Videorama!

I denne ukens Videorama! får du se videoen som ble for drøy for Youtube, røykende rappere, og oppfølgeren til «årets verste sang».

Yoko Ono Plastic Ono Band – «Bad Dancer»

Yoko, Yoko, Yoko … Hva er dette for noko? I «Bad Dancer» synger den japanske 80-åringen om, ja, du gjettet riktig, hvor dårlig hun er til å danse. Og Ono har helt rett; hun kan virkelig ikke danse, men hva gjør vel det når man er så kul som hun er? Aluminiumsfolie, svartmaling (bokstavelig talt), og mengder av snåle folk gjør dette til en musikkvideo man absolutt bør ta en titt på.

Mona & Maria – «Babyflowers»

Den norske duoen Mona & Maria slapp det kritikerroste debutalbumet My Sun tidligere i år, og nå er musikkvideoen til deres andre singel, «Babyflowers», her. Selveste The Guardian fikk æren av å ha premiere på denne mystiske videoen, der man får se krokodiller, meloner som knuses, vakre jenter med pisk, og massevis av maur. Eksotisk! Musikkvideoen er produsert av duoen Frode & Marcus, som tidligere har hjulpet blant annet Lykke Li og El Perro Del Mar.

Frida Ånnevik – «Lillebror»

Frida Ånnevik har siden brakdebuten med albumet Synlige Hjerteslag befestet sin posisjon som en av Norges mest spennende visepopartister. «Lillebror» er hentet fra andreskiva Ville Ord, og har fått en vakker musikkvideo som kler låta. Vi følger en mann som er til stede ved et sykehus av et eller annet slag (mentalsykehus?), mens det blir kryssklippet mellom unge ballerinaer, en kvartett med fiolinister, og en liten hær med hvitkledde militanter.

7 Days of Funk (Dâm-Funk & Snoopzilla) – «Faden Away»

7 Days of Funk er samarbeidsprosjektet til Dâm-Funk og Snoopzilla (tidligere Snoop Doogy Dogg, Snoop Dogg, Snoop Lion), og «Faden Away» er hentet fra deres kommende EP, som kreativt nok også heter 7 Days of Funk. Og nei, heller ikke i denne Snoop-videoen slipper vi unna røyking.

Cocktail Slippers – «Shame On Me»

Disse rockebabene får selv skuespillerlegenden Sverre Horge til å danse! Oslo-jentene, som Steven Van Zandt har tatt under sine vinger, slipper ny skive rett over nyttår, og «Shame On Me» er første smakebit derfra. Musikken kan kategoriseres som garasjepop, influert av 60-tallet.

CHVRCHES – «Lies»

Skottene i Chvrches står for et av 2013s aller største gjennombrudd, og spilte nylig for et fullstappet John Dee. I anledning Oslo-besøket stakk synthpop-gjengen innom Christine på P3, og spilte to nydelige livelåter. Musikkvideoen til «Lies» byr på mange visuelle effekter, blant annet tøff bruk av lys. Jeg skjønner nok ikke helt hva videoen handler om, men kult er det okke som.

One Direction – «Story of My Life»

De britiske ungpikeidolene i One Direction er tilbake med ny video, og er kjekkere enn noen gang. I videoen til «Story of My Life» får vi se gutta fremkalle familiebilder fra da de var yngre, og vi får se hvordan bildene ville sett ut om de hadde blitt tatt i nåtid. En ganske søt video, egentlig.

Alison Gold – «ABCDEFG»

Hvor skal jeg begynne? Alison Golds forrige «hit», «Chinese Food», ble kåret til årets verste låt av det anerkjente tidsskriftet Time, men der var de nok litt tidlig ute. «ABCDEFG» er nemlig mye verre. Produsent er fortsatt Patrice Wilson (mannen som koser seg glugg ihjel gjennom hele videoen), som tidligere blant annet har produsert Rebecca Blacks «Friday». Wilson er en mann som tydeligvis har skapet fullt av ulike miksturer, og disse miksturene skaper helt crazy situasjoner i «Mister Wilson’s Neighborhood».

http://youtu.be/HEmAHAs_rz8

Cliff Uwey Feat. Bankmenn – «Bangding Remix»

Denne videoen ble for drøy for Youtube. Musikkvideoen, som er produsert av norske Photofilmatics, viser blant annet den søte gladjenta Ariel Søyland (også kjent som Paradise-Ariel) som crawler rundt i senga i bare undertøyet. Rapgutta i Bankmenn har absolutt gitt låta, som egentlig er to år gammel, nytt liv. De har også fått med seg originalartisten, danske Cliff Uwey, på remiksen.

