Videorama!

Springsteen, Bruno Mars, Prince og Tone Damli har de største navnene i ukens Videorama!, men det er andre som leverer den beste musikken.

Bruno Mars – “Gorilla”

Mulig jeg er håpløst gammeldags, men jeg synes det er litt flaut å se menn kaste penger på kvinner som danser av seg klærne. Det føles dog litt som jeg er håpløst alene om den følelsen, for de siste årene har flere og flere artister fra USA hevet seg på strippe-handling i videoene sine. Sistemann ut er Bruno Mars. Bare en liten ting før du ser videoen. Å slikke på gitarstrenger er ikke så sexy som det ser ut. Ok låt. Den skal Brunoen ha.

Bruce Springsteen – “Dream Baby Dream”

Mye følelser og våte øyne når Springsteen samler opptak fra Wrecking Ball-turen i sin snille cover av Suicides “Dream Baby Dream”. Springsteen. Herlig type.

Femme – “Fever Boy”

Britiske Femme er Ultraístas Laura Bettisons sideprosjekt som nok kan ta henne ut til et større publikum enn hovedbandet. “Fever Boy” er hvertfall en lysende pop-låt som har fått en stilfull video der Laura og to venner danser rundt i badekaret mens de vasker hunden Rocky.

Prince – “Breakfast Can Wait”

Det begynner å bli noen år siden Prince var sjefen av poprock, og av og til høres han ut som en parodi på seg selv, men “Breakfast Can Wait” har hvertfall fått en ok video som er laget av 18-år gamle Danielle Curiel. Mye dansing. Lite Prince.

Tone Damli – “Perfect World”

Tone Damlis nye singel “Perfect World” høres ut som all annen superprodusert pop for tiden. Verken mer eller mindre. Eller kanskje litt mindre, siden selve låten ikke sitter i hjernen med en gang. Jeg gir den ikke flere sjanser selv om man får se Tone i ørkenen i California med to innleide modeller ved sin side.

Sandra Lyng – «PRTeY»

Sandra Lyng er listet på P3 med sin «PRTeY» som nå har fått en lystig video der det er god stemning både ved frokostbord og om kveld. Etter min mening er det feteste med Sandra Lyng logoen hennes, men så er det ikke meg som plukker låter til P3s spillelister heller. Naturlig nok.

Korn – “Love & Meth”

Korn fortsetter sin ferd mot en tid der ingen bryr seg om dem lenger med det svært svake albumet The Paradigm Shift som Asbjørn Slettemark nylig ga en toer på terningen. Overraskende redselsfullt. Videoen til “Love & Meth” viser bandet som marionetter for en dirigent som på sin side blir spiddet innenfra. Muligens av dopet i tittelen? Jeg vet ikke, og jeg bryr meg heller ikke.

French Montana feat. The Weeknd – “Gifted”

The Weeknd er ikke bare gjesteartist på French Montanas nye singel “Gifted”, det tar faktisk halvannet minutt før Montana dukker opp på låt og i video mens The Weeknd shower. Sånn bortsett fra sedvanlig føle-synging fra The Weeknd og smådaff rapping fra French Montana består videoen av en haug med damer som danser rundt på en slags fest i en kjeller. French Montana vinner for han får holde to tiger-babyer!

Sassybeat – “Turn Around”

Sassybeat ble av noen medier trukket frem som det neste store for en del år siden. Slik gikk det ikke, men de har fått Jo Nesbø til å forfatte presseskrivet til sin nye singel “Turn Around”. Det er da noe. I videoen får vi se vakker norsk natur og merkelige mennesklige bevegelser.

Bendik – “Jeg tror det blir bra igjen”

Vi i P3 har hatt et godt øye til til elektropop-bandet Bendik, som makter å få sin norskspråklige musikk til å fremstå med internasjonalt tilsnitt. Med videoen til «Jeg tror det blir bra igjen» serverer de oss først og fremst teksten til låten, men følg med for en svømmende kvinneskikkelse underveis.

