Videorama!

2014 er godt i gang – her er ukens Videorama!

Ellie Goulding – «Goodness Gracious»:

Ellie Goulding har hatt medgang helt fra hun signerte med et stort plateselskap i 2009. I fjor kom albumet Ellie Goulding Halcyon Days, og nå er hun ute med musikkvideo til låta. Denne gangen pakket inn i en fargerik og latterfull boble.

Sub Focus – «Turn Back Time»:

Bak artistnavnet Sub Focus gjemmer den britiske produsenten Nick Douwma seg, noe han har gjort siden 2003. 2009 ble året han virkelig slo igjennom, da han ut et selvtitulert album, som var til stor glede for den dansende delen av befolkningen i hjemlandet. I 2012 hadde han to P3-slagere med «Falling Down» og «Out The Blue», for å ikke nevne klubbhiten med Chase ‘n’ Status «Flashing Lights». Nå er musikkvideoen til låta «Turn Back Time» her – igjen: ta på danseskoene.

Kalandra – «Not Some Fairytale»:

Det Folk-inspirerte alt-rock bandet Kalandra, er basert i London med både norske og engelske medlemmer. For en måned siden ga de ut sin første singel «Sell Your Voice», men nå har de sluppet musikkvideoen til B-siden og låta «Not some Fairytale».

Future – «Maison Margiela»:

Den amerikanske rapperen Future har en bunke solide hits på merittlisten, men har i det siste fått vel så mye oppmerksomhet etter å ha blitt sparket fra supportjobben på turnéen til Drake. På den rykende ferske singelen «Real and True» har han fått med seg Miley Cyrus, som han også jobbet med på «My Darlin’» fra hennes nyeste album. Albumet hans Honest ventes i løpet av 2014, men her er en liten smakebit.

King Krule – «A Lizard State»:

King Krule har endelig sluppet videoen til en av låtene fra fjorårets album 6 Feet Beneath The Moon, et album som fikk anmeldere til å trille store tall. I videoen, som skal være inspirert av Alfred Hitchcocks film «Dial M for Murder», ser vi 19 år gamle Archy Marshall spille gitar horisontalt på veggene. Øgla er også med.

Bombay Bicycle Club – «Luna»:

I februar ventes Bombay Bicycle Clubs neste album So Long, See You Tomorro. En av smakebitene er blant annet «Luna», en panoramisk elektronisk låt, med en synkronisert video. Have fun!

August Alsina – «Dont Forget About Me»:

Da August Alsina i fjor ga ut miksteipen The Product 2 fikk han P3s anmelder til å trille en femmer. Nå er 22-åringen ute med videoen til «Dont Forget About Me» fra EPen Downtown: Life Under the Gun.

Fight! – «Death to the Serpent»:

Fight! er et punkband fra Bergen, som fokuserer på kjappe d-beats og harde gitar-riff. Bandet ble startet opp i 2012 og har på den tida gitt ut to singler. Nå er de også klare med videoen til «Death to the Serpent»:

Yuma Sun – «Third Revelation»:

Vestlandsbandet Yuma Sun har nå klar en aldri så liten godsak. Med tydelige hint av gotisk western, country og morricone, pakket inn i et skittent og rustent rockesound, slipper de nå musikkvideoen til låta «Third Revelation».

Ty Dolla $ign – «Ratchet In My Benz»:

«Han er ingen misogynist. Han har bare et anstrengt forhold til å knytte bånd til damer. “Emosjonelt avstumpet”, som en kollega påpekte, er den beste beskrivelsen jeg har hørt i noen omtale av musikkgeniet Ty Dolla $ign», var beskrivelsen til hvor P3 Elsker Ty Dolla $ign. Nå er hans debut like rundt hjørnet, i tillegg til hans debutalbum som ventes i løpet av året.

KEViN – «OK»:

KEViNs «OK» er hans første låt fra miksteipen BLOKK, som ventes i løpet av 2014. Låta er en liten smakebit på hva teipen vil inneholde, blant annet Kevins oppvekst i Groruddalen.

Wild Beasts – «Wanderlust»:

Englands Wild Beasts fikk mye ros for albumet Smother i 2011, og endelig er de ute med ny video til låta «Wanderlust», som er bandets første singel fra det kommende albumet, Present Tense.

Cass McCombs – «Big Wheel»:

Cass McCombs slapp Big Wheel and Others i fjor, og denne uka slapp han videoen til låta «Big Wheel» – en surrealistisk blanding av naturlige og industrielle bilder.

Foxes – «Let Go for Tonight»:

Den Londonbaserte sangeren Louisa Rose Allen, kjent under artistnavnet Foxes, slapp nylig den fargerike videoen til singelen «Let Go for Tonight», som ventes på hennes kommende album Glorious.