Videorama!

Denne uka regner det kokain, jaktes på sjokkgrønne biler og naturen er nydelig: Se ferske videoer fra artister som The-Dream, Jack White, No Doubt og Hot Chip.

Purity Ring – «Fineshrine»

Som vi har gledet oss til debutalbumet til den kanadiske elektropopduoen Purity Ring (som du forøvrig kan høre i sin helhet her). Det er bare noe ved det futuristiske, men samtidig å-så-sjarmerende uttrykket deres som gjør det så lett å bare smelte hen i varme smil. Den ekstremt vakre musikkvideoen til høydepunktet «Fineshrine» gjør reaksjonen riktignok ikke mindre ekstrem.

The-Dream (feat. Pusha-T) – «Dope Bitch»

Snart er endelig vår alles favorittgrisegutt Terius Nash klar med det stadig utsatte albumet The Love, IV: Diary of a Mad Man. Men i god R&B-geniånd lar han ikke være å høyne absolutt alle kort i forkant av albumslippet. I den påkostede videoen til «Dope Bitch» – hvor Nash leverer linjen «I mean no disrespect by this next line/I got a dope bitch» – flommer det nesten over av hvite striper, rumpeballer, maskingevær og dyre biler.

Le Corbeau – «Yvette Rosemont»

Maribel kastet seg på et lignende uttrykk med andrealbumet Reveries, men det føles likevel som om Øystein Sandsdalen og hans Le Corbeau er norgesmesterne i å dvele inn i surstemt noirdefengt rock. Vi klager dermed ikke over å se bandet på beste Drive-In-kinovis bli fremvist oppå bilder av nattemørke svenske skoger.

Jack White – «Freedom at 21»

Mer sidepupp, raske biler og rumpeballer – takk og lov! Den Hype Williams-regisserte videoen til norgesaktuelle Jack White består i korte trekk av latterlig sterke farger, biljakter og forførende politikvinner.

Sigur Rós – «Ég anda»

Sigur Rós’ musikkvideoeksperiment – hvor filmskapere blir bedt om å lage videoer til kutt fra bandets siste album, Valtari – har blitt en ren og skjær gullgruve for Videorama-spalten. Denne uka er det «Eg anda» som er satt til bilder, og det av dyr og natur under sakte panorering.

No Doubt – «Settle Down»

No Doubt er tilbake fra nittitallet, og de følger den samme fargesprakende suksessoppskriften. Stefani har tatt godt vare på seg selv, og bandets første singel siden 2001 er både nittitallsnostalgisk og moderne. Eyeliner og grorudpalmer, Stefani-typisk og catchy. Albumet kommer i september.

Echo Lake – «In Dreams»

London-bandet Echo Lake slapp sitt nye album bare dager før trommis, Pete Hayes, gikk bort etter et lengre sykehusopphold. Sluppet på «Slumberland Records» og navngitt «In Dreams»; både låten og videoen er passende søvndyssende og drømmende. Et kaleidoskopisk og hallusinerende uttrykk (som forsåvidt kunne vært redigert i en bokeh-app på en smarttelefon), lavbudsjett eller ikke.

Hot Chip – «Look At Where We Are»

Singelen fra albumet «In Our Heads» går bokstavelig talt inn i et hode, med tøyslangedissekering og jordbær over et fastspent modellik. Videoen er et samarbeid mellom Hot Chip og «The Creators Project», et globalt artistnettverk dedikert til kreativitet, kultur og teknologi. Passe uforståelig og merkelig vakkert fra bandets femte studioalbum.

R. Kelly – «Feelin’ Single»

Den andre singelen fra Kellys «Write Me Back» er et dønn ærlig, bittert sjalusidrama med innslag av Broadway-musikal og Facebook-stalking. Ingen dypere mening eller skjult budskap, R&B-ikonet blir sjalu og hevngjerrig, akkurat som alle andre. Hvor singel føler du deg egentlig, Kelly?

Guided By Voices – «Keep It In Motion»

Siden 1987 har Guided By Voices sluppet hele 18 album, og er etter gjenforeningen i 2010 aktuelle med albumet «Class Clown Spots a UFO». Singelen «Keep It In Motion» er pop-rytmer under utholdende indie-rock, videoen en smånevrotisk, finkjemmet tryllekunstner, øvende foran speilet.