Videorama!

Solide leveranser fra artister som Paramore, Shining, James Blake og Jessie Ware gjør dette til en god video-uke. Josh Groban, Nicki Minaj og Sirkus Eliassen er også med…

Paramore – “Still Into You”

Paramore fikk en firer for sitt nye album her på P3musikk, og er som anmeldelsen handler om langt mer pop enn punk  for tiden. Ekstremt fengende er Paramore fremdeles, og i videoen til «Still Into You» inntar bandet et stort hus der de sykler, ror i båt oppå ballonger og danser med et lass av ballerinaer. Jeg har en myk plass i hjertet for Paramore fremdeles.

Josh Groban – “I Believe”

Den nye videoen til Josh Groban handler bare om at han går rundt i et svært rom og synger litt ettertenksomt til oss. Kanskje han undrer på hvorfor folk orker å høre på musikken hans? Plutselig dukker det opp strykere og kor og alt blir bare verre.

Nicki Minaj – “Up In Flames”

Jeg fatter ikke hvordan Nicki Minaj har tid til å spille inn alle videoene sine, og ikke minst alle videoene hun gjester i fra andre artister. Det går knapt en Videorama-uke uten Nicki i manesjen. Denne gangen får vi servert en litt mer tankefull Nicki enn det som er vanlig. Mindre rompevrikking og åling opp etter ting, og mer stearinlys og ettertanke. Og motorsykkeltrikserier. Til tider er lyden så digital at kameraet rister. Vilt. Hun namedropper Norge og Oslo også. Dobbelvilt.

James Blake – “Overgrown”

James Blakes nye video er veldig vakker, men er ikke så lett å skjønne. Først er James Blake i den avsidesliggende hytten sin mens skyene farer fort forbi, så tar han seg en tur ut mens mystiske skikkelser danser i fotsporene hans. Er det indre demoner, tro? Ikke vet jeg, men videoen passer til Blakes dystre pop, og filmatisk er det hele svært stilfullt.

Demi Lovato – “Heart Attack”

I disse Bieber-dager kan det være greit å dra Demi Lovato frem i lyset. Uten at jeg har fulgt nøye med synes jeg å huske noe angående rykter om en liten romanse eller vennskap mellom de to. Lovato skal gi ut nytt album i mai, og tidligere i uken droppet videoen til “Heart Attack”. Der blir Demi tilsølt med noe svart guffe, og så får du se henne spille sammen med et rockeband som definitivt ikke er med på selve låten. Men det ser jo bra ut da. Det er tross alt det viktigste.

Jessie Ware – “Imagine It Was Us”

Vår favoritt Jessie Ware pumper beaten opp litt i sin siste video “Imagine It Was Us». Danser gjør hun også. Festlig dame. Så 80-talls i lyden som det går an å bli. Stock, Aitken & Ware (80-tallsspøk).

Sirkus Eliassen – “Fullstendig Feilfri”

Jeg kjenner at jeg blir syk innvendig hver gang jeg hører Sirkus Eliassen, men siden jeg er ganske alene om det i Norge kan duoen le meg rett opp i fjeset når som helst. Videoen til “Fullstendig Feilfri” er en blanding av liveopptak og fjaseri fra fjellet.

Rob Zombie – “Dead City Radio And The New Gods Of Supertown”

Rob Zombie har de siste årene konsentrert seg mer om å lage populære skrekkfilmer og reklamefilmer med stort budsjett enn å lage musikk, men nå er den skjeggete galningen snart tilbake med en ny samling skingrende rock. Videoen til “Dead City Radio And The New Gods Of Supertown” har han selvsagt laget selv, og det betyr at det dukker opp en hel del rare skapninger i løpet av minuttene sangen varer.

Fol Chen – “I.O.U.”

Fol Chen er et elektronisk band fra California som lager ganske poppete musikk. Låten “I.O.U.” er hentet fra albumet The False Alarms, og som mange andre går Fol Chen til rulleskøytehallen for å skyte videoen sin. Det er stilig med rulleskøyter. Hvertfall når ting går i sakte film.

