Videopremiere: Nico D

Landets største reggaeambassadør går fra engelsk til norsk og fra Kingston til Oslo i musikkvideoen til betongjungelhymnen «Jungelen».

Da oslogutten Nicolas Holter – alias Nico D – slapp sitt debutalbum Coming In From The Cold tidligere i år var det med tekster og låttitler utelukkende på engelsk med patois. Siden har han blant annet deltatt på tv-programmet Stjernekamp i høst. Men nå med hans nye singel «Jungelen» tar han imidlertid en liten vending over til morsmålet, visstnok for å komme nærmere et norsk publikum.

Les anmeldelsen: Inn i varmen (5/6)

Det er kanskje ikke så dumt når låten handler om det vanskelige livet i storbyen, eller betongjungelen, om man vil – og da særlig vår lille hovedstad. Det gjenspeiles også i den Bertrand Martin-regisserte musikkvideoen, hvor vi møter Oslo fra både høyt og lavt, rikt og fattig, mørkt og lyst. Hvis sånt varmer hjertet: Du blir også servert godteri for øynene i form av nattlige BMX-syklister utstyrt med røde nødbluss på hjulene.

Den lune produksjonen til «Jungelen» er snekret sammen av den jamaicanske produsenten Sheldon “Calibud” Stewart og norske Carl Hovind – som blant annet har stått bak Nico D-makker Admiral Ps “Snakke litt” og “Kallenavn”. (I vår kåring ble «Kallenavn» årets 15. beste norske låt.)

Nico D – «Jungelen»