Videorama!

Bruk helgen til å se ukas ferske musikkvideoer, fra artister som Nico & Vinz, Mastodon og Pharrell.

Nico & Vinz – «When The Day Comes»

Osloduoen Nico & Vinz har overbevist oss med den rykende ferske skiven Black Star Elephant, og med den meget dansbare singelen «When The Day Comes».

Musikkvideoen til kuttet er så proppfull av patos at det ikke går an å unngå å få gåsehud av den lykkelige slutten.

Regissøren er forresten råflinke Kavar Singh, som også sto bak «Am I Wrong»-videoen, som i skrivende stund har over 85 millioner visninger på YouTube.

Wang Wen – «The Last Journey»

Javel, kanskje kinesisk instrumental post-rock er litt smalt, men denne videoen var så nydelig at vi var nødt til å ha den med.

Videoen skal ha tatt over ett år å lage, og er satt sammen av over 5000 oljemalerier. Nyt!

Flying Lotus – «Never Catch Me» ft. Kendrick Lamar

Los Angeles-produsenten Flying Lotus har fått med seg et annet bysbarn, nemlig hiphop-kjæledeggen Kendrick Lamar, på «Never Catch Me». Ingen av dem dukker opp i den medfølgende musikkvideoen, men det gjør ingenting.

Videoen begynner som en dyster affære, før det virkelig tar seg opp. De to barna, som virkelig kan å bevege seg, står nemlig opp fra de døde og danser seg ut av begravelsen.

«You’ll never catch me!»

Superfood – «Mood Bomb»

Drøm deg tilbake til 90-tallet sammen med Birmingham-kvartetten Superfood. Både med sin tilbakeskuende, luftige britpop og musikkvideoen, som må være en homage til musikkvideoskapere på 90-tallet og Twin Peaks, setter de definitivt stemningen før debutalbumet Don’t Say That kommer i november.

Twin Atlantic – «Hold On»

Glasgow-guttene i Twin Atlantic har siden oppstart i 2007 levert lett diggbar rock. Musikkvideoen til kuttet «Hold On», hentet fra det ferske Great Divide-albumet, er bare med på å underbygge påstanden: «det går fint an å jogge til denne låten».

Cloud Nothings – «Now Hear In»

Ska’ det værra lo-fi, må det værra lo-fi. Cloud Nothings er som alltid tro mot seg selv. Både låten og videoen følger den gamle oppskriften deres. Det er greit, kult er det uansett.

SPOOKYLAND – «Rock and Roll Weakling»

Bak det skumle bandnavnet gjemmer australieren Marcus Gordon og kompani seg. Marcus har det siste året blitt løftet frem av musikkblogger verden over, og Pitchfork sammenligner han med selveste Jeff Mangum.

I musikkvideoen til «Rock and Roll Weakling» får rockefjærvekteren endelig bryne seg på skikkelig motstand, men rir av stormen på strålende vis.

Petter Carlsen – «You Begin Where Everything Ends»

Altaværingen Petter Carlsen har utviklet musikken fra sitt første album, som hadde sterke singer-songwriter-tendenser, til et mørkt, skurrende og dronete univers i sitt siste album, Sirens.

Sjekk ut denne stemningsettende live-videoen, med et innlagt, dørgende stille postludium.

Mastodon – «The Motherload»

«The Motherload» ble fort en favoritt da Mastodon slapp sitt sjette album, Once More ‘Round The Sun, i sommer.

Nå har de akkompagnert sporet med en musikkvideo, som helt sikkert får et par metall-fantaster til å rynke på nesen. Den er nemlig stappfull av twerkende kvinner.

Pharrell Williams – «It Girl»

Pharrell Williams har gått sammen med den japanske kunstneren Takashi Murakami, og laget en herlig, fargesprakende video til «It Girl», full av animeklipp og gameplay fra et 16-bit dataspill med den hattefine artisten i hovedrollen.