Videorama!

Slipp arbeidet, sett deg til rette og kos deg med ukas ferske musikkvideoer, fra blant andre Calvin Harris, Imagine Dragons og Cody Simpson.

Calvin Harris – «Pray to God» ft. Haim:

Den skotske produsentfavoritten får hjelp av søstrene Haim og et par dyretemmere under visualiseringen av dansegulvfylleren «Pray to God». God fredag!

Æ – «LÅT ALLA GAMLA DRÖMMAR DÖ»:

Æ er soloprosjektet til nordlandsartisten Erling Ramskjell. Nylig hadde den flotte musikkvideoen, eller kortfilmen, til «LÅT ALLA GAMLA DRÖMMAR DÖ» premiere på Noisey. Filmet i vakre Bodø, med Thor Brenne i regissørstolen. Vel verdt en titt!

Florence + The Machine – «What Kind Of Man»:

Ny, svært lovende lyd fra Florence Welch og maskinen. Låten blir å finne på britenes kommende tredjealbum – How Big, How Blue, How Beautiful – som kommer akkurat tidsnok til å lydlegge neste sommer, 1. juni.

Imagine Dragons – «Shots»:

Las Vegas har åpenbart brukt en del av inntektene fra sine tidligere kassasuksess-singler, «Radioactive» og «On Top Of The World», på musikkvideoen til «Shots». Bildene er inspirert av maleriene til den surrealistiske kunstneren Tim Cantor.

Sporet er hentet fra albumet Smoke + Mirrors, som er ute neste tirsdag.

Cody Simpson – «Flower»:

Den australske sangeren gjør ingenting for å svekke sin posisjon som sertifisert hjerteknuser når han i musikkvideoen til «Flower» plukker opp gitaren og fingrer frem en myk intro. Ingen skarpe kanter å finne her.

Alejandro Fuentes – «RÅ»:

Alejandro Fuentes, som først ble kjent som 16-åring gjennom Idol, er tilbake med ny musikk, på norsk. «RÅ» er ifølge sørlendingen en hyllest til kona, som også er med i videoen, og ble skrevet under bryllupsreisen deres til Mexico.

Los Plantronics – «Shortnin’ Bread»:

Det Oslo-baserte orkesteret Los Plantronics teller hele ni medlemmer! I mai gir de ut konseptalbumet Surfing Times, og «Shortnin’ Bread» er den første smakebiten fra det.

Danko Jones – «Do You Wanna Rock»:

Jepp, vi vil rocke! Låten er hentet fra kanadierenes kommende album, Fire Music, som slippes 21. april.

Jungle – «Julia»:

Setter du pris på dans bør du absolutt se den nye musikkvideoen fra gladsoulguttene i Jungle. Hvis du likte den, anbefaler vi å sjekke ut de tidligere musikkvideoene til bandet, som også gjester Slottsfjell-festivalen i sommer.

Andréyun – «You»:

Den unge rapperen Andréyun fikk finansiert sin EP, You, etter å ha vunnet en rapbattle. Tittellåten «You», gjort sammen med Lotus, ble kåret til Ukas Urørt i fjor høst.

Nå har 19-åringen dratt til London og lagd en stilig musikkvideo til kuttet. Sjekk ut resultatet!

Jessie Ware – «Champagne Kisses»:

Sporet «Champagne Kisses», hentet fra britens litt skuffende andrealbum, har fått en feiende flott, småbisarr musikkvideo – som er veldig lett på øynene.

Daniel Cordero & Nicolas Matiàs – «Seras Tu»:

De Trondheims-baserte rapperne Daniel Cordero og Nicolas Matiàs har begge røtter i Chile, og bruker «Seras Tu» til å introdusere oss for noen fete rytmer.

T-Clean – «Sacrifice»:

T-Clean begynte å skrive låter for snart ti år siden. Han flyktet fra krigsherjede Rwanda til Norge i 2005, og forteller på Facebook at det har påvirket den mørke, men optimistiske musikken. «Sacrifice» og den medfølgende musikkvideoen, filmet i skjønne omgivelser, er i hvert fall et friskt pust!

Erik de Torres – «20 min i himmelen»:

Breial sak fra Oslo-rapperen Erik de Torres som nettopp har sluppet en hjemmesnekret lyrikkvideo til «20 min i himmelen», med en ung Michael Caine i hovedrollen. Noen som kjenner igjen filmen?

Rae Sremmurd – «Lit Like Bic»:

De to unge brødrene Swae Lee og Slim Jimmy har under navnet Rae Sremmurd (plateselskapet EarDrummers baklengs) havnet på radaren til alle som er glade i å skru det opp. I sin ferske musikkvideo er Mississippi-brødrene like tent som en Bic-lighter.