Videopremiere: Surfalot

21-åringen fra Rykkinn fikk «Good job, Ben» fra Sir Paul McCartney. Nå er han ute med den deilige låta “My My Oh My” og tilhørende video.

– Dette er en feelgood-sang som handler om å danse bekymringsløst, noe jeg er veldig glad i å gjøre selv, så det ble helt naturlig at dette skulle bli min første utgivelse, sier Bendik Johnsrud til P3.no.

21-åringen fra Rykkinn er mannen bak artistnavnet Surfalot som i dag er klar med sin ferske musikkvideo til singelen “My My Oh My”.

Se videoen øverst i saken.

Håndtrykk fra Sir Paul McCartney

Surfalot henter blant annet inspirasjon fra 80-tallets overflødighet, surfemusikkens glade dager og god gammel rock’n’roll. Bendik forteller at han allerede tok opp gitaren i 5. klasse for å sjarmere damene, i tillegg til skating.

surfalot_cover

Etter noen år med skrubbsår, blåveiser og tårer på brettet fant han tilbake til gitaren og fikk Eye Emma Jedis, Andrew Baardsen, som gitarlærer.

– Andrew la på mange måter grunnlaget for hvordan jeg både spiller og tenker musikk i dag, sier han.

De senere årene valgte Bendik å flytte til Liverpool for å lære. Han kunne spille gitar, men det var stort sett det. Likevel var det der debutsingelen kom i livet.

– Jeg ville lære om musikkbransjen, studioarbeid og ikke minst livet. Liverpool er blitt et yrende kulturelt sentrum de siste 10 årene. Der kunne jeg jobbe intenst med musikk i forskjellige sjangrer med folk fra hele verden – døgnet rundt, sier han og fortsetter:

– Etter tre år med masse øving, konserter, innspilling, lesing, litt festing og et håndtrykk og «Good job, Ben» fra Sir Paul McCartney kom jeg tilbake til Norge. Norge er også i vinden internasjonalt, og det er en bølge jeg gjerne vil surfe på. Folk er positive, keen på å få til ting og ikke redd for å ta sjanser.

Vil ut av soverommet

Bakgrunnen for artistnavnet Surfalot forteller han er en ramme på musikken han lager. Han forklarer at surfing er en ærlig, ganske chill, men utrolig vanskelig sport som han har veldig sansen for. Derfor ble det Surfalot.

Nå er han klar med både debutsingel og video, der han har fått med seg kjente fjes. Ståle Sandbech og Martin Danielle er noen du vil spotte i videoen som er regissert av Olav Stubberud.

– Bendik har et øre som de færreste har

– Det å jobbe med venner er et privilegium, og å jobbe med nærmeste venner er enda råere. Bendik har et øre som de færreste har, og låta gjenspeiler det. Videoen er laget for å gjenspeile låta, at det er noe ekte og enkelt over den, men også gjort på en original måte, sier Stubberud.

Bendik forteller videre at det å jobbe med Olav var veldig gøy.

– Vi har vært venner siden vi stjal Chupa Chups på Esso på Rykkinn da vi var 8 år, og mesteparten av klippene er filmet innen tusen meters radius fra den samme bensinstasjonen.

– Hva er planene framover?

– Det blir fokus på nytt materiale og ikke minst å få musikken ut av soverommet og opp på scenen. Det blir nok ikke lenge til Surfalot leverer noe nytt.