Videopremiere: Magnus Moriarty™

I 8 millimeter-snutten «Easy Over» prøvde regissørene bare å formidle en stemning. Det ble grovt feiltolket.

Oslobaserte Magnus Moriarty™ består av Magnus Gommerud Nielsen og sidekick Marius Ergo. Singelen «Easy Over» slippes i morgen, men du får premieren hos oss i dag.

La spaden på hylla

– For meg er det å lage låter en måte å bearbeide følelser på, sier Magnus på spørsmål om hva han vil si med låta.

– Når jeg er ferdig med en låt lever den videre utenfor meg, og da kan den bety alt mellom himmel og jord for de som hører på. Jeg har heldigvis ingen fasit.

I fjor tok han seg tre uker fri fra gartnerjobben for å spille inn plata – han la spaden på hylla og gikk heller i studio hver morgen.

– Hvis jeg har det alt for bra blir det imidlertid lite musikk; det må helst være litt svingninger hvis jeg skal få laget noe. Så blir musikken et slags fristed, sier han.

Magnus Moriarti. Foto: Øystein Klock
Magnus Gommerud Nielsen og Marius Ergo i Magnus Moriarty er ute med ny singel. Foto: Øystein Klock

– Kunne tolkes som selvmord

Videoen er regissert av Espen Friberg og Emil Høgset, som blant annet også står bak et musikkvideoer for Todd Terje. De tok med seg et par 8 millimeter-filmruller og tok turen til Magnus’ barndomshjem på Rødtvet i Oslo, der han spilte inn plata.

– Tanken var å lage en video uten for mye kjas og mas. Vi ville prøve å komme inn på Magnus, som er en ganske sjenert fyr, uten å være påtrengende, sier guttene.

De er opptatt av at den skal formidle en slags stemning.

– I videoen ser du en fyr spiller inn musikk alene i et rom som vender ut mot en liten hage, vanner blomster, kjører rundt i en sliten bruktbil og spiser pølser i lompe; en dag i et vanlig Rødtvedt-liv, sier de.

– En venn av oss kom innom mens vi drev og klippet. Han mente at slutten kunne tolkes som et selvmord, men det var absolutt ikke vår intensjon. Vi tenkte mer på det som en fyr som klatrer opp i et tre for å sitte der og være litt i fred.

Solformørkelsesbriller

Forrige gang Magnus Moriarty™ slapp et album, Kodachromerockopera fra 2011, rullet P3s anmelder terningkast 4. Han var imponert over Magnus’ stemmeprakt og hans «spissfindige vinkling på popmusikken».

«Easy Over» er hentet fra Moriartys åttende album, som kommer 20. mars. Kvelden før har de slippfest med konsert på Internasjonalen i Oslo.

– Det blir kult! I anledning solformørkelsen på lanseringsdagen følger det med solformørkelsesbriller i de første tretti platene. Så det gjelder å være tidlig ute, sier Magnus.