Videorama!

Helg igjen! Nyt fridagene med å sjekke ut et dusin utvalgte ferske musikkvideoer.

Knekklectric – «Huske på»

Bergensbandet Knekklectric slipper debutalbumet Ingenting å melde i midten av april, men før den tid kan man kose seg med musikkvideoen til sporet «Huske på».

Billie Van – «I Let You Down»

Billie Van er hittil kanskje mest assosiert med kjæresten Jonas Alaska og Mikhael Paskalev, men du har garantert sett eller hørt endel fra Merete Pascual, som hun egentlig heter. I fjor kom hun nemlig ut med debutalbumet 1 2 3 4 Radio Star, der låta “How Can It Be So Hard” ble lista på P3.

Nå er videoen til sporet «I Let You Down» klar. Nyt.

The Coathangers – «Follow Me»

Det kvinnelige punk-bandet fra Atlanta har sitt fjerde album Suck My Shirt like rundt hjørnet. Nå er musikkvideoen til den første singelen klar. I stedet for å lage en video med seg selv i, har de valgt å hente inn metal-bandet Mastodon – der mannfolka kler seg ut som damer.

Emilie Nicolas – «Grown Up»

25 år gamle Emilie Nicolas fikk P3s anmelder til å trille terningkast seks på konserten hennes under årets by:Larm. Den kritikerroste artisten har trollbundet mange, og nå har hun sluppet musikkvideoen til låta «Grown Up», en låt hun har skrevet som en hyllest til faren sin. Dette er hennes første musikkvideo, der hun har samlet en haug med personlige videoklipp fra sin egen barndom.

Jonas V – «Edvard Grieg» (Prod. Petter Beyer)

Bergensrapperen Jonas V har laget en låt om hele Norges komponist, Edvard Grieg. Eller? Her er videoen – bedøm selv.

White Lung – «Drown With The Monster»

Nå som Justin Bieber styrer rundt i ulike rettsaker, er det godt at Canada har noe annet å by på. White Lung, med andre ord.

Freddy Caused Pain – «If I Forget»

«Tenåringene i Freddy Caused Pain tar vare på norske hardcore-tradisjoner samtidig som de blander inn amerikansk punk ala Blink 182», står det på Urørt-siden til Freddy Caused Pain. Med et godt år bak seg slipper de nå singel til deres kommende album. Se og nyt.

Iggy Azalea – «Fancy» ft. Charli XCX

Australske Iggy Azalea høres overraskende ikke ut som hun ser ut, men mer som en versjon av Nicki Minaj. Iført skoleuniform (nesten som Britney Spears 90-talls video), får vi nok en gang se og høre hvorfor Iggy Azalea fremstår som det harde alibiet av dette tiårets jenterappere. POW!

Big Boi – «Lanes» ft. A$AP Rocky + Phantogram + A-ha

Jasså ja. Synes jeg hører lyden av A-has 80-talls beats? Skal musikkvideoen også være preget av Morten Harket og gjengens «Take On Me»-video? Se selv.

Atella – «The Monster»

Oslo/Bergens-gruppa Atella er nå ute med musikkvideoen til «The Monster» – et møte mellom fantasi og virkelighet, som de beskriver seg selv.

SZA – «Babylon»

Hun er visstnok inspirert av John Coltrain og Ella Fitzgerald, 24-åringen fra St. Louis. I fjor ble hun signet av Top Dawg Entertainment, som også har Kendrick Lamar under vingene. SZA kommende EP Z ventes i løpet av april. Stay tuned!

Mayflower Madame – «Into The Haze»

Oslo-bandet Mayflower Madame som kjent spiller psykedelisk rock inspirert av 80-talls postpunk, som Velvet Underground og The Cure, slapp tidligere denne uka musikkvideoen til «Into The Haze». En creepy og mørk blanding laget av Kenneth Karlstad.

Padde – «I’m a Believer»

Padde-power? <3

Lady Moscow – «Home at last»:

I slutten av januar kom Lady Moscow ut med albumet A story about true love and weather – og nå er musikkvideoen til «Home at last» her. Selv beskriver det Oslobaserte bandet videoen som en lo-fi animasjonsvideo spekkfull av referanser til Lady Moscows musikalske verden.