Videopremiere: Yoga Fire

Minken Fosheim og vokalist Benjamin Helstad svever over byen – og retter øynene mot psykisk helse – i musikkvideoen til «Opp som en konge».

Tidligere i år  lanserte Yoga Fire-bassist (og tidligere Klovner i Kamp-medlem) Aslak Hartberg nettstedet Panikk.no, hvor formålet var å hjelpe musikere – og alle andre – som måtte slite med panikkangst.

Etter overveldende respons på prosjektet bestemte Hartberg og resten av Yoga Fire seg for å skrive en låt med angst som tematikk. Resultatet er «Opp som en konge»; alle inntektene skal gå til Rådet for psykisk helse.

– Inspirert av tematikken som omhandles på siden panikk.no handler sangen om en type som blir ensom i sin utrygghet. Selv om han er omringet av mennesker som vil ham vel, forteller Hartberg om låten.

Danser med Märtha og Minken

I den animerte musikkvideoen, regissert av Audun Notevarp og Nemolom, får du blant annet møte Minken Fosheim som mink og vokalist Benjamin Helstads bedre halvdel, i tillegg til at Märtha Louise svever forbi mens Yoga Fire synger om å «gå opp som en engel».

«Opp som en konge» blir trolig også å høre på selveste lille julaften, når oslobandet skal spille på Rockefeller – som har pleid å være Jokke og vennerss faste konsertdato i samme bygg.