Videorama!

Sjekk ut ukas viktigste og riktigste musikkvideoer, fra artister som Charli XCX, Gwen Stefani og Röyksopp.

Charli XCX – «Breaking Up»:

Den 22 år gamle briten Charli XCX har et svært godt håndlag med melodier, noe hun har bevist med sommerhitene «Fancy» og «Boom Clap». Med fengende «Breaking Up» treffer hun kanskje blink igjen?

I musikkvideoen slår hun opp med kjæresten sin, og det finnes vel ingen bedre måte å komme over et brudd på, enn å ta med seg verdens beste jenter på en rå kveld i den lokale bowling-hallen.

Se opp for Charlie XCX’ andrealbum Sucker, som treffer butikkhyllene 15. desember.

Run The Jewels – «Oh My Darling (Don’t Cry)»:

Den kritikerroste duoen Killer Mike og El-P fikk hiphop-hoder til å juble med albumet Run the Jewels 2, som også er en gjenganger på lister hvor årets beste utgivelser skal kåres.

Musikkvideoen til hardkokte «Oh My Darling (Don’t Cry)» er mørk, trippy og ikke helt trygg for jobb (NSFW).

Gwen Stefani – «Spark The Fire»:

I oktober slapp Gwen Stefani sin første singel på åtte år. Nå følger hun opp «Baby Don’t Lie» med ferske «Spark The Fire».

Kanskje 45-åringen er litt bekymret for at hun ikke lengre er relevant for ungdom, og gjør her et hederlig forsøk på å motbevise det. Hun har nemlig fått med seg hitmaskin og produsentfavoritt Pharrell på både låten og i musikkvideoen, hvor Gwen også viser at hun behersker ungdommens språk («OMG» og «LOL»).

Det er fremdeles ikke ord om et eventuelt kommende album.

Atlantic Someone – «Pstereo» (Emilie Nicolas Cover):

Det usignerte Asker-bandet Atlantic Someone slapp denne uken «Pstereo», som sin fjerde låt ut fra andrealbumet (de slipper én låt hver måned over halvannet år). De har fått tommel opp for coverversjonen fra både Emilie Nicolas og Dumdum Boys, og har visualisert sporet på en fiffig måte. Musikkvideoen er nemlig satt til 1990, samme år som Dumdum Boys slapp originalversjonen til «Pstereo», og er filmet på VHS-teip.

– Vi har alle vært store fans av Emilie Nicolas’ «Pstereo» helt siden den brøt lydmuren i fjor, forteller gruppen til P3.

OFF! – «Over Our Heads»:

Det amerikanske hardcore/punk-bandet OFF! har brukt mesteparten av budsjettet på å få Jack Black inn i rollen som tidenes mest intense fallskjerm-instruktør, og sparer heller inn noen kroner på spesialeffektene.

Pengene er uansett vel anvendt, noe som kommer tydelig frem av videoen.

Röyksopp – «Skulls»:

Å bli med Svein, Torbjørn og 83 år gamle Adolf på hyttetur høres jo i grunn ganske koselig ut.

Den dyktige, norske regissøren Stian Andersen klarer likevel å få den i utgangspunktet trivelige turen til å ligne en grøsser av verste sort.

Jessie Ware – «You & I»:

Søt og oppløftende video fra London-jenta Jessie Ware, som har invitert familie, venner og kjente inn i en fotoboks for å tøyse, og dele ut kyss og klemmer.

Se opp for r&b-artisten Miguel, som også har vært med å skrive låten.

RY X – «Sweat»:

Den australske surferen og artisten RY X, eller Ry Cuming som han egentlig heter, tar til tårene i denne vakre musikkvideoen – som han selv har vært med å regissere.

Sval – «Plan B»:

16 år gamle Sval følger opp de strålende singlene «Tidsfrist» og «Fasitsvar» med den rykende ferske «Plan B». Oppskriften er den samme som før, og låten har også blitt Frelsesarméens offisielle julelåt.