Videorama!

Miley Cyrus som sexy romvesen, boyband-dubstep fra Finnmark, og en duett med Susan Boyle og Elvis Presley er bare noe av det du får se i denne ukens Videorama!.

Highasakite – «Since Last Wednesday»

En av årets fineste norske låter har endelig fått seg musikkvideo. I videoen følger vi historien til en jente som sitter på toppen av et høyt bygg, en mann som flytter, og en punker som venter på at høna hans skal legge gullegg. Kritikeryndlingene i Highasakite slipper det etterlengtede andrealbumet Silent Treatment 3. februar.

Lily Allen – «Hard Out Here»

Denne musikkvideoen er en slags veiledning til hvordan man skal lykkes som kvinnelig popstjerne i en stadig tøffere musikkbransje. Mengder med operasjoner, intens rumperisting og sexy bananspising er i følge denne musikkvideoen blant de viktigste ingrediensene for å komme opp og frem. Allen rekker også å komme med et stikk i siden på Robin Thickes «Blurred Lines», og bruker like ballonger som han gjør i sin musikkvideo. Ballongeteksten påstår at «Lily Allen has a baggy pussy», noe jeg verken kan bekrefte eller avkrefte.

Skambankt – «Voodoo»

Noe så sjeldent som en fire minutter lang skrekk-musikkvideo. Gutta i Skambankt er på en i utgangspunktet koselig hyttetur, men hyggen blir raskt snudd til skrekk og gru, da noe ukjent nærmer seg hytta.

Future & Miley Cyrus – «Real And True feat. Mr. Hudson»

I det siste er det nok mange som har tenkt at Miley Cyrus kommer fra en annen planet, og i denne videoen blir det bekreftet. Future og Mr. Hudson finner Cyrus liggende tilsynelatende livløs på bakken, men etter å ha lyst lenge nok på henne med lommelykt, så våkner hun plutselig opp. Og hvis romvesener ser ut slik som Miley gjør i denne musikkvideoen, så synes jeg vi skal ønske de velkommen med en gang.

D’Sound – «Lose Control»

Siden deres femte langspiller Starts And Ends ble sluppet i 2009, har det vært stille fra den norske poptrioen D’Sound. Nå er de tilbake med comebacksingelen «Lose Control», en låt som befinner seg i samme musikalske landskap som artister som Eva & The Heartmaker og Briskeby. I videoen følger vi en gjeng med unge gutter som skater rundt i storbyen, og som i hvert fall ikke har noen problemer med å bevare kontrollen.

Cage The Elephant – «Come A Little Closer»

De amerikanske rockerne i Cage The Elephant har nylig sluppet sitt tredje studioalbum, og «Come A Little Closer» er første singel derifra. I den tilhørende musikkvideoen befinner kvintetten seg i en absurd tegneserieverden, der de rareste ting finner sted. Høydepunkt: Vokalist Matthew Shultz er inne i kroppen på et hval-lignende dyr, og seiler rundt i et badekar. I badekaret er også skyggen til en veldreid kvinne, men ut av underlivet hennes kommer det noe rart.

Sigurd Julius – «Flasketuten Peke På»

Sigurd Julius ble for en måneds tid siden kåret til «Ukas Urørt» her på kanalen, og har siden den tid rukket å slippe debutalbumet Sigurd Julius. I musikkvideoen til «Flasketuten Peke På» får vi blant annet se trønderen spille på et brennende piano omgitt av vakker natur. Jeg liker spesielt måten videoen skifter mellom de ulike scenene.

Drake – «Worst Behaviour»

Drakes nyeste musikkvideo utspiller seg i den amerikanske byen Memphis, og åpner med en artig gjesteopptreden fra artistens pappa, Dennis Graham. Han mimer til teksten, men ser rimelig kul ut der han danser rundt i den hvite dressen sin. Drake, som nylig har annonsert at han skal spille i Oslo Spektrum i mars, viser i denne videoen en tøffere, og en god del sintere, utgave av seg selv. Og jeg som trodde Drake hadde blitt en myk fyr.

Ekko Ekko feat. Sebawstian – «Helt Til Sola Ramle Ned»

Norsk boyband-dubstep er ikke noe man får se hver dag, men gutta i Ekko Ekko viser oss at de typiske boybandbevegelsene passer fint til dunkende dubstep. I vakker natur danser den kjekke gjengen fra Finnmark til den dansbare musikken, og heldigvis har de valgt å synge på sin egen dialekt. Låter som en blanding av Sirkus Eliassen, One Direction (eller hvilket som helst annet boyband) og Skrillex.

Olly Murs – «Hand On Heart»

Videoen er en hyllest til Robbie Williams’ megahit, «Angels», og jaggu dukker ikke helten selv opp mot slutten. Olly Murs fremstår som Williams’ sønn i møtet mellom dem to, og likheten er slående, både utseendemessig og i musikkveien.

Akon – «So Blue»

Akon, som nylig gikk ut og proklamerte at menn ikke er skapt for å ha kun én dame av gangen, befrir i denne videoen den vakre skjønnheten fra det stygge og fæle udyret. Allerede etter et halvt minutts tid presterer Akon å motsi seg selv, og synger «Baby, you’re one and only» til den vakre kvinnen, noe jeg ikke helt ville stolt på. Men det er enda godt at han har sansen for denne dama, for hadde han ikke fulgt etter henne, ville denne musikkvideoen endt i katastrofe.

Michael Bublé – «You Make Me Feel So Young»

En typisk storbandsvideo fra svigermors drøm. Michael Bublé svinser og svanser omkring, og koser seg med den 67 år gamle låta «You Make Me Feel So Young».

Anna Calvi – «Suddenly»

Den mystiske Anna Calvi har fått laget en svart-hvitt-video til sin nyeste singel, «Suddenly». I videoen får vi blant annet se én lyspære, glass som knuser, og intet mindre enn ti nærbilder av Calvis sotede øyne. Selv om det skjer særdeles lite, så er denne musikkvideoen veldig dramatisk.

Ed Sheeran – «I See Fire»

«I See Fire» er hentet fra filmen Hobbiten: Smaugs Ødemark og blir fremført av godgutten Ed Sheeran. Vi får et lite innblikk i hvordan den sjarmerende briten jobber når han spiller inn låter, og etter å «bommet» et par ganger, så leverer han prikkfritt. Men jeg lar meg ikke lure så lett. Sheeran har spilt inn dette på forhånd, for plutselig synger han tostemt med seg selv, og det er vel ikke mulig? Tror forøvrig at Sheeran hadde passet fint inn i filmen også.

Susan Boyle – «O Come All Ye Faithful»

Er det den tiden av året igjen? Susan Boyle synger julesalmen «O Come All Ye Faithful» (Å kom nå med lovsang), og inntektene går til hjelpeorganisasjonen Save The Children. Og her har produsentene gjort en god jobb, for selveste Elvis Presley er med og synger duetten med Boyle. Denne videoen blir nok enda finere når det nærmer seg jul.

Miami Horror feat. Sarah Chernoff – «Real Slow»

Hva er deiligere enn litt diskomusikk en fredag ettermiddag? Musikkvideoen til australske Miami Horror gir oss kombinasjonen av leken synthmusikk og strålende sol, en kombinasjon som jeg setter ekstra pris på nå som sola knapt viser seg her til lands.