Videopremiere: Monica Heldal

Se den ferske musikkvideoen «Follow You Anywhere», signert Spellemannprisvinneren Monica Heldal.

Monica Heldal. Foto: Promo
Monica Heldal. Foto: Promo

Gullstrupen mottok en Spellemannpris i kategorien popsolist, i tillegg til Årets nykommerprisen da prisutdelingen ble avholdt i januar.

Monica Heldal var også innom Christine da hun spilte sin egen “In Flight” og en cover av The Lumineers’ “Stubborn Love” et par måneder i forveien.

Les: Spellemann 2013 – her er vinnerne | Christine live: Monica Heldal

– En nerve i videoen

Nå er bergensjenta aktuell med en fersk musikkvideo som P3 har premiere på. «Follow You Anywhere» er hentet fra albumet Boy From The North.

Hør Boy From The North i Spotify og WiMP

Videoen, som du ser øverst i saken, er laget av elever på Nordic School of Photography. Regissør Camilla Longva og hennes gjeng forteller oss at de vil at visualiseringen skal være åpen for tolkning:

– Vi ønsket å lage en video som både kunne representere Monica som artist, og være åpen for tolkning akkurat slik sangen er, samtidig som vi ønsket å få inn en nerve i videoen. Danseren i videoen kan representere følelsen Monica synger om, mens videoen også får frem en søken mot noe uvisst. Videoen blir både en begynnelse og en fortsettelse på temaet i sangen.

Fornøyd med tolkningen av låten

Heldal sier at hun ble kontaktet av studentene, men at vestlendingen først var skeptisk siden hun hadde lite erfaring med video fra før av. Men artisten er godt fornøyd med sluttproduktet:

– Jeg fikk en forespørsel fra Nordic School of Photography om jeg ville stille opp på musikkvideo for dem, de skulle ha en workshop med levende bilder. Jeg var først litt skeptisk siden de ikke hadde noen erfaring med video fra før, men syntes det var verdt å ta sjansen. Etter første møte ble jeg ganske positivt overrasket, følte de hadde tolket låten og stemningen på en veldig fin og riktig måte. Resultatet har blitt veldig fint, liker flyten i videoen godt, sier Heldal som skal turnere en del i sommer.