Videopremiere: Slutface

Sjekk ut det fremadstormende bandets nye musikkvideo, med en forfyllet, bøllete gorilla i hovedrollen.

Slutface beskriver musikken sin som «skitten, indieskranglete pop-rock». (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Selv om Slutface hadde et stort fjorår, fullt av spillejobber og radiosnurring, ser de ikke ut til å lette trykket på gasspedalen i 2015.

Nå slipper de en svært festlig musikkvideo til sporet «Bad Party», som var å finne på Stavangerbandets debut-EP We’re Just Ok fra oktober.

Se velregisserte musikkvideoen, med en uforskammet gorilla i hovedrollen, øverst i saken.

Basert på en sann historie

Slutface, som nylig spilte så busta føk under årets Urørtfinale, forteller at de i musikkvideoen til «Bad Party» ønsket å vise den kjipe siden av fester, konserter og fyll.

Låten er inspirert av en frivilligfest etter Numusic-festivalen i Stavanger, som vokalist Haley og bassist Lasse oppsøkte en sen kveld.

– Festen var i en nedlagt, utendørs lagerbygning, med fete DJer, men alle der var betydelig mer påvirket og hadde det mye gøyere enn oss. Vi kjente ingen. Det ble senere teksten til låta. Fordi det var et bad party. BAM!

– Det er aldri like gøy å gå på fest som man tror det blir, i hvert fall ikke når en gorilla føkker opp opplevelsen. Samtidig er det ofte de kjipeste festene som blir de beste historiene, sier Slutface.

Slutface var en av de fem finalistene under årets Urørtfinale. (Foto: NRK P3)
Slutface var en av de fem finalistene under årets Urørtfinale. (Foto: NRK P3)

Skryter av energien

Musikkvideoen er det Mannen som elsket Yngve-regissør Stian Kristiansen som har regissert. Han skryter av Slutface sin energi og spilleglede, og ønsket å få det med i videoen.

– Dermed oppsto ideen om at Slutface spiller opp til dans på et litt traurig skoleball, samtidig som vi følger historien om en gutt om har hatt et litt for langt vorspiel før han ankommer festen.

– Alkoholkonsumet til gutten har brutt ned hans sosiale evner, og han oppfører seg bokstavelig talt som en gorilla der de primale instinktene har tatt overhånd.

Flørter med et plateselskap

Slutface har en fullpakket timeplan fremover, med spillejobber rundt om i landet. I tillegg planlegger de å snart ta en ørliten konsertpause for å skrive nye låter og ta eksamen, før det er festivaltid.

– Og så flørter vi litt med plateselskap, men vi tror ingen av de liker oss noe særlig. Kanskje èn, men vi vet ikke helt, sier Slutface.

– Knis, så spennende!