Videorama!

Ukas videorama byr på gjensyn med Sugababes, Lady Gaga som svart svane og Yoguttene i rollene som norske kjendisdamer.

The Vaccines – »Melody Calling»

Rockestjerner har også kjærlighetsproblemer – i alle fall om vi skal tro indierock-bandet Vaccines. I den nye, søte og litt morsomme musikkvideoen får bassisten Arni Arnason hjelp med sitt kjærlighetsliv – der han rådfører seg med bandet om hvordan han skal håndtere jenta han liker.

Yoguttene – »Dino$aurer»

En av sommerens store snakkiser er rapfenomenet fra Bergen, Yoguttene. Med parodier på blant andre A-Laget og tekster om dop, pikk og damer har guttene bak Yoguttene, som kaller seg for Handerre Linni, Onge Anka, Jenny Skavland og Idol Tone, valgt å holde identiteten sin hemmelig – noe de også gjør i denne nye videoen, med musikkjournalist Martin Bjørnersen i hovedrollen. Yolo.

Mutya Keisha Siobhan – »Flatline»

Den populære 90-talls gruppa Sugababes er tilbake! Nå som Mutya Keisha Siobhan, MKS. Tidligere denne måneden ga de ut sin nye singel »Flatline» og mer ventes fra gruppa til høsten. Musikkvideoen ble filmet i Los Angeles og ser ut som en typisk musikkvideo fra 80-tallet, der damene er kledd opp i magetopper og henger på den kanskje rareste og kuleste stranda, Venice. Velkommen tilbake, babes!

Little Daylight – »Glitter And Gold»

Ett år etter at Brooklyn-gruppa Little Daylight ble dannet er de ute med sin første EP, Tunnel Vision. Første låt ut er den energiske, 80-talls inspirerte ungdomsballaden ‘’Glitter And Gold’’. I videoen tar de oss med inn i en vakker fantasiverden. Se og drøm deg bort.

Valley Lodge – »Go» 

Jeg sier ikke nei takk til menn på sykler, vingård, boblebad, gitarspilling og litt nakenhet. Det er nettopp det videoen til Valley Lodhes låt ‘’Go’’ har. Jeg er happy!

The-Dream – »Too Early»

Fra The-Dream sitt siste album IV Play finner vi låter som »Pussy», »High Art» og »Turnt» som alle har musikkvideoer med en stor del pupper, lår og rumpeballer i bildet. Endelig kan vi juble over at den kåte sangeren fra Statene har lagt vekk pornografien (hvert fall for denne videoen) og heller valgt å gjengi låtens tekst. Store deler av videoen filmes i sakte film – noe som også kler låta.

Chris Brown – »Love More»

Det er ikke mange uker siden Chris Brown uttrykte på Twitter at hans album X trolig vil bli hans siste. Vel, musikkvideo til låta »Love More» har han i det miste laga. Hele videoen starter med at vi ser hans nakne kropp gjennom en viss røntgen-skjerm. Hvorfor? Aner ikke. Videre kommer han til en nattklubb som er fylt med kun danskeklare damer – og ja, Chris Brown er overlykkelig.

Tom Odell – »Grow Old With Me»

“Coldplay møter Jeff Buckley møter Ben Howard” skrives det om den unge gutten Tom Odell. Etter å ha imponert på Slottsfjell tidligere i sommer, stormtatt BBC Radio 1, fans og kritikere med blant annet låta »Another Love», har han nå sluppet en fersk video til »Grow Old With Me». Se den enestående kjærlighetshistorien under – og gled deg til han gjester Oslo i november.

Spiritualized – »I Am What I Am»

Kanskje ikke videoen du setter på for å oppnå en god følelse mandagsmorgen. Den nye videoen til det britiske rockebandet er en sær liten sak der vi følger lillebroren til selveste Macaulay Culkin, Rory. Deprimert vandrer han rundt i en dyster liten by i California.

Laleh – »Some Die Young»

Den melodiske, voksende popperlen ”Some Die Young” er den første låta fra Lalehs fjerde skive Sjung som kom ut i fjor. Men det er ikke før nå musikkvideoen er lappet sammen. Videoen gir en liten stemning av Tre nøtter til Askepott der vi følger Laleh ridende på en hvit hest i vakre omgivelser.

Color War – »Obelisk»

Brooklyn-duoen Cold War slapp nylig musikkvideoen til sangen «Obelisk» fra deres kommende debut LP. Den elektropop-baserte låta er dyster og mørk – noe som også gjenspeiler seg i videoen. Glimrende synth, deilig vokal og en perfekt høstlåt.

Lady Gaga – »Applause»

Det startet med at låta ble lekket til nettet – og nå, litt over en uke senere, har musikkvideoen til »Applause» blitt sett over 18 millioner ganger på YouTube. Lady Gaga stiller nok en gang opp halvnaken og smågal i videoen der hun blant annet er en svart svane og catwalk-modell. Du kan nok også finne ditt neste Halloween-kostyme i løpet de 3,32 minuttene. Se og døm sjæl.

Donkeyboy – »Triggerfinger»

Drammensbandet Donkeyboy slapp i dag sin nye låt og musikkvideo »Triggerfinger», som er første singel på et mulig nytt album. Låta er mer synthtung, mørkere og tyngre enn vi er vant til – men også en deilig overraskelse.

Tredjestaden – »Tar Av»

Slik beskriver de seg på sin egen youTube-kanal: «Tredjestanden er Oslo Østs best bevarte stolthet, uten bransjekompromisser og prostitusjon lager de hard, ekte og saftig hiphop i verdensklasse!». Se og døm selv.

Major Lazer – »Scare Me»

Endelig har Major Lazer gått fra å være en tegneserie til å bli ordentlige mennesker. I musikkvideoen regissert av Brandon Dermer spiller Hollywood-stjerna Terry Crews (blant annet kjent fra Bridesmaids) hovedrollen – som agent Major. På veien møter han også flere kjente ansikter, som komiker Nick Kroll, skuespiller Lauren London og Workaholics-stjerna Blake Anderson.

Pink Robots – »Valerie»

For tre år siden gikk The Pink Robots av med seieren i Urørt – foran et av Norges mest populære band, Kvelertak. Etter den tid har det vært stille fra robotenes side, men nå er de tilbake med sitt andre album Pink Robots II og musikkvideo til poplåta »Valerie».

Avril Lavigne – »Rock N Roll»

Den nye musikkvideoen til »sk8rboy»-sangeren er en hyllest til sci-fi-filmen Tank Girl fra 1995. Lavigne er plassert i en verden der menneskeheten er på hell og skjebnen til rock n’ roll er i fare. I tillegg får du se henne kline med Danica McKellar, mest kjent i rollen som Winnie Coop.

Hellsongs – »Equality»

30. august slipper det svenske loungerock-bandet sin nye plate. Deres første smakebit er låta »Equality» der de forsøker å utforske det offentlige rom og – som låttittelen hinter om – likestilling.

Thomas Dybdahl – »Man On A Wire»

Thomas Dybdahls album What’s Left Is Forever er like rundt hjørnet, men før det slippes i september har han nå sluppet videoen til radiolåa »Man On A Wire». Hovedpersonen er Dybdahl selv der han balanserer på en line i en dusbelagt og nydelig setting.

So So Glos – Lost Weekend

Punkerne i So So Glos har tidligere laget lavbudsjett-videoer, men nå virker det som de har brukt litt mer cash på å filme deres nye musikkvideo til »Lost Weekend». Vi følger bandet gjennom vakre New York før de ender opp rocke på toppen av en bygning.