Videopremiere: Sigrid Zeiner

Den tidligere Urørtartisten er endelig ute med ny låt og video. Se den fargerike og kleine date-videoen til «Uncomfortable» her!

I 2012 debuterte London-baserte Sigrid Zeiner med låta «Over The Hill» som gjorde henne til Ukas Urørt. Samme år ble hun en av de urørte perlene som fikk opptre på Slottsfjell sammen med blant andre Kaveh, Autolaser og Highasakite.

Siden den gang har det imidlertid vært stille rundt Zeiner. Etter å ha jobbet med produksjon, skriving og andre samarbeid er hun endelig klar for å slippe sin debut EP, Uncomfortable EP.

Men før det slipper hun videoen til låta «Uncomfortable».

– Sangen handler om en ganske klein date, kan man si, men også om det å være usikker på dating generelt, forteller Zeiner.

– Fargerikt, annerledes og stilfullt

Sigrid EP COVER FINISHED

Den fargerike, sære og deilige videoen er laget av videograf Stein-Ivar Mollestad.

– Jeg møtte Stein-Ivar på en fest med felles bekjente og vi fant fort ut at vi skulle samarbeide. Stein-Ivar hadde gjort en helt del fra før. Han hadde lyst til å jobbe med et kreativt selvstendig prosjekt, og jeg trengte en musikkvideo, sier hun og fortsetter:

– Jeg ville finne en diskré måte å understreke betydningen av låten på, samtidig som det skulle være fargerikt, annerledes og stilfullt.

Se videoen øverst i saken!

Videoen er filmet i familiens sommerhus i Arendal, der bestemoren en gang på 90-tallet pusset opp huset i en fargerik stil og innredet med en haug av gamle ting.

– Jeg er glad jeg kan dra nytte av det nå. Mari Nordén, kjent fra Shy For Shore, designer klær og har sitt eget klesmerke. Hun er fantastisk flink og bruker mye farger, så jeg så mitt snitt til å låne hele den fargerike kolleksjonen hennes for å bruke den i videoen.

– God plass til Sigrid i Norge

Regissør Stein-Ivar Mollestad har bakgrunn fra filmmiljøet i New York og har godt over 20 musikkvideoer på samvittigheten.

– Sigrids fremtoning er så yndig og karismatisk, at den står i sterk kontrast til hennes store lydbilde og flotte stemme, forteller han.

I musikkvideoen er også kontraster mellom det vakre og det voldsomme et gjennomgående tema, og det harmoniserer på ukomfortabelt vis med teksten.

– Vi har hatt en veldig fin kreativ prosess, og er skikkelig fornøyd med resultatet. Nå håper vi bare på positiv respons fra publikum. Jeg synes det er vanskelig å sammenlikne Sigrids musikk med andre norske artister, så jeg tror det er god plass til henne her til lands.

15. september kommer Zeiners første EP, som hun slipper via sitt eget plateselskap Microheart Records.

Selv om vi ikke har sett mye til den unge artisten, har hun ikke ligget på latsiden siden debuten i 2012. I tillegg til å jobbe i studio med sitt eget soloprosjekt har hun også jobbet med det norsk-britiske bandet Circumnavigate, sunget for Maverick Sabre og gjestet for UK-bandet Crystal Fighters.