Videorama!

Fredag igjen? Rund av arbeidsuken med ferske, frekke og fine musikkvideoer fra blant annet Sandra Lyng, Jennifer Lopez og Against Me!.

Jennifer Lopez – «I Luh Ya Papi»:

Musikkvideo-oppskrift for mannlige artister = lettkledde, sexy damer. Jenny from the Block snur det hele på hodet. «Blurred Lines» for kvinner? Det er bare å nyte, jenter!

Kylie Minogue – «Sexercize»:

Den australske popdronninga Kylie Minoge har holdt på i over 25 år, og servert oss diskopop og flere hits. Tidligere denne måneden ga hun ut sitt 12 album og nå er videoen til den dubstep-inspirerte låta «Sexercize» her. Er det sånn gymtimen egentlig skal være?

Fathers Finest – «Paint the Sky With Sound»:

Familiebandet Fathers Finest gir deg dans, farger og eksplosjon i sin nye musikkvideo.

Chromeo – «Jealous (I Ain’t With It)»:

I mai kan vi vente oss nytt album fra elektrofunnk-gruppa som står bak låter som «Needy Girl», «Hott Mess» og sist «Come Alive». Forrige video var det vaktmesteren som stod i fokus, denne gangen har de valgt å la David Macklovitch spille en sjalu prest.

Lykke Li – «No Rest For The Wicked»:

Nok en nær og stemningsfull smakebit fra Lykke Lis kommende tredjealbum, som slippes i begynnelsen av mai. Musikkvideoen er ikke veldig spennende i seg selv – den gir oss tre og et halvt musikk med nærbilder av en roterende blomst som visner/ulmer/støver bort – men den spiller sterkt opp mot teksten «I let my true love die». Mørkt og strålende på samme tid.

Johnny Cash – «She Used To Love Me A Lot»:

25. mars vil Columbia slippe et album med låter av Johnny Cash fra 1980 – som ikke har blitt utgitt før. Men allerede nå er videoen til «She Used To Love Me A Lot» sluppet. Videoen samler bilder fra den røffe siden av USA, filmet under en måned lang reise over hele landet.

Kaveh – «Medisin»:

Etter flere år på vei opp fikk Kaveh kanskje sitt ekte gjennombrudd med «Snufs» – som har vært den mest strømmede norske låten. Forrige uke kom han ut med låta «Medisin», der vi både kjent med jentefuten i han og med nok et catchy refreng. I videoen har han tatt med seg Linni Meister og Sandra Lyng som leker seg på skolen med Kaveh som elev.

Sandra Lyng – «Don’t Care»:

26 år gamle Sandra Lyng har flyttet tilbake til Norge for å satse på en «ny» karrière innen musikk. På sin ferske låt «Don’t Care» har hun fått med seg Donkeyboy-gutta Cato og Kent Sundberg – og låta er allerede blitt hyppig spilt på P3. Nå er musikkvideoen klar, en video Sandra selv beskriver som «en impulsiv greie». Se den impulsive videoen der Sandra og CLMD-Martin spiller svært forelsket… <3

Karin Park – «Shine»:

Svenske Karin Park ga ut sitt første album for over ti år siden. I en mørkere drakt enn hva vi er vant til å se henne i, er nå videoen til singelen «Shine» klar. Og den er fin.

Dominique Young Unique – «Throw It Down»:

Damer + rap = sant.

Sam – «Pancamo»:

– Hensikten med låta er å gjøre jobben til norske rappere litt vanskeligere, forteller Sam til P3.no.
Videoen var i utgangspunktet filmet i «one-take», men siden de fikk så mange fine shots ville de heller få det til å se ut som en spillefilm. Sam er del av det kreative kollektivet BAWS (Being artful With Style), sammen med blant andre Emilio og Arif.

Franz Ferdinand – «Fresh Strawberries»:

Norgesaktuelle Franz Ferdinand har landet en sort-hvit-video for låta «Fresh Strawberries» fra hans siste album Right Thoughts, Right Words, Right Action. Tolk den selv.

Against Me! – «Black Me Out»:

I likehet med Franz Ferdinand har også de amerikanske rockerne valgt sort-hvit-filter. Her får du se nakne damer, avkutta fingre og mye mer. I en litt annen setting.

Morten Harket «Brother»:

Du hørte den for første gang under årets Spellemannutdeling. Nå er videoen til «Brother» klar og det er ingen ringere enn Harald Zwart som står for regien.