Videopremiere: Tôg

Se «Når me våkne opp imårå» – popbandets aller første musikkvideo!

Stavangerbandet er klare med sin første musikkvideo noensinne. Gruppen, som har popsansen intakt, platedebuterte i 2011 med albumet Drøm. Nå er bandet som står bak spor som «Sansen» og «Rent mel» aktuelle med en fersk låt – og påfølgende musikkvideo, som du ser lengst ned i saken.

Tôg-vokalist Lars Christian Olsen på Urørtscenen under by:Larm 2011. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Tôg-vokalist Lars Christian Olsen på Urørtscenen under by:Larm 2011. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– En egen verden og estetikk

I videoen til den funky sangen følger vi en jente på vei til stallen; hesteakrobatikk på dette nivået er ikke hverdagskost, selv ikke i musikkvideoer. Regissør Andreas Grødtlien forteller om opptakten og selve innspillingen til P3 Musikk:

– Jeg møtte Sofie (jenta i videoen) da vi gjorde casting for et annet prosjekt, og hun fortalte meg om voltige, som hun hadde drevet med tidligere. Jeg blir lett fascinert av sportsgrener som ikke nødvendigvis er så store, men som skaper sin egen verden og estetikk.

Les: Anmeldelse av Drøm | Anmeldelse av Tôg på by:Larm 2011

Gymnastikk mens man rider på hest møter en høyst dansbar låt – linken mellom disse to partene er ikke så fjern som man en gang skulle tro når man blir forklart koblingen.

– Hele idéen på kommer fra teksten til sangen. Jeg likte godt første vers som snakker om «evighet i alle våre trinn» og fikk lyst til å gjøre en historie på å hva som driver folk og forskjellige typer for motivasjon, og voltige hadde masse å spille på her.

Hesten som løper i sirkel, pokaler og rosetter. Jenta i videoen er alle som noen gang har blitt litt for opphengt i målet, sier bandet.

En mer funky side

Tôgs forestående plate skal hete Feiring og vi får vite at «hovedfokuset blir å lage en fest som folk snakker om å være med på».

«Når me våkne opp imårå» er veldig Prince-aktig. Er det starten på en litt mer funky side av Tôg?

– Om det kalles funk, r&b, disco eller house så er det digg uansett, så lenge helheten kommer frem. Men det blir definitivt litt mer ost enn vi har dristet oss ut på tidligere, som låten jo viser, innrømmer Tôg, som skal spille på Cementen i Stavanger 23. mai og på Blå uken etter, 30. mai.

«Når me våkne opp imårå»: