Videorama!

Se blant andre Alicia Keys, Wiz Khalifa, Jenny Langlo og Proviant Audio i helt ferske musikkvideoer.

Alicia Keys – “New Day”

I nyeste singel fra platen Girl On Fire forsøker Alicia å få litt kred med dansing iført trang skinnbukse gjennom New Yorks bakgater samtidig som noen sveiver i gang noe graffiti. Ikke det at hun trenger gatekred, for i samme video holder hun konsert for masse fans. Heia Alicia, sier nå jeg.

Kate Nash – “OMYGOD!”

Faste følgere av Videorama! (noen der ute?) vil gjerne vite at jeg hjerter Kate Nash rent musikalsk. I videoen til andre singel fra Girl Talk er Kate trist og lei fordi hun har kjærlighetssorg. Synd det, for det skjer mye moro på stranden, i bassenget og ved leirbålet som nok kunne gledet henne om hun ikke var så nedfor. Synkronsvømming og det hele. Oh my god, lzm.

Empire Of The Sun – “Alive”

Den australske duoen Empire Of The Sun gjorde det skarpt med debuten sin for noen år siden, og låter også kommersielt sett bra på sin nye singel “Alive” som kommer på albumet Ice On The Dune i juni. I videoen får du se mye skarp natur og mange fargerike kostymer. Sammen blir det høyst underholdende. Videoen mangler fullstendig handling, men sånn er det når en bruker alle pengene på klær.

Janelle Monáe/ Erykah Badu -“Q.U.E.E.N.”

Janelle Monáe balanserte fint mellom kommersiell rn’b og det litt mer forvirrende da hun slapp albumet The ArchAndroid i 2010. Konseptalbumet ble bejublet på gateplan, og fikk en femmer av vår anmelder Trine Aandahl. Nå skal suksessen følges opp med kommende Electric Lady, og på første singel har Janelle fått hjelp av Erykah Badu. Skal jeg dømme etter denne låten (og videoen) er det lite som tyder på at Monáe har tenkt å gi seg med sine scifi-historier. Forrige gang Erykah Badu var med i en musikkvideo ble det rabalder da Flaming Lips viste henne fullstendig naken. Det går nok langt bedre denne gangen.

Mac DeMarco – “My Kind Of Woman”

Det kommer mye bra fra Canada for tiden, og Marc DeMarco gjør ikke skam på landet sitt med slackerpopen han gir ut. Utfra videoen kan vi dedusere følgende: Marc har stort mellomrom mellom tennene, han faller lett, han er ikke særskilt god med sminken, han ser ikke bra ut som kvinne, og han liker ikke å være naken foran kamera.

Wiz Khalifa – “Bout Me”

Wiz er glad i sigaretter med krutt i og legger ikke veldig skjul på det i nyeste video fra platen O.N.I.F.C.. Bortsett fra røyking i sakte film skjer det ikke stort her. Wiz samler en gjeng med kompiser i et filmstudio og tar med seg de første propsene de finner på. Dermed får du se en slags mumie, en brødrister, et rødt teppe, en koffert med penger, og diverse pyntegjenstander. Problem og Iamsu! er også med.

Proviant Audio – “Like Never Before”

Proviant Audio alias Mathias Stubø fikk genimerkelapper påklistret da han ga ut platen Real Love Tastes Like This! i 2011, og her i P3 dro han hjem en sjelden sekser. Denne uken kom videoen til hans nyeste singel “Like Never Before” som er starten på noe som skal resultere i albumslipp senere i år. Videoen er full av modell-dans og festing i New York. Og hvorfor ikke? Vanntårnene får meg til å føle at Spiderman skal komme deisende inn i bildet any time. Er det ikke osingen Maya Vik vi skimter i baren der?

http://youtu.be/wXt60VO8VyU

Kurt Vile – «Never Run Away»

Når slackerprinsen Kurt Vile deler ny musikkvideo fra sitt kritikerroste album Wakin On A Pretty Daze handler det om gamle stilige og hvite busser. Transportmiddelet står dønn i sentrum av denne slentrende videoen der Kurt spiller gitar for oss på diverse steder i en eller annen amerikansk by. Det ser bedre ut enn det jeg makter å forklare. Kurt Viles siste plate fikk seg en perfekt sekser her på P3musikk, og Kurt dukker også opp i Oslo og i Bergen for å spille mer gitar ganske snart. Noen vil si at han bør klippe seg og få seg en jobb. Ikke jeg.

Jenny Langlo – «Mockingbirds»

Jenny Langlo vant Idol for noen år siden, og fikk da konktrakt med det store plateselskapet Universal Music, men i stedet for å pøse ut et album med en gang har Langlo kun gitt ut et par singler siden seieren i syngekonkurransen. Med sin ferske «Mockingbirds» har hun blitt listet på P3, og denne uken dukket musikkvideoen opp. Som egentlig bare er Langlo som synger sangen mens hun poserer så godt hun kan foran kamera. Spennende er det ikke, men heller ikke bortkastet. Whatever.

http://youtu.be/_rAa67hL3vU

The Sword – “Cloak Of Feathers”

Et av metalens aller ypperste band for tiden er The Sword fra Texas, USA. Med arven fra gamle Black Sabbath i ryggen – og en moderne produksjon – låter de som en million dollar, som man sier i hiphopen. Apocryphon var en av de aller beste hardrock-platene som kom i 2012, og akkurat i tide til våren gir The Sword deg videoen til “Cloak Of Feathers” med magi, ørken og fjær. Perfekt.

Crystal Castles – “Affection”

Kanadiske Crystal Castles tok nylig sin skarpe elektropop til Bergen og Oslo, og rapportene fortalte at det hele var smått magisk. Siste video ut fra albumet III er en uskarp samling av livebilder og tøys i skogen. Kunstnerisk uten å være kunst.

Ray J – “I Hit It First”

Her settes det rekorder i å være dust. Historien bak videoen er som følger: Ray J laget en gang i tiden en sextape med Kim Kardashian. Kim har heldigvis gått videre i livet, og har det nok nå helt fint med Kanye West. Ray J har derimot laget en video der han skryter av at han “hit it first”. Med Kim Kardashian lookalike og det hele. Klovneri av siste sort.

http://youtu.be/e449652qKCc

Michael Jones – “Drenching All Your Dreams In Sound”

Liker du litt pompøs poprock? Norske Michael Jones kan være din mann. For selv om det er tynt med publikum på baren der han spiller i videoen låter tittelkuttet fra hans nye ep ganske så bra. Mystisk stemning og en slags par-dans får du også. Til slutt besvimer eller dør alle tilhørerne, uvisst av hvilken grunn, men la ikke det stoppe deg fra å se videoen eller å sjekke Michael via Urørt.

Jason Derulo – “The Other Side”

Jason Derulos første skikkelige singel fra hans kommende album handler om kjærlighet, mens videoen handler om å ta steget fra vennskapet og inn i erotikkens verden sammen med en snasen pike. Luring, han der Derulo. Det kan være den totale dansingen hans som trekker pikene. Skal ikke se bort i fra det, altså. Han har bevegelsene, som de sier i Unaiten.

Hold Fast – “Hold Fast”

Hold Fast hadde nyss slippefest for ep-en Filling Lungs, Snitching Tongues på Martinique i hjembyen Stavanger, og utfra bildene derfra – som utgjør bandets første musikkvideo – ser det ut som om det gikk bra unna både på scenen og blant publikum. Du kan laste ned musikk av Hold Fast gratis og helt lovlig via Urørt, men husk å se videoen også.

Austra – “Home”

Elektropopperne i Austra kommer fra Canada, og “Home” er deres første singel på tre år. Albumet Olympia er lovet midt i juni, og første sang lover bra med sin pianodrevne deilighet. I videoen tar en litt trist vokalist Katie Stelmanis hovedrollen mens vi – som de skitne kikkerne vi er – befinner oss bak speilet.

Gothminister – “Horrorshow”

I oktober i fjor sendte Lydverket på tv et innslag om Gothministers forsøk på å lage verdens lengste musikkvideo med zombier og litervis med blod og det hele. Albumet og videokonseptet Utopia kommer 16. mai, og første teaser er til låten “Horrorshow”. Hvem som skal se hele videoen når den kommer aner jeg ikke. Det blir ikke meg.

Eye Emma Jedi – “Places”

Eye Emma Jedi kommer fra Norge, og har et navn som sikkert har noe med Star Wars å gjøre uten at jeg kan plassere det. Samme kan det være. Eye Emma Jedi er uansett på vei med sin debutplate som de brukte 100 dager på å spille inn i Spania. Noen har spinket og spart her… Musikkvideoen til den dansbare pop-singelen “Places” ble også til i Monda utenfor Marbella, og viser bilder fra innspillingen.

Eve – “Eve”

Det er en stund siden Eve var på toppen av listene, men hun låter da ganske bra på sin nye singel “Eve” som kommer på platen Lip Lock i løpet av måneden. Eve er fremdeles tøff i trynet hvertfall. Det er bra. Miss Kitty er også med på låten, og i videoen spankulerer Eve rundt i britiske gater mens hun gestikulerer rytmisk til kamera. På slutten hører hun også litt på sin egen låt. Bare sånn for å godkjenne. Damn, I’m good, tenker hun nok.

Soilwork – “Spectrum Of Eternity”

Svenske Soilwork er blant de beste bandene i den metalsjangeren som blander det melodiøse og det harde. In Flames er aller best, men Soilwork ble historiske da de nylig ga ut sjangerens aller første dobbelalbum med The Living Infinite. Kvalitetsmessig var kanskje ikke det bandets aller beste idé, men det får nå være. Videoen til “Spectrum Of Eternity” er fin i all sin dataspill-prakt.