Videorama!

Sjekk ut nytt fra artister som Calvin Harris, Yelawolf og 5 Seconds of Summer – hentet rett fra rullebåndet på musikkvideo-fabrikken.

Quarter Wolf – «An Orgy Of Shocking Violence»:

Quarter Wolf er noe så sjeldent som en norsk-australsk rockeduo. De har valgt å hylle kultklassikeren Fight Club, som hadde verdenspremiere for 15 år siden, med sin musikkvideo til sporet med det kledelige navnet: «An Orgy Of Shocking Violence».

– Jeg lagde et lukket event på Facebook der jeg spurte om noen hadde lyst til å være med på musikkvideoen, og trodde kanskje fire, fem skulle dukke opp. Så sto det plutselig over 20 stykker parat til å få skikkelig juling på film, forteller filmskaper Alex Holm.

Dreamon – «Miss You»:

Forrige måned slapp Dreamon samarbeidslåta «Collapse» med den Mad Decent-affilierte produsenten Alizzz. Nå er han klar med en ny musikkvideo til låta «Miss You», som er skutt og regissert av Remi Salievski.

Sangen er produsert av Haagi (Henrik Haagensen), og er bygget rundt Trentemøllers låt med samme navn, der han sampler blant andre Koreless, Jesse Boykins III og James Blake.

Calvin Harris – «Slow Acid»:

«Slow Acid» er hentet fra Calvin Harris’ kommende album, Motion, som skal treffe butikkhyllene 31. oktober. Selve sporet er ganske annerledes fra solskinnselektronikaen skotten har levert tidligere, som selvfølgelig er vanskelig å svelge for den «trofaste» fansen i YouTube-kommentarfeltet.

En litt guffen musikkvideo, til en raff låt – som helt sikkert blir å finne på lydsporet til en fet actionfilm en gang i den nærmeste framtid.

Jenny Hval & Susanna – «O Sun O Medusa // A Mirror In My Mouth»:

Norske Jenny Hval og Susanna Wallumrød slapp i august det kritikerroste samarbeidsalbumet Meshes of Voice. «O Sun O Medusa» og «A Mirror In My Mouth» er to forskjellige låter, men passet så godt sammen like godt forente dem i musikkvideoen, som for øvrig er laget av kunstner og fotograf Guri Dahl.

Yelawolf – «Till It’s Gone»:

Den usnaue Alabama-rapperen Yelawolf har allerede lovet at hans kommende skive, Love Story, kommer til å bli ulik all annen hiphop, og den nye singelen «Till It’s Gone» støtter nettopp den påstanden.

Tro mot den rurale country-beaten finner videoen også sted i en sørstat-sump, og nikker stilistisk mot seriefavoritten True Detective.

5 Seconds Of Summer – «Good Girls»:

5 Seconds of Summer er den litt punkete lillebroren til One Direction, og populariteten deres har skutt i taket etter å ha varmet opp for nettopp 1D.

I musikkvideoen til «Good Girls» spiller de fire guttene, forkledd som klassiske musikere, på en internatskole for «slemme jenter».

Rektoren håper den «klassiske» musikken skal roe ned de «slemme» jentene, men det er ikke akkurat det som skjer, vettu. *blunkefjes*

Erik de Torres ft. Paul Tonning – «Alle løper» (Vilan Trax Remix):

Den dyktige Bislett-rapperen Erik de Torres har fått snekret sammen en finfin tekstvideo til den Vilan Trax-remiksede «Alle løper», som er hentet fra det ferske albumet Kjør pent.

DJ Quik – «Pet Semetary»:

Ingen DJ Quik, ingen vestkyst. Han har hatt en finger bortpå temmelig mange av de tidvis fabelaktige hiphop-produksjonene som har kommet ut fra California-distriktet. Med sitt nye album, The Midnight Life, fikk han P3s anmelder til trille fem øyne på terningen.

«Pet Semetary» er det perfekte lydspor for varme sommerdager og kalde høstkropper.

JNS ft. Ludvig Moon – «Brent barn»:

Med på den nye JNS-låta «Brent barn» er ingen ringere enn indiepopbandet Ludvig Moon, med vokalist og låtskriver Anders Killerud på vokal.

Den deilig, vuggende høstlåten har allerede rukket å bli anbefalt av P3 Urørt, og handler om å tørre å nærme seg ilden igjen etter å ha brent seg.

Damien Rice – «I Don’t Want To Change You»:

Den sjarmerende iren Damien Rice returnerer i november med sitt første studioalbum på åtte år. My Favourite Faded Fantasy, som skiven heter, skal allerede ha blitt skrudd på av den sertifiserte superprodusenten og ringreven Rick Rubin.

Den naturskjønne musikkvideoen er filmet på sagaøya Island, og viser en søkkvåt Damien som synger på bryggekanten, før han forsvinner ned i vannet – akkurat som han forsvant fra rampelyset for snart et tiår siden.

Vince Staples – «Fire»:

Vince Staples har knapt fylt 21 år, men har allerede gjort nok til at han synger «jeg kommer nok til å ende opp i helvete uansett» i sporet «Fire».

I musikkvideoen tar han låten med seg til kirken og skrifteboksen, og håper kanskje med det på tilgivelse.