Yeasayer – “Glass Of The Microscope”

Yeasayers lettere psykedeliske låt “Glass Of The Microscope” har fått en video som blander den psykedeliske følelsen med tittelen på låten. Dermed får vi fargerik galskap gjennom mikroskopet. Ganske så tøft, må sies.

Airbourne – “Back In The Game”

Airbourne har gjort karriere på å låte akkurat som landsmennene i AC/DC, men er samtidig et svært godt liveband, så da får det være med den totale mangelen på eget uttrykk. Siste video ut fra bandets tredje album Black Dog Barking er til “Back In The Game” og viser bandet i sitt rette live-element.

Summer Camp – “Two Chords”

Det engelske ekteparet Jeremy og Elizabeth utgjør indiepop-bandet Summer Camp som blander sin skinnende musikk med en video om verdens undergang. En fiffig sak der vi følger to nyhetsopplesere der tiden tydelig har tært på forholdet. Summer Camp dukker opp i gjesteroller som værmelder og forsker. Gode greier.

Avril Lavigne/Chad Kroeger – “Let Me Go”

Jeg medgir at jeg ble overrasket da Avril Lavigne og Chad Kroeger giftet seg, men at de to så laget musikk sammen var ikke like overraskende. Særlig bra er det heller ikke.

Soft As Snow – “Glass Body”

Soft As Snow er to nordmenn bosatt i London som lager meget flott elektronisk pop. Artig nok har en av de tre låtene de postet på nett nylig fått en fan-video laget av en kar i Peru. Altså ikke en offisiell musikkvideo, men en dame som danser med et skjelett til norsk elektropop er mer enn bra nok for Videorama.

The Dismemberment Plan – “Waiting”

Indiebandet The Dismemberment Plan har ikke gitt ut ny plate siden 2001, men nå er Uncanney Valley ute og den tullete videoen til “Waiting” er underholdende nok til sine knappe tre minutter.

Gunplay feat. Young Breed & Torch “Fuck Shit”

Rick Ross og hans Maybach Music har fingrene borti mye av rapen som kommer ut i USA om dagen, og noe av det bedre de har gitt ut er Gunplay. Her i godt driv på “Fuck Shit” som vel er en ganske gammel låt. Ikke veldig spennende video, men veldig god musikk.

2 Chainz – “Used 2”

Jeg skjønner meg ikke helt på tomprats-rappingen til 2 Chainz, men for rap-interesserte vil videoen til “Used 2” være stilig siden 2 Chainz har hanket inn nesten hele Hot Boys. Det betyr at Juvenile, Lil Wayne og Turk får kameratid og at B.G. som sitter bak murene får oppmerksomhet via masse Free B.G.-skjorter. Bortsett fra det får du servert den vanlige rumperistingen samt gatefest i New Orleans.

Ine Hoem – “When We Collide”

Ine Hoem blir spilt en del på P3 for tiden med sin “When We Collide”, og nå har låten fått musikkvideo også. Der synger Ine til oss, og så får du litt halvnaken dansende herrekropp på kjøpet.

Atoms For Peace – «Before Your Very Eyes»

Thom Yorke har vært opptatt med å spre sin kritikk mot Spotify i det siste, men han har også hatt tid til å bli et slags sandmonster i den nye videoen til Atoms For Peace. Kul låt.

Deap Vally – «Walk Of Shame»

Deap Valley har fort blitt en solid favoritt i heimen. Bandet består av Lindsey og Julie, og ble dannet i USA så sent som i 2011. Det handler om kjapp og møkkete garasjerock, og personlig klarer jeg ikke å motstå. Enormt tøft. Deap Valley spiller på John Dee i Oslo 20. november, og slapp i går videoen til «Walk Of Shame» der de fritt får utløp for hvor tøffe de er. Album bestilt på Amazon i dette øyeblikk…