Videorama!

Miley Cyrus er naken, Lars Vaular elsker fotball, Kari Rueslåtten har premiere og norsk låtskriver går mot massiv suksess. Ting skjer i denne ukens Videorama.

Lars Vaular – “Gary Speed”

Lars Vaular liker Leeds (buuuu) og Brann (reeeeespekt), og første singel fra det kommende albumet 1001 Hjem handler om den falne storhet fra Yorkshire. Låten er kalt opp etter den helt ekte gentleman og ex. Leeds-spiller Gary Speed som tok sitt eget liv da han var landslagstrener for Wales. I videoen har noen gjort seg flid med å smykke ut et gutterom med Leeds-effekter, og Lars får hjelp av typer fra Ungdomskulen og Datarock med kompet. Vakkert. Meget vakkert.

Kari Rueslåtten – “Why So Lonely”

Vi kjører en slags premiere her, siden denne videoen ikke er lagt ut noen andre steder. Den mest mystiske av alle er nemlig tilbake. Kari Rueslåtten er her igjen etter noen år på sidelinjen, og første smak av albumet som kommer over nyttår er en ny versjon av The 3rd & The Mortal-låten “Why So Lonely”. Cue natur og vann og greier.

Miley Cyrus – “Wrecking Ball”

Det ble oppstyr forrige gang Miley slapp video, og jammen ble det ikke ekstreme mengder klikk denne gangen også. 19,3 millioner på 24 timer satte ny rekord. Nå er tallet oppe i over 70 millioner, og det man kan se er en Miley som gråter litt, en Miley som traver rundt med en slegge i bare undertøyet, en Miley som rir på en svær jernkule og en Miley som helt plutselig er naken og slikker på samme slegge. Det gir knapt noen mening (joda, skjønner at det handler om forhold og brudd og nakne følelser, men….). Men når brydde noen seg om slikt?

Macklemore/Ryan Lewis – “White Walls”

Macklemore og Ryan Lewis har hatt massiv suksess med låten “Thrift Shop”, og på sin nyeste singel “White Walls” går de først litt mariachi før det hele handler om hoppende biler og fest med unge og eldre. Schoolboy Q gjester, mens Big Boi, Wiz Khalifa, A$AP Rocky, Trinidad James, DJ Drama og Sir-Mix-A-Lot også dukker opp i videoen.

Arcade Fire – “Reflektor”

Arcade Fire kom tilbake denne uken med intet mindre enn to videoer til låten “Reflektor”. En låt som vel ikke høres ut som en umiddelbar hit. Den første versjonen var en interaktiv sak som kan sees via Justareflektor, mens den andre og mer tradisjonelle versjonen er laget av kjente Anton Corbijn. Mørkt og mystisk med et maskert band.

Eminem – “Berzerk”

Eminems nye singel “Berzerk” høres litt ut som Beastie Boys, med sampling fra New York-trioen og det hele. I videoen hopper Eminem rundt i et rom med en enorm ghettoblaster, mens Kendrick Lamar, Kid Rock, Yelawolf og Slaughterhouse dukker opp. Rick Rubin ser som vanlig rar ut.

Franz Ferdinand – “Evil Eye”

Den siste Franz Ferdinand-platen er slett ikke ille, full av discofisert indie som den er. En av mange låter som funker er Clash-aktige “Evil Eye” som denne uken fikk en video full av horror-effekter.

Iggy Azalea/T.I. – “Change Your Life”

Australske Iggy Azalea høres ut som Nicki Minaj, og har fått med seg T.I. på sin nye singel “Change Your Life”. Der får du se mye av Iggy. Veldig mye. Glossy greier.

Ellie Goulding – “How Long Will I Love You”

Ellie Goulding slapp denne uken en ny video til et av de mange bonuskuttene på albumet Halcyon Days. “How Long Will I Love You” er en cover av en gammel og god The Waterboys-låt, og finnes også på soundtracket til filmen About Time der mange av klippene i videoen også er hentet fra.

Don Martin – “Isbilen”

Don Martins nye singel “Isbilen” er en slags metafor på å være den beste pappaen. For om du kjører isbilen er du sjefen over alle sjefer. Don Martin kjører isbilen. Han kjører, kjører, kjører faktisk isbilen.