Paramore – «Daydreaming»

Da jeg så denne for første gang, tenkte jeg at dette var nok en musikkvideo som bare var basert på klipp fra bandets turnéliv. Men heldigvis har denne noe mer. Vi følger to jenter som har gledet seg til Paramore-konsert i ukesvis, og som endelig skal få se sine helter spille live. Det er lett å identifisere seg med jentene i videoen. Selv om den nok er ganske forutsigbar, kler den låta utmerket.

McFly – «Love Is On The Radio»

Holder disse gutta på fortsatt? Denne feelgood-låta har fått en video som oser god stemning, og McFly har fått med seg små lookalikes, en mann som kan tegnspråk, og en Michael Jackson-imitator. Bassist Dougie Poynter får også lurt inn en liten Miley Cyrus-parodi, der han sleiker på en slegge. Sexy!

These New Puritans – «V (Island Song)»

Ah, jeg elsker animasjon! Denne musikkvideoen er rett og slett syv og et halvt minutt med kunst. Her ser man skoleeksemplet på hvordan en god video kan tilføre musikken noe helt nytt, og jeg blir grepet av historien den forteller. «V (Island Song)» er hentet fra det britiske bandets tredje studioalbum, Field of Reeds.

Rick Ross Feat. Future – «No Games»

Her var det action! Musikkvideoen til gangsterrapperen Rick Ross’ nyeste singel, «No Games», inneholder det meste en slik video skal inneholde. Biljakt, skuddveksling, flammer, boksing, og selvfølgelig mange oversminka berter som flotter seg. Med seg på laget har han fått den litt mindre kjente rapperen Future, og sammen blir de kvitt store mengder aggresjon.

Juana Molina – «Eras»

Juana Molinas nyeste singel har fått en video som kombinerer det absurde med det dramatiske. Vi følger en mystisk, blå skikkelse i jakten på en liten, glitrende gjenstand. På veien til målet må denne skikkelsen blant annet sy i salaten med symaskin og knuse egg over en kaktus. Videoen får ekstra pluss for megakul dansing.

Larsiboi – «Sånn her»

Med buksa nedpå låra, sneipen trygt plassert i munnviken, og en lue som ikke rekker over øra, rapper hortensduden Larsiboi om et av livets store spørsmål: «Hvorfor er jeg sånn her?». Den laidbacke låta har fått navnet «Sånn Her», og er produsert av gutta i Soul Division.

Demi Lovato – «Let It Go»

Disney-prinsessen Demi Lovato synger «Let It Go» fra den nye Disney-filmen Frost. Låta åpner som en hvilken som helst annen poplåt, men utvikler seg til å bli slitsom og anmassende. Musikkvideoen veksler mellom å vise klipp av en lidende Lovato og snutt fra Frost, og det er helt klart det sistnevnte som er mest interessant å se på. Høydepunktet er nok likevel da Lovato, som har skiftet fra mørk til lys kjole, river vekk lakentrekkene fra ulike møblert plassert rundt i et digert rom. Det sier litt!

A$AP Rocky – «Angels»

Er det ikke mulig å lage en rapvideo uten å inkludere all røykinga? I musikkvideoen til «Angels» får vi se Asap og kompisene hans sykle rundt på BMX-sykler med ansiktene tildekket av skumle masker.

Avenged Sevenfold – «Shepherd Of Fire»

De norgesaktuelle rockerne i Avenged Sevenfold er travelt opptatt med å turnere, men har likevel hatt tid til å slippe ny musikkvideo. «Shepherd Of Fire» er den amerikanske kvintettens andre singel fra deres sjette album, Hail To The King. Flammer, «bilkjøring» og konstant, rødt filter gjør dette til en ekte rockevideo.

Destroyer – «Bye Bye»

Høner, spansk vokal, og gitarspill i grønne omgivelser. Ny Destroyer-EP er på vei. Nå forstår jeg særdeles lite spansk, men de engelske ordene «bye, bye» i refrenget vet jeg hva betyr. Og skal jeg tolke utifra videoen, så har bandet, som ofte bare består av vokalist Dan Bejar, måtte si farvel til en flokk med høns.