Kevin Gates – “IDGAF”

Klar for litt Boyz N’ Tha Hood-aktig realness fra Kevin Gates? Det er servert.

The Soft Moon – “Want”

Ukens mest stressende minutter er rusgalskapen i videoen til “Want”, og ikke minst det dirrende soundtracket Soft Moon har laget til bildene. De to elementene passer godt sammen. Kanskje litt for godt. Jeg kjenner hvertfall en mørk sky bevege seg over hodet mitt når jeg ser videoen. Du får også se en pupp i alt mørket. Usikker på om det er en bonus. Eller vent litt… Klart det er en bonus.

Palma Violets – “We Found Love”

Det “neste store” innen britisk indie blir stadig mindre stort, og Palma Violets har neppe det som skal til for å bli det neste Arctic Monkeys (før Arctic Monkeys ble drit, vel og merke). En video full av fyll, fest, dans og klining har de dog klart å lage. Ikke dårlig bare det.

Departure – “Smoke Signals”

Et av de norske innslagene denne uken handler om en kar i dress som danser og danser helt til han plutselig får selskap i dansen. Selskapsdans? Musikken er laget av trønderne i Departure som slipper albumet Razorblades & Lemonade i slutten av april.

Haraball – “Well, That Passed”

Haraball tar rennefart og kommer rett mot deg fra Kongsberg via Oslo. Det hele handler om god gammeldags hardcore og punk, og mer musikk kan sjekkes via Urørt. Haraballs debut Sleep Tall kommer veldig snart. Vær klar. Første video fra albumet handler om kulde. Ekte kulde. Som i isbading.

Shining – “I Won’t Forget”

De norske blackjazzerne i Shining fikk svært middels kritikk for sitt nye album One One One av P3musikks Kim Klev, men er for tiden listet på P3 med singelen “I Won’t Forget” som nå har fått påkostet video der det foregår eksperimentering på nakne mennesker.

MS MR – “Hurricane”

Det skjer så mye rart i videoen New York-duoen MS MR har laget til “Hurricane” at jeg ikke skal prøve å beskrive det en gang. Bare sjekk det selv, og få en flott poplåt med på kjøpet. Både video og sang anbefales.

Chance The Rapper/Hannibal Buress – “NaNa”

5000 grønne dollar er ikke mye når en skal spille inn musikkvideo, men det er beløpet Chance The Rapper (som er rapper, helt sant!) fikk til å lage “NaNa”. Det resulterte i en morsom sak der komiker Hannibal Buress er med på laget, der pengene blir flashet rundt på forskjellige steder i distriktet, og der Donald Glover fra tv-serien Community plutselig deler en pizza med våre venner.

Chief Keef – “Where He Get It”

Der Chance The Rapper gjør litt narr av sitt eget budsjett og sin egen pengebruk velger Chief Keef å gå den tradisjonelle rapveien med å flashe mest mulig penger inn i kameralinsen. Gratulerer.

In This Moment – “Adrenalize”

Det er mye kåtskap i bildet ditt når du ser de industrielle rockerne i In This Moments nye video “Adrenalize”. Mye klåing, nakenhet og maskering med vokalist Maria Brink i midten. Jeg klager ikke. Selv om musikken er ganske dvask.

Senses Fail – “Mi Amor”

Ukens finurligste video kommer fra New Jersey-punkerne i Senses Fail som ved hjelp av kosepandaer og okkultisme har laget en herlig kjærlighetshistorie.

Emile The Duke – “I Miss That”

Emile The Duke er landets best holdte hemmelighet står det i kommentarfeltet på Youtube. Godt mulig. Jeg hadde hvertfall aldri hørt om dette før vår souldude Ali tipset meg om videoen som inneholder herlig Christopher Walken-imitasjon fra The Duke. Morsomt.