Videorama!

I denne ukens Videorama får du blant annet se sinte rappere, nytt fra Bastille og Brandon Flowers som ikke orker å spille seg selv en gang.

Lars Vaular – «Legender»

Lars Vaular har for lengst tatt steget fra å være en undergrunnsrapper i Bergen og omegn til å bli en av Norges mest folkekjære artister. Med 1001 hjem befestet han sin posisjon som Norges rapkonge, og nå er musikkvideoen til hiphop-balladen Legender her. Og det er faktisk mulig; låta blir enda vakrere med levende bilder.

Kings of Leon – «Beautiful War»

Her er det mye som skjer! «Beautiful War», som forøvrig er mistenkelig likt noe et visst band fra Irland kunne laget, har fått en musikkvideo fylt med drama, sjalusi, slåsskamp og en rodeorytter i sakte film. Videoen i seg selv er ganske interessant og spennende, men problemet er at selve låta drukner i alt virrvarret. Dette kunne like gjerne vært en sluttscene fra en hvilken som helst amerikansk dramaserie.

Eminem – «Rap God»

«Rap God» fra Eminems nyeste skive The Marshall Mathers LP 2 er en lang og sabla hurtig raplåt. Kreds til den som lærer seg denne utenat!

HighFields – «Say Goodbye»

HighFields er et band bestående av medlemmer fra Norge, Canada, England, Sør-Afrika og Singapore som i disse dager jobber med å etablere seg på den norske musikkscenen. Deres andre singel, «Say Goodbye», har fått en musikkvideo som viser historiske hendelser som terror og opptøyer gjennom øynene på en eldre mann. Den godt gjennomførte videoen gir meg en følelse av at man bør ta godt vare på de nære og kjære mens man enda har dem, og DET er ikke et dumt budskap.

The Killers – «Just Another Girl»

Gutta i The Killers driver for tiden og oppsummerer sine ti første år sammen, og har nylig gitt ut samlealbumet Direct Hits. Albumet inneholder også to nye låter, og «Just Another Girl» er en av disse. Musikkvideoen bærer også preg av mimring, for i starten får vi se klipp fra flere kjente The Killers-videoer. Og vokalist Brandon Flowers er vel sliten nå. Her har han fått i hvert fall fått Glee-skuespiller Dianna Agron til å avlaste han.

Busta Rhymes – «Thank You feat. Q-Tip, Kanye West & Lil Wayne»

Hva skjer når fire av hiphopens største (bokstavelig talt når det gjelder Busta Rhymes) slår seg sammen? Resultatet er «Thank You», en video bestående av sterke mannfolk, flotte kvinner og masse bling. Leken låt!

Kin – «Insomnia»

Kin, tidligere Poporn Radio, består av Tønsberg-gutta Simon Tøllefsen (Sinit) og Bendik Walderhaug (Bewee Famous). Videoen til «Insomnia» er produsert av Marius Myrmel, og musikken anbefales om du liker artister som Madcon og Akon. Det er for tidlig å si om denne duoen kan nå ut til like mange nordmenn som Tønsberg-legender som Jahn Teigen og Ravi, men potensialet er absolutt til stede.

Gary Barlow & Elton John – «Face To Face»

Ahh, for et samarbeid! Take Thats Gary Barlow fremstår som liten guttunge ved siden av legenden Elton John, selv om han har vært i musikkbransjen i godt over 25 år. Låta er vel akkurat det vi kan forvente oss av disse to, og man hører tydelige referanser til begge artistenes individuelle lydbilder.

Pharrell Williams – «Happy»

Denne mannen har bidratt på to av årets absolutt største hits. Både Robin Thickes «Blurred Lines» og Daft Punks «Get Lucky» har med Pharrell Williams på vokal, noe som gjør amerikaneren til den tolvte artisten som innehar både første- og andreplassen på Billboard på samme tid. Nå er han ute med låta «Happy», og musikkvideoen viser en gjeng med folk som danser til låta ute på åpen gate. Skikkelig gladsang!

Mohammed Ali – «Vi E Familj feat. Dani M»

Hiphop med fengende refreng slår aldri feil. Spesielt ikke når man synger på svensk.

Bastille – «The Draw»

Britiske Bastille har vært svært produktive i 2013. Guttene, med vokalist Dan Smith i spissen, har tatt vokalharmonier til et nytt nivå, og har i år gitt ut albumet Bad Blood og den utvidede utgaven All This Bad Blood. I denne låta får vi høre noe Bastille svært sjeldent brukere i sangene sine, nemlig gitarer.

Three 6 Mafia feat. Yelawolf – «Go Hard»

«Det er lov å være blid,» som Jens Book-Jensen synger. Den amerikanske sekstetten Three 6 Mafia burde kanskje ta til seg Book’ns råd, for det kan umulig være sunt å være så sur og muggen som denne gjengen er. Og nei, du er ikke noe bedre Yelawolf.