Videorama!

Slipp arbeidet, sett deg til rette og kos deg med ukas ferske musikkvideoer, fra blant andre Calvin Harris, Imagine Dragons og Cody Simpson.

Calvin Harris – “Pray to God” ft. Haim:

Den skotske produsentfavoritten får hjelp av søstrene Haim og et par dyretemmere under visualiseringen av dansegulvfylleren “Pray to God”. God fredag!

Æ – “LÅT ALLA GAMLA DRÖMMAR DÖ”:

Æ er soloprosjektet til nordlandsartisten Erling Ramskjell. Nylig hadde den flotte musikkvideoen, eller kortfilmen, til “LÅT ALLA GAMLA DRÖMMAR DÖ” premiere på Noisey. Filmet i vakre Bodø, med Thor Brenne i regissørstolen. Vel verdt en titt!

Florence + The Machine – “What Kind Of Man”:

Ny, svært lovende lyd fra Florence Welch og maskinen. Låten blir å finne på britenes kommende tredjealbum – How Big, How Blue, How Beautiful – som kommer akkurat tidsnok til å lydlegge neste sommer, 1. juni.

Imagine Dragons – “Shots”:

Las Vegas har åpenbart brukt en del av inntektene fra sine tidligere kassasuksess-singler, “Radioactive” og “On Top Of The World”, på musikkvideoen til “Shots”. Bildene er inspirert av maleriene til den surrealistiske kunstneren Tim Cantor.

Sporet er hentet fra albumet Smoke + Mirrors, som er ute neste tirsdag.

Cody Simpson – “Flower”:

Den australske sangeren gjør ingenting for å svekke sin posisjon som sertifisert hjerteknuser når han i musikkvideoen til “Flower” plukker opp gitaren og fingrer frem en myk intro. Ingen skarpe kanter å finne her.

Alejandro Fuentes – “RÅ”:

Alejandro Fuentes, som først ble kjent som 16-åring gjennom Idol, er tilbake med ny musikk, på norsk. “RÅ” er ifølge sørlendingen en hyllest til kona, som også er med i videoen, og ble skrevet under bryllupsreisen deres til Mexico.

Los Plantronics – “Shortnin’ Bread”:

Det Oslo-baserte orkesteret Los Plantronics teller hele ni medlemmer! I mai gir de ut konseptalbumet Surfing Times, og “Shortnin’ Bread” er den første smakebiten fra det.

Danko Jones – “Do You Wanna Rock”:

Jepp, vi vil rocke! Låten er hentet fra kanadierenes kommende album, Fire Music, som slippes 21. april.

Jungle – “Julia”:

Setter du pris på dans bør du absolutt se den nye musikkvideoen fra gladsoulguttene i Jungle. Hvis du likte den, anbefaler vi å sjekke ut de tidligere musikkvideoene til bandet, som også gjester Slottsfjell-festivalen i sommer.

Andréyun – “You”:

Den unge rapperen Andréyun fikk finansiert sin EP, You, etter å ha vunnet en rapbattle. Tittellåten “You”, gjort sammen med Lotus, ble kåret til Ukas Urørt i fjor høst.

Nå har 19-åringen dratt til London og lagd en stilig musikkvideo til kuttet. Sjekk ut resultatet!

Jessie Ware – “Champagne Kisses”:

Sporet “Champagne Kisses”, hentet fra britens litt skuffende andrealbum, har fått en feiende flott, småbisarr musikkvideo – som er veldig lett på øynene.

Daniel Cordero & Nicolas Matiàs – “Seras Tu”:

De Trondheims-baserte rapperne Daniel Cordero og Nicolas Matiàs har begge røtter i Chile, og bruker “Seras Tu” til å introdusere oss for noen fete rytmer.

T-Clean – “Sacrifice”:

T-Clean begynte å skrive låter for snart ti år siden. Han flyktet fra krigsherjede Rwanda til Norge i 2005, og forteller på Facebook at det har påvirket den mørke, men optimistiske musikken. “Sacrifice” og den medfølgende musikkvideoen, filmet i skjønne omgivelser, er i hvert fall et friskt pust!

Erik de Torres – “20 min i himmelen”:

Breial sak fra Oslo-rapperen Erik de Torres som nettopp har sluppet en hjemmesnekret lyrikkvideo til “20 min i himmelen”, med en ung Michael Caine i hovedrollen. Noen som kjenner igjen filmen?

Rae Sremmurd – “Lit Like Bic”:

De to unge brødrene Swae Lee og Slim Jimmy har under navnet Rae Sremmurd (plateselskapet EarDrummers baklengs) havnet på radaren til alle som er glade i å skru det opp. I sin ferske musikkvideo er Mississippi-brødrene like tent som en Bic-lighter.