Videorama!

Her får du ukas aller nyeste musikkvideoer, fra artister som Staysman & Lazz, Gwen Stefani og Bring Me The Horizon, i en hendig, liten liste.

Swanlike – «New Year’s»:

Elektropopbandet Swanlike har tatt turen fra hjemplassen Notodden til Norges kanskje vakreste fylke, Sogn og Fjordane, for å spille inn musikkvideo til det Urørt-anbefalte sporet «New Year’s». Med den lekre snutten får de blant annet vist frem attraksjoner som Norsk Bremuseum og Lærdalstunnelen.

I fjor ble de plukket ut til å spille på Pstereo-festivalen, og Swanlike jobber for øyeblikket med debut-EPen sin.

 

Staysman & Lazz – «18 Wiener» ft. Katastrofe:

Hurraguttene Staysman, Lazz og Katastrofe imponerte på VG-lista Topp 20-konsertene i sommer, og er nå klar med en velprodusert musikkvideo til den ferske låten «18 Wiener».

Her håper de å ta et kraftig oppgjør med kroppshysteriet blant norske kjendiser, og samtidig sende et lite stikk til alle der ute som mener at Staysman & Lazz ikke lager musikk om annet enn fyll og fest.

Thea & The Wild – «Strangers and Lovers»:

De dyktige musikerne i Thea & The Wild spilte tidlig i høst to konserter på Parkteatret, hvor de blant annet lyste ut en ledig stilling som oppvarmingsband. Dette ble også, som seg hør og bør, foreviget av filmskaper Haakon Mathisen.

Nå er resultatet klart, og er en slags dokumentar/musikkvideo-fusjon, som blant annet gir et innblikk i det ikke så ekstravagante livet i artist-backstagen.

Sia – «You’re Never Fully Dressed Without a Smile»:

Australske Sia, som tidligere i år fenget verden med sin «Chandelier», har pusset opp den gamle Annie-låten «You’re Never Fully Dressed Without a Smile». Låten har nå fått en tilhørende, megakoselig videosnutt, som kanskje får deg også til å trekke på smilebåndene?

Bring Me The Horizon – «Drown»:

Det britiske metalcore-bandet Bring Me The Horizon har kledd på seg matchende, brunfargede dresser til visualiseringen av «Drown», hvor de gjør en litt annerledes og urovekkende vri på 60-tallets talkshow.

Girlpool – «Plants And Worms»:

Fargerik, psykedelisk animasjonsvideo til «Plants And Worms» fra den LA-baserte «gjør det selv»-duoen Girlpool. Duoen, som for øvrig er signert til Wichita Recordings (FIDLAR, Cloud Nothings, Gold Panda), kommer 17. november med sin selvtitulerte debut-EP.

Xiao Ou – «Beijing Gushi»:

Rapperen Eirik Okkenhaug er fra Trondheim, men har lansert seg under artistnavnet Xiao Ou i Kina! «Beijing Gushi» er en hyllest til den kinesiske hovedstaden, og forteller historien om da Eirik flyttet til byen i 2007. Teksten fremføres selvfølgelig på mandarin. Sjekk ut!

Interpol – «My Desire»:

Hvis du er typen som liker å drikke alene, tenke over livet og gråte – så kjenner du helt sikkert allerede til amerikanerne i Interpol.

Nå har de sluppet en musikkvideo som går hånd i hånd med solodrikkingen. «My Desire» er hentet fra det nye albumet, El Pintor, som falt ganske bra i smak hos P3s anmelder.

Jonathan Johansson – «Ny / Snö»:

Malmø-musikeren Jonathan Johansson returnerer i begynnelsen av 2015 med en ny fullengder, og har nå sluppet den første smaksprøven fra albumet. Den stilige musikkvideoen til singelen «Ny / Snö» er spilt inn i den spanske ferieperlen Benidorm.

Gwen Stefani – «Baby Don’t Lie»

Etter åtte års dvale inntar den tidligere No Doubt-sangeren Gwen Stefani rampelyset igjen. Musikkvideoen som akkompagnerer singelen «Baby Don’t Lie» er en fargerik, forfriskende liten sak. Etter hvert blir også hvilke hodetelefoner 45-åringen foretrekker ganske tydelig.