Videorama!

I denne ukens Videorama får du se nytt fra Justin Bieber, artister med fremtiden foran seg og eldre damer som får med seg unge gutter hjem fra byen.

Lorde – «Team»

17-åringen fra New Zealand har hatt megasuksess med «Royals» det siste året, og det er nok mange som forventer mye når den veslevoksne jenta nå skal slippe nytt materiale. «Team» er riktignok med på Lordes debutalbum Pure Heroine, men for de aller fleste er nok dette en helt ny låt. Den mystiske musikkvideoen er basert på en drøm, og viser en annerledes verden enn den vi er vant til, bestående av tropiske planter, ruiner og en moderne ridderkamp.

Arif feat. Seyem – «Hun Bruker Meg»

Arif (tidligere Phil T. Rich) har virkelig fått fart på sakene etter at han vant Urørtfinalen 2013, og har blant annet gitt ut minialbumet Aldri & Alltid til gode kritikker. Og det er tydelig at denne suksessen har ført med seg litt av hvert, som for eksempel kvinnfolk. I det første halvannen minuttet av musikkvideoen til «Hun Bruker Meg» får vi se en gjeng med Arifs venninner som åler seg rundt på en dobbeltseng, før mannen med det store håret (som han nå har satt opp) kommer til syne.

Justin Bieber – «All That Matters»

En annen som kan velge og vrake av det motsatte kjønn, er Justin Bieber. I musikkvideoen til «All that Matters» får vi se superstjernen betro seg til flere jenter, og han forteller alle sammen at de er alt som betyr noe for han. Og til alle beliebers der ute: Hvis du følger ekstra godt med, så kan du se korte glimt av Bieber med bar overkropp.

Ekkolodd – «De Bevisstlause»

Denne guttegjengen var blant Arifs (se over) tøffeste konkurrenter i Urørtfinalen tidligere i år, men måtte se seg slått av den karismatiske rapperen. Nå er Ekkolodd på vei opp fra dypet, og i musikkvideoen til «De Bevisstlause» får vi se vakker natur, ung kjærlighet og en spennende, åpen slutt. Låta er hentet fra sekstettens debutalbum, Det Bruse Forbi Me.

The Vamps – «Wild Heart»

The Vamps er en gjeng unge sjarmtroll fra Storbritannia som fant hverandre via Youtube og Facebook, og som raskt fikk seg en stor fanskare gjennom å spille coverversjoner av kjente hits. Deres første singel, «Can We Dance», gikk nesten helt til topps på britiske hitlister, men måtte nøye seg med en god andreplass. Kanskje er det «Wild Heart», som blant annet er skrevet av Espen Lind og Amund Bjørklund, som skal bringe de små vampyrene opp til boyband-eliten.

London Grammar – «Nightcall»

I disse juletider er det lett å få nok av syngedamer (Mariah Carey, Christina Aguilera m.fl) som jamrer i vei, og det er derfor godt å vite at det finnes musikk som det London Grammar leverer her. «Nightcall» er en enkel og nydelig låt som eskalerer, og Hannah Reids sterke, vakre vokal fanger lytteren fra første strofe.

Dina Sael – «Just So You Know»

I musikkvideoen til Dina Saels «Just So You Know» følger vi et lesbisk kjærestepars opp- og nedturer. Paret blir spilt av Sael og tidligere Pornopung-skuespiller Kristina Knaben, og høydepunktet er scenene der sistnevntes nakne kropp blir truffet av ulike porselensgjenstander. Porselenet knuser i møtet med den harde kroppen, og skuespilleren pådrar seg flere og flere blåmerker utover i videoen.

Will.i.am – «Feelin’ Myself» feat. Miley Cyrus, French Montana & Wiz Khalifa»

Artist og stjerneprodusent Will.i.am har nok en gang fått noen av verdens største stjerner med på laget. Denne gangen er det alltid aktuelle Miley Cyrus og de amerikanske rapperne French Montana og Wiz Khalifa som får være med. «Feelin’ Myself» er hentet fra Will.i.ams siste album, #willpower, og her har vi en musikkvideoprodusent som er glad i spesialeffekter!

Emiré Og Lillebror – «Godt Humør»

Emiré Og Lillebror fikk vel ikke akkurat supre anmeldelser for andrealbumet Det Bare Er Sånn, men «Godt Humør» er absolutt en av de bedre låtene på skiva. Feelgood-låtas musikkvideo åpner med å vise en eldre dame som våkner etter en fuktig natt på byen, og som raskt innser at det ligger noen andre i senga hennes. Så skrur vi tiden noen timer tilbake, og ser hva som skjedde kvelden før …

You Me At Six – «Fresh Start Fever»

Rockelåt i tøffe omgivelser. Det er sånn det skal være det, er det ikke? You Me At Six har for lengst sjarmert jenter verden over, selv om mange nå klager over at de høres litt for mye ut som konkurrentene i Fall Out Boy.

Luke James – «Strawberry Vapors»

Det er så fortjent når folk som har jobbet som låtskrivere for andre artister i mange år, slår igjennom på egen hånd. R&b-artisten Luke James har tidligere skrevet hits for storheter som Chris Brown («Crawl»), Justin Bieber («That Should Be Me») og Britney Spears («Kill The Lights»), og har også fått anerkjennelse for sine to miksteiper. I 2014 slipper han debutalbumet Made To Love, og du skal ikke se bort ifra at det blir et godt år for James. «Strawberry Vapors» er en deilig r&b-ballade som virkelig anbefales.

Silja Dyngeland – «Stemning»

«E det nåkke stemning her?» synger 23 år gamle Silja Dyngeland fra Bergen på sin nyeste singel «Stemning», men dette er ingen partylåt. I pianoballadens musikkvideo følger vi en flokk med unge jenter og gutter som koser seg på båltur, og noen av disse får etter hvert et behov for å være alene. Hvem er det som sier at barn ikke kan bli forelsket?

Sirah – «On To The Next»

Denne dama er kanskje aller mest kjent for å ha vokalen på Skrillex’ «Bangarang» fra 2012, men nå vil hun bygge opp sitt eget navn. EP-en «Inhale» ble gitt ut for noen måneder siden, og «On To The Next» er min personlige favoritt derifra. Den Drake-aktige introen blir brutt av Sirahs tøffe, slentrende rap og blir fulgt opp av et sexy refreng som det er vanskelig å holde seg unna.

Tom Odell – «I Know»

Det britiske stjerneskuddet Tom Odell er ute og går på skogstur, tydelig på jakt etter noen. Flere korte spurter blir lagt inn underveis, men de varer sjeldent lenger enn noen få sekunder. Det blir stadig mørkere rundt artisten, men til slutt dukker det heldigvis opp en kvinneskikkelse foran han. Mon tro om det var det Odell lette etter?