Videopremiere: Zawadi

Admiral P-kompis Zawadi tar et smørblidt oppgjør med kroppshysteriet i musikkvideoen til «Whale of a Woman».

Zawadi – eller Christian Petterson, hvis du skal rote rundt i skattelistene – har tydeligvis et problem med dagens kjønnsidealer. Du vet, det bisarre jaget etter en kvinnekropp uten en eneste fettcelle. En kampsak han forhåpentligvis ikke er alene om.

Men fordi Zawadi er på det reggaefokuserte plateselskapet Knirckefritt – hvor du også finner Admiral P og Nico D – er ikke «Whale of a Woman» en demontrasjonslåt. Tvert imot: Oppfølgersingelen til «Back Against the Wall» er en lett og ledig dancehallsommerlåt med like bredt smil som hoftene han hyller.

Man trenger imidlertid ikke være kjempeobservant for å legge merke til at brorparten av de lettkledde pikene i musikkvideoen ikke akkurat er spesielt formfulle. Kanskje har Zawadis forståelse av «mye å ta i, mer å være glad i» blitt ødelagt av skjønnhetsidealene han stiller seg som en motsetning til? Men hva vet vel vi.

For Petterson proklamerer likevel at «If you get slim, I’mma be suspicious/Don’t change a thing baby girl, you’re delicious» – mens tilfredse festivalgjengere, skjærgårdsentusiaster, samt Paperboys-Vinni, danser og hygger seg i nærheten av rapperen. Så får du selv gjøre deg opp en mening av regissørene prøver å fortelle med det første Pirates of the Caribbean-aktige minuttet av videoen.

Zawadi – «Whale of a Woman»