Videopremiere: Yoga Fire

Sjekk ut Yoga Fires nyeste musikkvideo «Hundene»!

Yoga Fire-vokalist Benjamin Helstad. (Foto: Promo)
Yoga Fire-vokalist Benjamin Helstad. (Foto: Promo)

Benjamin Helstad (vokal), Jonas Forsang Moksnes (sologitarist), Aslak Hartberg (bassist) og Sveinung Eide («Dr. S») er karene bak rockebandet Yoga Fire. De startet opp bandet med debutplaten Fuck you eller penga tilbake (2009) og i år slapp de oppfølgeren Opp som en konge (2013). Fra sistnevnte plate er det blitt spilt inn en musikkvideo til sporet «Hundene».

Se videoen lengst ned i saken!

– Destruktivt frikort

– «Hundene» er egentlig en kjærlighetslåt fordekt i bråkete gitarer. Den handler om den unntakstilstanden man kan gi seg selv når man skal prøve å komme over et brudd, et slags destruktivt frikort til å gå fullstendig bananas. Det var en av de siste låtene vi spilte inn til plata, forteller Yoga Fire til P3.

Bandet har ofte kjente, norske fjes i musikkvideoene. I denne omgangen gikk de stikk motsatt vei. Kvartetten bestemte seg for å filme hunden til vokalist Benjamin i et helt døgn. Ikke overraskende var det ikke alt for mye som foregikk i livet til den fine hunden, men severdig er det uansett. Som regissør Hvistendal sier selv:

– Å lage en video til den låta der det eneste som skjer er at Benjamin går tur med hunden er jo veldig gøy i seg selv.

Fin bikkje, lite handling

– Vi alltid prøvd å dra på når vi skal lage musikkvideoer: enten det er ved å la Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch spille oss, slippe en campingvogn fra helikopter på Jenny Skavlan eller følge Odd-Magnus Williamson på lightergassfylla i et døgn. Men denne gangen tenkte vi: fuck it – la oss heller følge bikkja til Benjamin i en dag og se hva som skjer.

– Det viste seg at det var jævlig lite som skjedde, men resultatet ble en særdeles rar liten video som vi er veldig stolte av, laget av den unge og utrolig talentfulle regissøren Thea Hvistendahl, forklarer gjengen til oss.

Yoga Fire – «Hundene»: