Videorama!

Sam Smith, Killer Mike og en rekke norske artister er ute med ferske musikkvideoer. Se alle her!

Sam Smith – Money On My Mind

Etter suksessen med Disclosure og hiten «Latch», jobber Sam Smith nå med sitt debutalbum In the Lonely Hour, som ventes i mai. Den 21 år gamle britiske artisten slapp nylig sin andre singel som er en deilig drum’n’base-låt med Sams fantastiske vokal og et dansbart tempo. Se Smith vandre langs gatene i Las Vegas, der han besøker både kasinoer og strippeklubber.

 

Diplo – Revolution ft Faustix & Imanos and Kai

Tittelsporet til EPen Diplo slapp i høst har endelig fått sin visualisering. Videoen er en aldri så liten collage av hverdagslige hendelser i en rekke menneskers tilsynelatende heseblesende liv, og er regissert av Phil Pinot som blant annet også har laget video for Bruno Mars. Nå venter vi i spenning på Diplos nyeste prosjekt: Major Lazer EP’en som dropper om sirka en måned.

 

Hedda Aronssen – Look Before I Leap

Med kun en EP ute har Hedda Aronssen likevel gjort mye. I løpet av 2013 varmet hun opp for Patrick Wolf og Spring Offensive, og fikk etterhvert spilletid på både BBC Radio 2 og Amazing radio i England. Se hennes første musikkvideo til låta «Look Before I Leap» her.

 

Killer Mike – Ghetto Gospel

Mens vi venter på oppfølgeren til R.A.P. Music fra 2012, som skal slippes i år, kan vi godte oss med at Atlanta-rapperen fortsatt lager videoer til låtene fra sisteskiva. Senest denne stemningsfulle videoen proppfull av spennende effekter, akkompagnert av låta «Ghetto Gospel».

 

Childish Gambino ft Chance The Rapper – The Worst Guys

To unge rappere som ved flere anledninger har blitt spådd til å bli noe stort, og anbefalt å holde et øye med. Foreløpig lurer både Childish Gambino og Chance The Rapper tett opp mot overflaten, som så fint visualisert i denne nye videoen deres – uten å ha trengt igjennom helt enda. Videoen til denne låta minner oss derimot på at de fortsatt bør holdes et godt øye til i året som kommer.

 

Rex – Yesterday

Den norsk-nigerianske rapperen Rex slapp i dag videoen til sin nyeste singel «Yesterday». Videoen er spilt inn i Tanzania, og sammen med denne tredjesingelen av en ballade skildrer den rapperens barndom i Lagos, Nigeria.

 

Glasser – Shape

Den amerikanske sangeren Cameron Mesirow, kjent under navnet Glasser, slapp i forrige uke musikkvideoen til låta «Shape», som kommer fra hennes andre album Interiors. Glasser beskriver videoen sin som en fantasiverden hvor hun møter sine demoner ansikt til ansikt.

 

7 Days of Funk – Dam Funk & Snoopzilla – I’ll Be There 4U

Fra det spennende og svært behagelige samarbeidet mellom kongen av moderne funk, Dam Funk, og den noe ubesluttsomme villhunden Snoop Dogg (her Snoopzilla), som har prøvd seg innen både reggae, house og nå funk, den siste tiden. Debutskiva kom i midten av desember og det blir spennende å se om gutta følger opp. Her er i hvert fall den sære og futuristiske videoen til låta «I’ll Be There 4U». E-sigg til folket!

 

Guro von Germeten – Don’t Look Back (With Anger)

Norske Guro tok med seg kjæresten på roadtrip i USA, og vips ble musikkvideoen til låta «Don’t Look Back (With Anger)» født. Guro beskrives som en kvinnelig Tom Waits, en norsk Regina Spector, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Piaf-piller, og etter gode omtaler i hjemlandet legger hun nå ut på Europaturné. Men først: en smakebit på kjæresteturen.

 

Foster The People – Coming of Age

Endelig er Forster The People tilbake. Etter hitlåta «Pumped Up Kicks» og debutalbumet Torches fra 2011, har bandet turnert verden over, og er nå klare for å slippe sin andre skive. Til Rolling Stone fortalte vokalist Mark Foster at det nye albumet kommer til å være mer utadvendt, og skape et tydeligere bilde av hva han har sett for seg i hodet. Albumet, som egentlig var planlagt til 2013 ble utsatt, men nå er det like rundt hjørnet. Hør og se første smakebit fra Los Angeles-bandet her.

 

Paloma Faith – Can’t Rely on You

Den engelske sangeren og låtskriveren er kjent for sin unike, eksentriske og retro stil. I 2009 ga hun ut sitt debutalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful?, som solgte til dobbel platina i Storbritannia. Låta «Can’t Rely on You» er første singel fra hennes kommende album A Perfect Contradiction, og produsent bak er ingen ringere enn Pharrell Williams.

 

Simen Mitlid – Pictures from The Past

21 år gamle Simen ga i fjor ut sin første, selvtitulerte EP Simen Mitlid, som bestod av tre låter som var skapt til vinterens mørke. Nå er han aktuell med låta «Pictures from The Past» med musikkvideo til. Se den her:

 

Lea Michele – Cannonball

Lea er for de fleste kjent som en av hovedpersonene i TV-serien Glee, men hun er også sanger uten om den populære serien. I februar ventes hennes første soloalbum Louder, og første singel ut er «Cannonball».

 

YACHT – Plastic Soul

Det Los Angeles-baserte bandet YACHT er ute med sin nye singel «Plastic Soul», etter at det har vært ganske stille fra dem siden skiva Shangri-La fra 2011. I en pressemelding forklarer bandet at deres nye singelen kan fungere som en slags kjenningsmelodi når livet suger.

 

Julie Bergan – Younger

Julie Bergan er jenta med vokalen i refrenget på Cir.cuz-låta «Supernova», og nå satser hun for fullt på sin egen sangkarrière. «Younger» minner om Icona Pop og Julie om en ung Tone Damli. Se den poppete musikkvideoen til debutlåta hennes her: