Videorama!

Det er helg! Slipp arbeidet og nyt sommeren med de ferskeste musikkvideoene fra Maroon 5, Little Dragon, Lily Allen og en skokk andre.

Loveless – «How To Love You» ft. Thomas Eriksen

Med denne forførende musikkvideoen befester basketballbanen på Bislett i Oslo sin posisjon som et av de heteste stedene for unge band og artister å spille inn musikkvideo og ta promobilder.

Duoen Loveless, som består av Filip Kollsete og Eirik Tillerli, har fått med seg vokalist og produsent Thomas Eriksen både på låten og i videoen. Sommerforelskelsen som skildres i videoen fyres opp av noen likes og snaps, og ender til slutt opp med en tur i bingen.

Antebellum – «Headbobbin'»

Start helgen med noe headbobbin’ sammen med Trondheimsrapperne i Antebellum. Bli med Daniel Olsen, Nicolas Matiàs Lunde, Martin Modou Nærø og Matthew Jones Cooper mens de henger ut i hjembyen, i en deilig, slækk musikkvideo.

Elouiz – «10»

«10» er debutsingelen til det 18 år gamle sangtalentet Elouiz. Denne gripende videoen tar for seg temaer som depresjon og kjærlighetssorg.

Eyez Low – «Le Bien, Le Mal»

Fransk-norske Filip Bjerkem, under aliaset Eyez Low, tar deg med ned i kjelleren med denne skitne produksjonen. Det er lov til å synge med på refrenget.

August Alsina – «Benediction» ft. Rick Ross

August Alsina tar oss med i kirken med sin gategospel i denne musikkvideoen, og benytter i tillegg sjansen til å vise frem caps-samlingen sin. Se opp for DJ Khaled, som for engangs skyld ikke skriker: «We the best!», og Rick Ross på gjesteverset. UGH! HAH!

Sufjan Stevens – «Year of the Tiger»

Savner du kaleidoskopet du hadde da du var yngre? Ikke etter du ser denne videoen. Denne fargerike Sufjan Stevens-videoen er på noe syrete greier, og er nesten litt i overkant mye. Men hvorfor heter låten «Year of the Tiger»? 2014 er jo hestens år, ifølge kineserne.

Maroon 5 – «Maps»

Adam Levine skal stikke på fest med damen sin. Han blir rimelig kanakas og kysser en annen dame, mens kjæresten ser det. Hun løper fra festen, blir påkjørt av en bil og ender opp på akutten. Dårlig samvittighet?

Historien fortelles i omvendt rekkefølge (tenk Memento), men hvis du blir forvirret oppsummeres alt på slutten. Maroon 5 skal jo ikke være vanskelig å forstå.

The-Dream – «Black»

«Black» kom ut i kjølvannet av rasismeskandalen som rammet NBA tidligere i vår. The-Dream tar et oppgjør med nettopp rasisme og urettferdighet i denne perlen av en musikkvideo.

How to Dress Well – «Childhood Faith In Love»

How to Dress Well overbeviste P3s anmelder med sitt siste album, What Is This Heart?. Her kommer han med en musikkvideo til et av sporene på skiven. Det er helt sikkert dype greier, men det er nok lettest å huske «tidenes mest intense lunsj»-scenen i ettertid.

Robin Thicke – «Still Madly Crazy»

Robin Thicke fortsetter krampetrekningene for å vinne tilbake hjertet til eks-konen Paula. Søte barn må vel overbevise henne? Det spørs. Men koselig musikkvideo da.

Kiesza – «Giant In My Heart»

Kjip dag på jobb? Hiv på deg dragkostymet ditt og stikk på Kiesza-konsert!

Lily Allen – «URL Badman»

Med «URL Badman» satser Lily Allen på å ta et oppgjør med nett-troll. Kanskje ikke særlig originalt å karikere dem som bebrillede, plumpe, unge menn som bor hjemme hos mamma (riktignok i et ganske råstilig rom).

Little Dragon – «Pretty Girls»

Ville du tenkt det var lurt å tvinge en voodoo-heks til å være med i en skjønnhetskonkurranse, uansett hvor flott hun var? Det gjør svenske Little Dragon i denne videoen, og resultatet blir vel som forventet.

Owl City – «Beautiful Times» ft. Lindsey Stirling

Gladgutten Adam Young, som står bak artistnavnet Owl City, holder seg til suksessoppskriften han fant med «Fireflies». Både melodien og synthlinjen ligner litt, og musikkvideoene til begge låtene foregår på et barnerom med Young bak keyboardet.

Jennifer Lopez, Nicki Minaj, Shakira & Pitbull – «Booty»

Jennifer Lopez, Nicki Minaj, Shakira og Pitbull på samme låt. Ja, du kan forvente deg mye nakenhet, rumpeshaking og sexy dansing.
https://www.youtube.com/watch?v=yeSUJNKfWeE