Videopremiere: Simon Alejandro

Fra Bergen til Montpellier i Sør-Frankrike – sjekk ut den spreke videoen til rapperen Simon Alejandro.

På settet til videoen. Foto: William Glandberger, Fill In Productions
På settet til videoen. Foto: William Glandberger, Fill In Productions

Rapperen fra Bergen har filmet den splitter ferske musikkvideoen til singelen «På vei til Nordnes igjen» i Sør-Frankrike, nærmere bestemt Montpellier der artisten har bodd det siste året.

Vekke refleksjoner og tanker

Tanken bak videoen er å fange stemningen i den franske byen. Det er også et paradoks at Simon Alejandro synger «På vei til Nordnes igjen» mens handlingen til videoen foregår i Sør-Frankrike.

– Hvem vet hvor jeg er på vei hen? sier rapperen til P3.

– Videoen er på mange måter basert på linjen “eg er ikkje hjemme du kan gi meg en lyd, stakk ut en liten tur for eg trengte litt tid”, forklarer regissør Sigurd Fossen og tilføyer:

– Det visuelle baserer seg da på å gi et bilde på hva Simon ser dit han drar, og prøve å skildre et annerledes miljø og en annen kultur enn den vi er vant til i Norge. Vi prøver å vinkle bylivet på en interessant måte, og setter estetikk høyt.

– Vi ser mennesker fra ulike deler av byen, i ulike situasjoner. Vi håper dette gjengis på en god måte i videoen – det viktigste at seeren skal få et helhetlig inntrykk. Vi håper at bildene kan vekke refleksjoner og tanker, samtidig som det gir et godt visuelt uttrykk til Simons låt.

Godtfolk i Montpellier. Foto: William Glandberger, Fill In Productions
Godtfolk i Montpellier. Foto: William Glandberger, Fill In Productions

Albumslipp rundt hjørnet

Hva er historien bak låten, Simon Alejandro?

– Jeg hadde vært hos beatmakeren min, Lars B, i noen dager og hørt beatskissen et par ganger. Jeg fikk ideen til låten når jeg satt på trappen utenfor Domkirken.

– Noen ganger skriver jeg et vers og tenker at «yo, hvis jeg skal rappe dette utenfor Café Opera på lørdag kveld så bør dette og dette være tidi og lurt». Andre ganger kommer låter som denne til verden med kun en intensjon om å ha det gøy med musikken og ikke tenke på at noen skal høre den. Jeg visste allerede da låten var ferdig at vi trengte en video til denne.

Planen fremover for Simon Alejandro er å gi ut det andre soloalbumet Brun Viking som lanseres 13. mars på digitale plattformer. Slippfesten avholdes i Bergen 20.- og 21. mars, på BOB og Apollon.