Videopremiere: Sval

I den brennferske videoen til «Fasitsvar» går Sval gjennom tre års skolegang på under fire minutter – noe som førte til full utrykning under innspillingen. Se den her!

Sval Rosenløw Eeg har vært et lovende navn i musikk-Norge siden hun som 12-åring gikk til topps i MGP jr. i 2011 med låten «Trenger deg».

Men det er det siste året 15-åringen virkelig har satt popskapet på plass. Singelen «Tidsfrist» har herjet radiobølgene siden den kom ut i vår, og i dag slippes oppfølgeren «Fasitsvar».

Den lekre videoen til sistnevnte – signert den prisvinnende regissøren André Chocron – ser du øverst i denne saken.

 Går fort og står stille på en gang

I videoen ser du Sval bevege seg gjennom en svært komprimert skolegang på under fem minutter, med omgivelser, lærere og medelever frosset fast i øyeblikket. Hovedpersonen forklarer tanken bak videoen slik:

– Tanken bak videoen er å gå gjennom tre år skolegang i løpet av sangen. I videoen er alle i «frys» bortsett fra meg. Jeg syntes dette er kult fordi det får fram hvordan jeg på en måte går gjennom tiden.

Sval er aktuell med sin andre singel  i år, "Fasitsvar", som handler om "alle kravene og spørsmålene som stilles til oss og at det ikke alltid er noen god løsning eller et fasitsvar", ifølge artisten selv. Foto: Halina Sjuve/Promo
Sval er aktuell med sin andre singel i år, «Fasitsvar», som handler om «alle kravene og spørsmålene som stilles til oss og at det ikke alltid er noen god løsning eller et fasitsvar», ifølge artisten selv. Foto: Halina Sjuve/Promo

– Videoen starter første skoledag og slutter med vitnemålsutdeling. Jeg syntes det var morsomt å ha det i en skolesetting, fordi jeg nettopp har startet på videregående og skole er en stor del av livet mitt – samtidig som jeg tror skole er noe barn og ungdom i alle aldre kan relatere til, sier Sval til P3.

Regissør André Chocron utyder ideen bak bildene:

– Vi ser i løpet av videoen, som foregår i en slags sømløs kamerabevegelse, at Sval går gjennom tre år på videregående skole. Samtidig er tiden fryst rundt henne, alle er fanget i bevegelse som i et fotografi. Så uten å bli for pretensiøse vil vi vel si noe om at tiden både går veldig fort og virker som den står stille på en gang.

Full utrykning

Selv om innspillingen av videoen stort sett gikk etter planen, forløp den ikke helt uten dramatikk, avslører Sval og André overfor P3.

– Innspillingen gikk ganske knirkefritt, inntil vi helt mot slutten fyrte av nødbluss på avslutningsdansen. Kort tid etter fikk vi besøk av full utrykning – brannvesen, politi og ambulanse på en gang, for å være helt sikker. De tok det heldigvis med et smil, men en grei påminnelse om at det er lurt å melde fra om sånt på forhånd, sier regissøren. 

– Jeg er ikke helt sikker på akkurat hvordan det forekom, men plutselig kom to store brannbiler kjørende rundt hjørnet. Hehe, oops. Heldigvis fikk noen sagt ifra at det kun var en videoinnspilling og at ingen var i fare. Alt i alt var innspillingen veldig morsom, til tider slitsom og en veldig lærerik opplevelse, sier Sval, som legger til at hun tar sikte på å gi ut en singel til før julen er over oss.

Se lyric-videoen til Svals forrige singel, «Tidsfrist», her: