Videorama!

Fredag! Legg bort arbeidet og nyt nye musikkvideoer fra Sam Smith, OnklP & De Fjerne Slektningene, Mobb Deep og en drøss andre.

A-Laget – «Kulare å pule»

Den ferske musikkvideoen til A-Laget, den grisete raptrioen fra Bergen, var såpass eksplisitt at den ble fjernet fra YouTube. – Vi har beholdt handlingen, men klippet vekk all pulingen, alle kjønnsorganer er vekke, sier manager Leo Ajkic om den redigerte versjonen til sommersynth-lekne «Kulare å pule», som altså benytter seg av de snilleste delene av en gammel pornofilm for å sette den riktige stemningen.

Stereopol – «Fingertips»

– Vi vet at folk elsker både talentshow og fingring, og derfor har vi trua på ideen og krysser fingrene for at folket gir en tommel opp, og ikke viser fingeren, når de ser resultatet. Fingre. Fingre fingre fingre fingre, skriver Stereopol i en pressemelding om visualiseringen av sporet «Fingertips».

Mobb Deep – «Taking You Off Here»

Tøffingene fra Queensbridge har drevet nesten på i to tiår, og i «Taking You Off Here»-videoen ser vi karene ete kinesisk mat mens de diskuterer om hvorvidt kompisen deres er en FBI-agent. Sporet er hentet fra karenes åttende album, The Infamous Mobb Deep.

Beatpop – «Freedom»

Sjekk ut musikkvideoen til Beatpop-kuttet «Freedom», som ble spilt inn i idylliske omgivelser.

Gojira – «Born In Winter»

«Born In Winter» er fra 2012-albumet L’Enfant Sauvage, og videoen er animert med hjelp fra Jossie Malis, som er knyttet til den spanske animasjonsgjengen i Zumbakamera. En lokkende video.

Tiombe Lockhart – «Let U Go»

Lockhart har, ved siden av flere andre prosjekter, jobbet med den dyktige nusoulgjengen i Platinum Pied Pipers ved flere anledninger – for de som måtte være nysgjerrig på mer musikk fra sangfuglen. Videoen til singelen «Let U Go» er spekket med kaleidoskopiske elementer og er passe spacey. Gode ting.

Adrian Jørgensen – «On To Me»

Adrian Jørgensen slapp denne uken en akustisk versjon av finalelåten fra The Voice, «On To Me». Sjekk ut videoen.

Katy B – «Still»

P3s anmelder lot seg ikke imponere nevneverdig av klubbsangerens andrealbum Red, men vi inkluderer videoen til balladen «Still» når vi runder av uka.

Donkeyboy – «Crazy Something Normal»

– Vi ville at denne videoen skulle være noe helt spesielt, og Udds forslag tiltalte oss. Han er utrolig kreativ, og vi hadde det veldig gøy under innspillingen, og håper det skinner igjennom, sier gladguttene i Donkeyboy om arbeidet regissør Mike Udd har lagt ned for videoen til den nye singelen.

Diamond D & Pharoahe Monch – «Rap Life»

Rapveteranene har slått sammen kreftene for anledningen Diamond D-slippet The Diam Piece, som slippes denne våren.

Sam Smith – «Stay With Me»

Soulcrooneren er i startsgropen for å etablere solokarrieren. Albumet In the Lonely Hour er tilgjengelig fra og med 26. mai, men før den tid kan man sjekke ut Smith vandre rundt om i Londons gater i videoen til singelen «Stay With Me».

Jack White – «High Ball Stepper»

10. juni slipper Jack White albumet Lazaretto. Denne smakebiten lover godt.

OnklP & De Fjerne Slektningene – «Gæærn»

Ukomplisert og melodiøs partyrock, noen? OnklP og slekta har allerede overbevist lytterne med singlene «Panderosa» og «Gæærn», og i dag er de aktuelle med det splitter nye sporet «Myk landing» – i tillegg til at «Gæærn» fått en video. En fin slippdag for konstellasjonen.