasjoner og bilder som var assosiative til låtens tekst uten å nødvendigvis fortelle nøyaktig det samme som låten: – Det visuelle universet er Klish en del av, men som en historieforteller og ikke en karakter.

Klish mente at video-ideen til Landsvik var perfekt: – Selvfølgelig skulle «Katta & hunda» handle om unge, lovløse på flukt med penger og pistoler. En gangsterballade verdig.

Klish er aktuell med en fersk video til låten "Katta & hunda".  Foto: akam1k3
Klish er aktuell med en fersk video til låten «Katta & hunda». Foto: akam1k3

– Jobber med det vanskelige andrealbumet

Skjedde det noe gøy og/eller rart under innspilling?

– Tja, både Halvor og Idun (i hovedrollene) har jo snakketøyet i orden, så fikk hørt en del kule greier om Asker og sånt. De to, jeg og Asbjørn (videoens produsent) kjørte den gamle bobla man ser i videoen frem og tilbake fra Sandefjord. Det gikk ikke så veldig fort, men det var heller ikke så varmt.

Planen framover er å spille konserter i sommer, og Klish jobber med å ferdigstille oppfølgeren til Hangups. – Det uhyre vanskelige andrealbumet begynner å ta form, som han formulerer det selv.