Videopremiere: Sherpa

Sondre Lerche er fan, og OnklP & De Fjerne Slektningene har dem med på høstens turné: Si hei til bergensbandet Sherpa og deres funky raprocklåt «Rabbit».

Rap og rock har lenge murret i den popkulturelle bevisstheten som en musikalsk ekvivalent til olje og vann. Men ting er for alvor i ferd med å skje: OnklP & De Fjerne Slektningene har brukt året på å bevise at komboen er overmoden for suksess, og nå er bergensbandet Sherpa, som selv beskriver musikken sin som «en miks av roots og hiphop med et slør av indie», aktuell med sin hybrid av de to sjangrene.

I morgen varmer bandet opp for nettopp P & Slekta på Rockefeller, og i toppen av saken ser du den blodferske videoen til låten «Rabbit», spilt inn live i samarbeid med At The Loft Studio.

– Jævlig fin musikk

Sherpa debuterte live som oppvarmere for Sondre Lerche under hans Bootlegs-turné for to år siden, og Lerche sparer ikke på godordene når han skal beskrive

– Jeg håper at hele verden kommer og ser Sherpa spille. Det beste med Sherpa at de kombinerer så mange ulike sjangre i et funky rockeband med vokalister som både rapper og synger. Det høres egentlig livsfarlig ut, men så blir det jævlig fin musikk.

Babak Ziai og Johannes Vaage utgjør kjernen i Sherpa. Foto: Promo
Babak Ziai og Johannes Vaage utgjør kjernen i Sherpa. Foto: Promo

I front av bandet finner vi Babak Ziai og Johannes Vaage, som ville lage en video som reflekterte gruppens fremste kvaliteter.

– Vi ville gjøre låta live i studio, enkelt og greit for å beholde energien vi har på scena, siden vi først og fremst ser på oss selv som et liveband. Vi liker dette ærlige formatet og at folk kan se lidenskapen vi har til musikken. Ingen sminke eller pyro, bare oss gutta på godt og vondt, skriver de i en mail til P3 Musikk.

Drømmer om Europa

I skrivende stund arbeider bandet med å forberede innspillingen av debutalbumet sitt, som kan forventes til neste år.

– I høst har vi vært på veien med eminente Casa Murilo, som har blitt gode venner av oss, og nå står OnklP & De Fjerne Slektningene for tur. Vi er utrolig takknemlige og privilegerte som får holde på med dette, samtidig jobber vi så hardt vi kan for å kunne reise rundt med musikken, og å få Sherpa som levebrød. Vi drømmer om europaturné! Men før det har vi et par spennende prosjekter på tegnebrettet, som det blir stas å vise fansen i 2015.