Videorama!

Beyoncé overrasket de fleste da hun plutselig slapp nytt album natt til fredag. Se ny, heit musikkvideo fra superstjernen, samt mange andre godbiter, i denne ukens Videorama.

Avicii – «Hey Brother»

En ordentlig amerikansk video fargelegger svenske Aviciis (Tim Bergling) lekre countryhouse-banger. Uniformer, stjerneskudd og det amerikanske flagget er naturlige ingredienser i denne velproduserte videoen, og til slutt dukker også talentfulle svensken opp. Jeg liker EDM-artister som ikke gjemmer seg helt bort bak miksepulten.

R. Kelly – «Cookie»

Hvor skal jeg begynne her da? Teksten er så grov og så lite kryptisk at det er vanskelig å fokusere på hva som skjer i selve videoen. Men kort oppsummert: En haug lettkledde damer klår på den selvutnevnte sexguden R. Kelly, mens amerikaneren koser seg med en sigar og noe å drikke på. Ser ut som han har det ålreit.

Jonas V – «Kjerrin6»

Bergensrapperen Jonas V har kuttet ned «Hon Ville Ha En Rapper» og slått den sammen med «Kjerrin6» til én musikkvideo. I den første delen av videoen stirrer rapperen intenst inn i kamera, før en kvinnelig skikkelse, eller kjerring som Jonas V kaller det, tar over stafettpinnen. Den dama er god til å mime til musikken!

Beyoncé – «Drunk In Love feat. Jay Z»

At Beyoncé skulle slippe nytt album i natt, tror jeg det var få som så komme. Men for de aller fleste var nok dette en gledelig overraskelse. I den heite musikkvideoen til «Drunk In Love» får vi se superstjernen flotte seg på stranda i bare bikinien, og litt ute i videoen dukker Beyoncés utkårede, selveste Jay Z, opp. For et par!

Britney Spears – «Perfume»

Hun er en slu kvinne, denne Britney Spears. Markerer territoriet sitt (les: mannen hun gjerne vil ha for seg selv) med parfyme, slik at andre jenter skal lukte at han allerede er opptatt. Her har dere noe å lære, jenter!

Rebecca Black & Dave Days – «Saturday»

Rebecca Black har kanskje ikke hatt den helt store suksessen etter Youtube-hiten «Friday» i 2011, tross gjentatte forsøk. Og hva er vel da mer naturlig enn å prøve med en sang som handler om dagen etter fredag? «Saturday» heter låta selvfølgelig, og den er faktisk ikke så dum. Den får meg, i likhet med «Friday», til å lure på om dette er seriøst eller humor, og jeg er faktisk litt usikker på om Rebecca Black ønsker å lykkes som popstjerne, eller om hun vil fortsette å være en tulleartist. Nå befinner hun seg i grenseland.

Daft Punk – «Instant Crush feat. Julian Casablancas»

Daft Punk og Julian Casablancas «Instant Crush» har fått en musikkvideo der vi får se utfordringene ved å være ett dukkepar. Vi følger paret fra de møtes, blir ført fra hverandre og til slutt gjenforenes på en dramatisk måte.

Say Lou Lou – «Better In The Dark»

Nydelig låt fra den svensk-australske duoen Say Lou Lou! Mange spår at disse tvillingsøstrene skal få sitt store gjennombrudd i 2014, og dét tør jeg ikke utelukke. Musikkvideoen er mystisk, og vi får se dresskledde menn, gråting og ei dame som bader i rødvin.

http://youtu.be/vwS7o21DvHA

Young The Giant – «Crystallized»

Det har vært ganske stille fra gjengen i Young The Giant en stund, men nå har oppkjøringen til deres neste album begynt. Videoen viser fine bilder fra verdensrommet, og får meg til å tenke på hvor sårbare vi er her nede på jorda. Sangen er så som så, men alltid kult med en utenomjordisk musikkvideo.

Norsk Råkk – «Due»

Her har vi en gjeng som er tydelig inspirert av norsk 80-tallsrock, noe som nok også er bakgrunnen for bandnavnet. Gamle bilder av hovedstaden blir prosjektert på dagens Oslo, mens en ivrig vokalist stirrer intenst inn i kamera. «Due» er hentet fra Norsk Råkks kommende album, Panoramaskrik.

Crystal Fighters – «Love Natural»

Denne likte jeg! En søt, liten gutt blir betatt av to badgirls, og de lurer han med på diverse rampestreker. Sammen kaster trioen egg på biler, stjeler fra butikker og tirrer en glefsende hund. Til slutt drar de hjem til den samvittighetsfulle gutten, noe han nok angrer voldsomt på i ettertid.

Bankmenn Feat. Greenlight, Jonz & Unge Ferrari – «Trappevask»

En rekke unge, ambisiøse rappere slår seg sammen og gir deg «Trappevask». Musikkvideoen er produsert av Royal Mayhem Ent., og vi ser rapperne ha det chill nederst i et parkeringshus. «La meg flekse for jeg må» er en catchphrase som sitter, og som mange muskelbunter nok kjenner seg igjen i.

Austin Mahone – «Banga! Banga!»

«Austin er den nye Justin» er det mange som påstår, og jeg er helt enig i at det er mer enn bare navnet som ligner. 17-åringen gir ut sitt første studioalbum i starten av 2014, og «Banga! Banga!» er hentet fra det. Ut ifra denne singelen kan det virke som om Mahone er litt hardere enn myke Bieber, og videoen er spilt inn der kidsa henger mest, nemlig i skateparken.

Pixies – «Another Toe In The Ocean»

Jeg elsker absurde animasjonsfilmer, og musikkvideoen til Pixies’ «Another Toe In The Ocean» er absolutt en slik en. Rockeveteranene holder det fortsatt gående, tross enkelte utskiftinger. Denne videoen er skikkelig gjennomført, og anbefales på det sterkeste.