Videorama!

I denne ukens Videorama får du se sjakkfeberen spre seg, en mimrende Eminem, og at Facebook-smileys kan være kunst.

Chlöe Howl – «Rumour»

Her er et tydelig bevis på at sjakkfeberen har inntruffet andre land enn Norge etter Magnus Carlsen sin fantastiske VM-triumf. Chlöe Howl er blant de artistene som virkelig kan få sitt store gjennombrudd i 2014, og i musikkvideoen til «Rumour» får vi se artisten briljere i sjakk, noe som er forferdelige irriterende for hennes mannlige konkurrenter.

Eminem feat. Rihanna – «The Monster»

Nesten en slags «Best of Eminem»-video. En haug av referanser til rapperens tidligere låter og videoer. Og Rihanna er pen selv med blå lebestift.

Charlotte Qvale feat. Thomas Eriksen – «The Fire»

En herlig video med flere tøffe klipp. Låta har flere gode partier, og er allsangvennlig så det holder. Jeg liker spesielt videosekvensen der man får se alle Thomas Eriksen-plakatene til den lille jenta. Trist at hun ikke vil ha dem lenger.

John Mayer – «Who You Love feat. Katy Perry»

Dette var kliss, men det må være lov når man er så forelsket som det John Mayer og Katy Perry er. Denne videoen består stort sett av at turtleduene koser, samt en hel del slow motion-bilder av folk som rir på okser.

Robin Thicke – «Feel Good»

Kjekkasen Robin Thicke stod bak en av 2013 aller største hits med «Blurred Lines», og musikkvideoen til låta fikk masse oppmerksomhet på grunn av nakenhet. I denne videoen derimot, beholder alle klærne på. Låta er så som så, og jeg blir ikke overrasket om denne artistens navn er glemt om fem års tid.

The Vaccines – «I Wish I Was A Girl»

Vaccines-vokalist Justin Hayward-Young synger om at han gjerne skulle vært ei jente, men det er vel heller tvilsomt om han vil ta skrittet like langt ut (eller inn), som Against Mes vokalist Tom Gabel. I videoen til «I Wish I Was A Girl» får vi høre historier fra flere personer som har atypiske yrker, blant annet en kvinnelig drifter.

Smallpools – «Mason Jar»

Smallpools er et hyggelig 2013-bekjentskap for min del, og har tidligere gitt ut P3-listede «Dreaming». «Mason Jar» holder, etter min mening, minst like høyt nivå som «Dreaming, og videoen er veldig klassisk. Vi ser bandet på scenen, bak scenen, og en gjeng med publikummere som selvfølgelig digger Smallpools.

Aon – «Rimbok»

Som en del av det kreative kollektive B.A.W.S har Aon Raza Naqvi sett kompiser som Arif, Sam, Emilio og Akam1k3 lykkes. Selv har han blant annet vært Ukas Urørt og spilt på Slottsfjell, og tidligere i år ga han ut albumet Hvem er Aon Vol 2. «Rimbok» er en kortfilm som oppsummerer 2013 slik han opplevde det, og viser hvordan han ønsker å fortelle historier i fremtiden.

Oneohtrix Point Never – «Boring Angel»

Tenk at Facebook-Emojis kan fortelle så mye, og studerer man denne videoen nøye, så skal det være mulig å få med seg en handling. Tror kjærlighet er et godt tips. Også er det nok noen som dør til slutt.