Videorama!

Se strippere, flygende lemmer, roboter og bar hud når Nicki Minaj, Green Day, Muse, Azealia Banks, og Oslo Ess dukker opp i ukens beste musikkvideoer.

Green Day – «Oh Love»

Green Day skal slippe tre plater på kort tid, og denne uken kom videoen til «Oh Love» som er en smakebit fra den første av de tre som skal kalles Uno. 25. september er slippedatoen. Det er lenge siden Green Day kunne kalles et punkband, og «Oh Love» er en mid-tempo-affære som kan nynnes av hele familien. Green Day har gått vekk fra å være politiske og velger heller å spille for en haug med pene damer i øvingslokalet i videoen denne gangen.

2 Chainz/Nicki Minaj – «I Love Dem Strippers»

2 Chainz elsker strippere. Det gjør også Nicki Minaj som gjester på låten og i videoen. Og når man lager en låt som heter «I Love Dem Strippers» er det vel ikke stort annet å gjøre enn å gå på strippeklubb, hive rundt seg med penger, føle litt på hud, og se på showet. Du kan se showet og resultatet du også.

Azealia Banks – «Van Vogue»

Azealia Banks ga denne uken ut video til låten «Van Vogue» fra ep-en 1991 som kom i slutten av mai. Selve videoen består av masse film av Azealia som danser i forskjellige kostymer, ispedd masse vann og røyk. Kanskje ikke verdens mest spennende musikkvideo, men det er jo Azealia Banks, så WTF.

Muse – «The 2nd Law: Unsustainable»

Alltid populære Muse har møtt motstand fra fansen etter at de har røpet flirting med elektronisk musikk på sitt kommende album The 2nd Law. Platen kommer 1- oktober, og videoen til «The 2nd Law: Unsustainable» varsler et litt kaldere lydbilde fra Muse. Faktisk høres det hele ut som en plateintro, så kanskje Muse bare lurer oss litt? I videoen handler det om energipolitikk og løping gjennom skogen…

DJ Khaled/Kanye West/Rick Ross – «I Wish You Would/Cold»

Tre av de største typene i rapen slår seg sammen i denne videoen som mystisk nok inneholder to låter. Videoen er filmet i en slags tunnel der det enten rister noe voldsomt, eller der kameramannen har fått et slags anfall. Kanye West tar også med sin nye frøken Kim Kardashian med ned i tunnelen. I et par sekunder. Blink og du misser det. Han rapper litt om henne også. Søtt. Beste kommentar på Youtube? Rick Ross caused the earthquake in this video.

http://youtu.be/S5somCqPh3c

Japandroids – «The House That Heaven Built»

Kanadiske Japandroids har laget en av mine favorittplater i år med Celebration Rock, og siden det er jeg som lager Videorama! denne uken lurer jeg med denne sangen. I videoen følger vi Japandroids på tur, ser litt konsertopptak og litt tullball fra veien. Bry deg ikke så mye om videoen, hør heller på den fortreffelige musikken.

Oslo Ess – «Kakkerlakkene»

Mer rock. Denne gangen fra bandet som er på vei til å ta over rocketronen i Norge. Oslo Ess slipper i dag sin nye plate Verden På Nakken, Venner I Ryggen, og første sang på platen er denne kjappe punk-visen. Videoen ble visstnok filmet på et par timer i øvingslokalet. Ser likevel bra ut.

Feist – «Anti-Pioneer»

Feist fikk nylig masse skryt av rockerne for sin versjon av Mastodons «Black Tongue» på split-singelen Feistodon, og hennes vakre egenkomponerte låt «Anti-Pioneer» fra fjorårs-albumet Metals har fått sin naturlige svart-hvitt-video med flakkende lys og masse mystikk. Så vakkert….

 Animal Collective – «Today’s Supernatural»

Animal Collective er ikke alltid like lett å forstå. Det gjelder både musikken og videoene. I sin helt nye video til «Today’s Supernatural» har de et ørken-fokus krydret med litt små-voldelige flygende lemmer. Animal Collective gir ut albumet Centipede Hz i starten av september. Blir sikkert forvirrende det også.

T.I. – «Go Get It»

Rapperen T.I. er både super-bemidlet og nede med gaten helt samtidig. Hvertfall bor han både i svær herregård omgitt av vakre piker, men også i hood-en omgitt av gjengen sin i denne nye videoen. Artig nok holder han den lokale avisen begge steder. Belest som få. «Go Get It» er hentet fra albumet Trouble Man, som etter planen skal komme i løpet av året.

Gallows – «Outsider Art»

Engelske Gallows har blitt mer internasjonale etter at vokalist Frank Carter forsvant og kanadiske Wade MacNeil tok over. Punkerne har allerede overbevist live og via sine første låter fra det kommende albumet Gallows som kommer i september. Nå dukker låt og video nummer tre opp. Kanskje den beste hittil. I videoen til «Outsider Art» tar en overfalt kvinne voldelig hevn. Med hjelm og motorsykkel.

Aimee Mann – «Charmer»

Tar med den fine nye videoen til Aimee Mann her også. Fordi videoen er bra. Og fordi videoen inneholder den meget gode skuespilleren Laura Linney som er Aimee Manns robot-kopi. Ikke få meg til å forklare hele kortfilmen. Se den selv.