Madison Beer – “Melodies”

Unge Madison Beer ser ut til å få en hit med sin “Melodies” som visstnok er skrevet av norske Ina Wroldsen. Over 500.000 treff på Youtube etter en dag, og med Justin Bieber i videoen og som skrytepave om Madison på Twitter. Forgetaboutit. Hit it is.

Dropkick Murphys – “Out Of Our Heads”

“Out Of Our Heads” er langt fra den beste låten og videoen Dropkick Murphys har laget, men bandet i seg selv fortjener alltid en plass i Videorama når de dukker opp med nyheter. Denne gangen er det lett å bli litt svimmel når de bare har satt sammen masse bilder fra turné og kalt det musikkvideo.

The-Dream/Drake – “Live For”

The-Dream har fått med seg Drake både på låten og i videoen til “Live For”. Ikke verdenshistoriens beste musikkvideo, men god og mørk stemning likevel.

Julia Holter – “This Is A True Heart”

Julia Holter har fått lastebil-lass med skryt for sin nye plate Loud City Song, og vår anmelder Kim Klev dro like godt på med en sekser. Holters nye video er en slags hvem-lurer-hvem-thriller. Fine greier.

Icona Pop – “All Night”

Svenske Icona Pop har laget en ekstremt dansbar og fengende singel med “All Night”. Blandingen av låten og en halv-dokumentarisk video om spesielle former for vogue-aktige festligheter i New York fungerer nærmest perfekt. Det virker dog som om videoen er sponset av et spritmerke. Fy.

2 Chainz – “Where U Been”

Siste video fra 2 Chainz går litt over toppen når det gjelder skryting. “Bought a new crib just to fuck you in…”? Whatever… 2 Chainz ble vel nylig arrestert siden turnébussen hans var full av en ulovlig plantetype. Videoen inneholder uansett mye lange dameben, for de som er interessert i den typen underholdning.

Trivium – “Strife”

Amerikanske Trivium har vært en av de mest stabile leverandørene av kvalitetsmetal de siste årene, men på sitt kommende album Vengeance Falls har de hanket inn David Draiman fra Disturbed på produksjon. Ikke sikkert det var så lurt. Denne uken dukket det opp video til andre låt ut fra platen.

Shit Robot – “We Got A Love”

Elektroniske Shit Robot gjør det enkelt når han lager video. Han lar en fyr spasere (og busse) rundt i byen, legger så på effekter og kaller ham en galaktisk herre. Samme kan det være, for låten “We Got A Love” er svært henrivende. Reggie Watts gjester med god vokal.

50 Cent – “Can’t Help Myself (I’m Hood)

Fiddy kan ikke noe for det. Uansett hva han gjør så er han hood. Hvis han kanskje var litt mindre hood kunne han gjerne klart å lage en god låt igjen. Litt skryt for å hive inn Cypress Hill og N.W.A.-referanser skal han få.

Crystal Fighters – “L.A. Calling”

Jeg liker den dansbare popen til Crystal Fighters svært godt. Den er så enkel å like. Så fin å slappe av til. Så lite motstand i. Av og til trenger du slik musikk.

Gabrielle – “Sitter Her”

Gabrielle er på biltur i sin nye video til “Sitter Her”. Milli Vanilli-skjorten til hun ene stjeler showet.

Castor – ”Devil Don’t Dance”

Castor kommer fra Trondheim (tror jeg) og kaller seg landets mest sjangerforvirrede band. Electronisk-blues-pop-trap-bluegrass-hiphop-ballade-rock er merkelappen de gir seg selv, og videoen til ”Devil Don’t Dance” har et budsjett på kroner null. Ser ikke slik ut, selv om jeg ikke skjønner en døyt av hva det hele handler om.

Bonusspor fra sommeren:

Utakk – “Ole Bull 2.0”

Denne glapp vi på i sommer, så vi tar en liten forfriskning her. Utakk er et nytt bergensband med folk fra andre bergensband, og de har laget en herlig låt som heter “Ole Bull 2.0” der de sykler rundt i Bergen. Selvsagt. Sjekk mer av Utakk via Urørt.