Videorama!

Du treffer Hollywood-kjendiser på rekke og rad i den nye videoen til 30 Seconds To Mars, men musikalsk er både Timberlake, Kvelertak og Bowie flere hakk bedre når vi samler ukens beste musikkvideoer.

Etter halvannet år blir dette min siste Videorama. Jeg sier takk for følget og takk for meg med disse videoene:

Justin Timberlake – “TKO”

Justin Timberlake har virkelig satt sitt preg på 2014, men i videoen til “TKO” går det ham ille. Han krangler nemlig skikkelig med Riley Keogh (skuespiller, modell og barnebarnet til Elvis, no shit!), og dermed havner han bak en bil som kjører ut i intet og over stupet. Teknisk knockout.

David Bowie – “Love Is Lost”

Ryktet forteller at den eneste utgiften David Bowie hadde på videoen til “Love Is Lost” var litt over hundrelappen til en USB-stick. Kompiser filmet og klippet, og Bowie spilte selv hovedrollen både som mystisk figur og dukke. Låten er god, da. I det minste. Det siste albumet er også bra, skal vi tro vår anmelder Marius Asp.

30 Seconds To Mars – “City Of Angels”

Greit å ha Jared Leto i bandet når du skal filme en 11-minutters video og trenger kjendishjelp. Det hele handler om englebyen L.A., og du får treffe Kanye West, Supermann, Juliette Lewis, Lindsay Lohan, Selena Gomez, James Franco og mange flere. Musikken? Helt hysterisk overprodusert emodrit.

Kvelertak – “Bruane Brenn” (live)

Kvelertak får det fremdeles til. Et eksempel på det er denne ferske live-videoen fra Electric Ballroom i London. God stemning. Varm stemning. Deilig stemning.

Best Coast – “I Don’t Know”

Ah. Blandingen av indiepop og girlgroup-sounden fra 60-tallet blir aldri utbrent. Best Coast er blant de beste i faget. “I Don’t Know” er hentet fra den ferske Fade Away ep-en, og er ikke engang det beste sporet. Tar litt av halvveis i denne skatefokuserte videoen, rent musikalsk.

Devendra Banhart – “Für Hildegard von Bingen”

Nonnene og prestene inntar Devendra Banharts siste video. Hun ene nonnen føler seg helt tydelig litt innestengt i klosteret og vil synge litt med Klaus Nomi i gamledager. Alt er veldig rart.

Major Lazer – “Jet Blue Jet”

Major Lazer går helt Suicide Girls på oss i videoen til “Jet Blue Jet”. Altså fullt av nikotin-dampende tatoverte damer.

Frightened Rabbit – «Holy»

Et av mine nye favorittband heter Frightened Rabbit, og det er lett å sammenligne dem med Biffy Clyro grunnet den skotske aksenten. Bandets siste album Pedestrian Verse er en nytelse fra begynnelse til slutt. «Holy» er blant de beste låtene, og har fått en video der en kvinne har fått nok av møtevirksomhet og kjas.

Støv – “Kamuflert Tidslinja”

Støv fra Mo i Rana lager indiepop med store gitarvegger innimellom, og overbeviser med første låt fra ep-en Drømmetrang som kommer i slutten av november. Musikkvideoen har et slør av tristhet over seg, og kan tolkes til å handle om selvmord. Meget bra kombinasjon av musikk og film.

Young Galaxy – “Privileged Poor”

Det er ikke lett å bli gammel, noe denne gode videoen fra Young Galaxy viser. Historien om superhelter som sliter med alderdommens sviktende evner er regelrett nydelig.

Julia Holter – “Horns Surrounding Me”

Julia Holter anskaffet seg en sekser til samlingen sin for sin nye plate Loud City Song da vår anmelder Kim Klev lå seg flat av beundring. Selv skjønner jeg ikke så mye av verken musikk eller video.

Steel Panther – “Party Like Tomorrow Is The End Of The World”

Humorbandet Steel Panther som tar glam- og puddelrocken fra 80-tallet helt på kornet er vanligvis hysterisk morsomme, men får det liksom ikke heeeelt til på sin nye singel “Party Like Tomorrow Is The End Of The World”. Selv om de bruker godt med kubjelle. Videoen er en fest som tar godt av med meget lettkledte damer (advarsel) og mer eller mindre animerte kjendiser.

