Videopremiere: Siri Nilsen

Siri Nilsen jager det hjemløse og fremmedgjorte – via forlatte polske bygninger – i den ferske videoen til “Passasjer”. Se den her!

nilsen
Siri Nilsen er snart aktuell med platen Skyggebokser. Foto: Promo

Siri Nilsen er straks klar med tredjealbumet Skyggebokser, oppfølgeren til Spellemannpris-nominerte Alle snakker sant (2011).

Første smakebit “Jeg lover” har allerede blitt spillelistet på P1 og P3, og nå er hun klar med andresingelen “Passasjer”, som du ser videoen til øverst i denne saken.

 – Man kan ikke reddes

29-åringen har tidligere hintet om at den kommende platen både er fyldigere produsert og mørkere enn forgjengerne, og “Passasjer” beveger seg både lyrisk og visuelt gjennom dunkle landskaper.

– Denne videoen er laget av en regissør som går under navnet HochR. Han gjorde opptak av meg i Oslo først, og reiste senere ned til Polen, der han studerer. Der prosjekterte han bildene av meg blant annet på vegger i en nedlagt svømmehall, gamle kontorer og en tom bankettsal, forteller Siri Nilsen om det forlatte uttrykket som preger videoen.

– For meg handler sangen om å innse at man ikke kan reddes, men at man må gå igjennom sine egne ting og lære av dem selv, alene. Ingen andre kan egentlig hjelpe deg når alt kommer til alt. Teksten beskriver å føle seg hjemløs og fremmedgjort. Sånn sett passer det veldig bra at ansiktet mitt har sunget ut sine innerste tanker og tvil på forlatte vegger i en by jeg aldri har vært i, sier artisten til P3.

Første samarbeid fra bunnen

“Passasjer”skiller seg også rent låtskriverteknisk fra tidligere Siri Nilsen-låter. For første gang er kreative krefter utenfra sluppet til allerede fra starten.

– Dette er det første jeg har skrevet fra bunnen av sammen med noen andre. Jeg hadde en låt på forrige albumet, “Skjøtet”, der vi fant fram til akkorder sammen i studio, men da hadde jeg tekst og struktur klart på forhånd. På “Passasjer” hadde jeg bare to ord i hodet, “passasjer” og “stedløs”, som jeg følte kunne beskrive noe jeg kjente på.

Det var tilfeldigheter i studio som virkelig satte fart i prosessen.

– Produsent Jens Carelius satt i opptaksboksen og varmet opp på gitaren da han plutselig spilte et riff som vi alle likte. Øyvind Røsrud Gundersen, som også produserer, satte seg ved det slitne pianoet og jeg begynte å nynne mer tekst. Det var en litt uvant måte for meg å synge på, men jeg likte at det var litt mer kraft i sangen enn jeg pleier å ha, sier Siri Nilsen.

Skyggebokser slippes 3. oktober.