Videorama!

Rund av arbeidsuken med ferske musikkvideoer fra blant annet Store P, MØ, Wolves Like Us og No Age.

MØ – «Don’t Wanna Dance»

I fjor sommer fikk P3 muligheten til å gjøre et opptak med Karen Marie Ørsted på en stall utenfor Tønsberg. Danske MØ imponerte også på fjorårets by:Larm med hennes popelektroniske tilnærming, og 10. mars slippes debutalbumet No Mythologies To Follow. Førstesingelen «Dont Wanna Dance» har nå fått en video: I jovialt lag danser MØ med venner på en byggeplass. Hyggelig.

Ontz – «Hit the Button»

Ontz består av Bjarne Gustavsen og Mai Elise Solberg, og elektropop-duoen er aktuell med en selvtitulert EP. Vi er vitne til småfrekt dansing i videoen til «Hit the Button».

Justin Bieber – «Confident» ft. Chance The Rapper

Han befinner stadig i hardt vær, godeste Bieber. Men om vi ser bort i fra fyllekjøring og diverse mindre flatterende tabloidoppslag, har kanadieren vist en oppadstigende formkurve, rent musikalsk. Music Mondays ble en suksess, og på den spretne «Confident» finner man også kritikerhyllede Chance The Rapper. Inni mellom koreografert dansing i videoen, ser vi Bieber i jakten etter en dame. Klassisk oppskrift slår sjeldent feil.

Isaiah Rashad – «Soliloquy»

22-åringen fra Tennessee har blitt signert på TDE, gjengen som huser Kendrick Lamar, ScHoolboy Q, Ab-Soul, Jay Rock og SZA. Rapperen har allerede, til tross for å være et relativt uskrevet blad, høstet mange lovord. Ikke uten grunn, heller.

Pixies – «Magdalena»

Performanceartist og koreograf Nando Messias (!) har hovedrollen i Pixies’ nye musikkvideo, «Magdalena». Eggbalansering er noe av innholdet i denne bisarre og fengslende videoen.

Shakira – «Can’t Remember to Forget You» ft. Rihanna

Tja, hvor skal man starte?

Steel Panther – «The Burden of Being Wonderful»

Humoren er alltid i høysetet for karene i Steel Panther. Denne gangen er det selvinnsikt som er temaet. I april slipper bandet albumet All You Can Eat, noe vi vet våre venner i Pyro gleder seg til.

Chromeo – «Come Alive» ft. Toro y Moi

Chillwave-prinsen Toro y Moi er med på elektrofunkduoens «Come Alive». En søt, liten historie om utstillingsdukker som våkner til live. Faktisk.

Tinariwen – «Imidiwan Ahi Sigdim»

Ørkenblues-kollektivet Tinariwen fra Sahara er aktuell med sporet «Imidiwan Ahi Sigdim» – og nå en tilhørende video – til platen Emmaar som slippes 11. februar. Seigt med uimotståelig groove.

Jennifer Hudson – «I Can’t Describe (The Way I Feel)» ft. T.I.

Med et Evelyn ‘Champagne’ King-sample, skrur Pharrell Williams om sporet til lytteverdig sak. I videoen leker r&b-vokalisten seg rundt i lokalet, omringet av skjorteløse menn. Helg.

We Are Shining + Eliza Doolittle – «Killing»

Shannelle ‘Tali’ Fergus setter livet på spill i videoen til samarbeidslåten mellom London-baserte We Are Shining og Eliza Doolittle. Filmtriks eller ei – stilig er det når danseren svaier uanstrengt mellom knivene.

Albert Hammond Jr. – «Strange Tidings»

Strokes-gitarist Albert Hammond Jr. tusler rundt i parisiske gater i videoen til «Strange Tidings». Regissert av Laurent Briet.

YG & DJ Mustard – «Left Right»

Produsenten DJ Mustard og rapperen YG har det med å lage festlåter, og i «Left Right»-videoen ser vi twerking i sammenheng med en god, gammeldags block party. Ikke noe feil i det.

Wolves Like Us – «I Don’t Need To Be Forgiven»

Vi overlater ordet til Pyros Totto Mjelde: «Norske og gode Wolves Like Us er veldig snart klare med sin nye plate Black Soul Choir. Albumet låter gull. Tro meg. Video til låten «I Don’t Need To Be Forgiven» har de også laget.»

No Age – «Fever Dreaming»

Det starter rolig for så ta helt av. Inventaret får kjørt seg i No Ages «Fever Dreaming».

Store P – «Vikje være i din verden»

Vi har ventet lenge på Store Ps soloskive. «Vikje være i din verden» er første låt ut fra albumet Regnmannen som er rett rundt hjørnet. A-Laget-medlemmet har en beundringsverdig flyt og stemme få kan kopiere, til tross fåfengte forsøk. La det regne.