MGMT – “Alien Days”

Den nye videoen til MGMT er helt koko. På en god måte.

Ariana Grande/Big Sean – “Right There”

Ariana Grande har hatt suksess med albumet sitt i USA, og treffer Halloween-tidsånden perfekt med sin garderobe-tunge video til “Right There”. Vi blir invitert på kostymeball og får også servert en underliggende kjærlighetshistorie. Å, så søtt da, du.

Joan Jett – “Any Weather”

Husker du Joan Jett? Hun som elsket rock n’ roll og hadde en bad reputation? Joan er tilbake med sitt første album siden 2006, og i mellomtiden har hun blitt et slags ikon for mange unge musikere. Greit nok det, siden tidlig solo-Joan og The Runaways er gull, men denne låten som visstnok er skrevet sammen med Dave Grohl er helt middels.

Dum Dum Girls – «Lost Boys And Girls Club»

Et av bandene som har stjelt litt av Joan Jett er supercoole Dum Dum Girls som også slapp video til en helt ny låt denne uken. Det hele er faktisk en verdenspremiere på H&Ms nye påfunn der det store firmaet hjelper band med kostnader til musikkvideoer. Den første i rekken ble riktig så bra med sin blanding av varme og kalde farger. En slags reise mellom himmel og helvete. De er stilige de der Dum Dum Girls altså…

Dirty Projectors – “Impregnable Question”

Sjette og siste video fra Dirty Projectors album Swing Lo Magellan som fikk en femmer av vår anmelder Jørgen Hegstad da det kom. Filmet i nasjonalparkene Grand Teton and Yellowstone, så forvent mye natur. Natur er stilig.

Joey Bada$$ – “My Yout”

Joey med baken går for full riddim-flow på sin nye låt “My Yout”. Vuggende reggae bærer låten mens Joey rapper over mens han går (og kjører vannscooter) rundt på øystaten St. Lucia. I sum blir det hele riktig så hyggelig.

Son Lux – “Lost It To Trying”

Her er det mest låten som gjelder. Son Lux er produsent skråstrek låtskriver Ryan Lott, og hans “Lost It To Trying” er noen minutter med svært god dansbar eksperimentell pop. Videoen inneholder dans, og er definitivt ikke like god som musikken.

The Struts – “Could Have Been Me”

The Struts er et nytt band fra England som blander den svære rocken til Queen med et litt mer indiefisert uttrykk. Vokalisten går dog sånn inn i rollen som Freddie Mercury-wannabe at det er litt komisk. Er fremdeles i tenkeboksen når det gjelder spørsmålet om dette er bra eller veldig tøvete. Videoen handler om kåte drømmer hos en gartner.

Naughty Boy/Wiz Khalifa/Ella Eyre – “Think About It”

Produsenten Shahid Khan fra Watford utenfor London kaller seg for Naughty Boy når han skal fete seg litt, og fete seg kan han gjøre med en samarbeidsliste med navn som Emeli Sandé, Ed Sheeran, Gabrielle og Wiz Khalifa. I “Think About It” befinner vi oss i en mørk kjeller i et slags småseedy hotell der det danses. Noen burde fikset den stadig blinkende lyspæren.

Savages – “Marshal Dear”

Savages fra England har fått en del oppmerksomhet for sin moderne versjon av new wave (eller det mye bedre ny-veiv, om du vil), og imponerer med sin siste singel “Marshal Dear” som har fått en mørk animert video som passer den like dunkle musikken svært godt.

Carnival Kids – «What To Do When Awake Within A Dream»

Carnival Kids ble både Ukens Urørt og fikk låten sin listet på P3 da de ga ut debuten sin «Fear Of Nothing» i vår. Nå kommer oppfølgeren som også har blitt listet på P3. Så spiller da også Carnival Kids en striglet blanding av rock og hardcore som ikke skremmer vekk lytterne.