Videorama!

Seinfeld-stjerne, boksing og store mengder kåtskap i denne ukens beste videoer. Nicki Minaj, 50 Cent, Bob Mould, og B.o.B. i noen av rollene.

Mariah Carey feat. Meek Mill, Rick Ross – «Triumphant (Get ‘Em)»

Myke og snille Mariah roter seg bort i noen voldsomme herrer i sin nye singel og video. Med i sitt hjørne har hun to av rappens store navn for tiden. Meek Mill er den nye bokseren som alle snakker om på gatehjørnene, mens Rick Ross er manager-legenden med full kontroll. Boksespråket nyttes her fordi videoen er full av den slags, og karakterene er som beskrevet. Mill slår seg rundt i ringen, Ross sitter ringside med sigar og pels, Carey er damen med rundeplakatene i pausene, og DJ Khaled står og peker en hel masse. Men herr Ross, tror ikke det er lov å sette champagne-flasken sin på enden av ringen, dude.

B.o.B. feat. Nicki Minaj – «Out Of My Mind»

Hun der Nicki Minaj dukker opp i andres videoer støtt og stadig. Forrige uke var hun med i strippevideoen til 2 Chainz, og denne uken er det B.o.B. som har lurt henne med på laget. I’m out of my mind, synger B.o.B., og da er vi naturligvis på asylet i videoen. Nicki Minaj er både en del av psykiatrien og galskapen, mens B.o.B. holder det ekte med å være gal hele veien. Man lar selvsagt ikke muligheten til å ha lettkledte kvinnelige sykepleiere med i videoen gå fra seg.

50 Cent feat. Brevi – «Be My Bitch»

50 kåter seg bra opp i sin nye video. Han har overtalt damen sin til å ha med en ekstra pike hjem. Du vet, ménage à trois og alt det der. Trekant er vel strengt tatt hele handlingen i både låt og video, så liker du å se hunkjønn kose med hverandre er det bare å trykke play, yo.

http://youtu.be/UQ0_eojnG9U

Diplo feat. Lazerdisk Party Sex – “Set It Off”

Kåtskapsrunden fortsetter med Diplo og videoen til “Set It Off” som består av strippere som smyger seg rundt på en stang som tilsynelatende er plassert et sted ute i verdensrommet. Ballonger finnes også der ute. Hvem skulle trodd? Hentet fra Diplos Express Yourself EP.

The Joy Formidable – «Wolf’s Law»

Nok hud. Walisiske The Joy Formidable drar i land pokalen for ukens beste video. Litt fordi videoen er i svart hvitt, men mest fordi den inneholder masse dyr og vakre bilder av naturen. Det er like før David Attenborough dukker opp og forteller deg noe lurt om livet på planeten. Vakkert. «Wolf’s Law» er første sang ut fra den kommende platen til The Joy Formidable.

The xx – «Angels» (live i Tokyo)

Mer indie. The xx er poppis, og da bandet nylig var i Japan dro de frem kamera på hotellrommet og filmet en video. Dette er da en nedstrippet versjon av låten «Angels» som finnes på The xxs kommende album Coexist som kommer midt i september.

Nickelback – “Trying Not To Love You”

Ukens morsomste video kommer fra Nickelback. Ja, Nickelback. Om du hater den ekstremt rolige rocken de gjør, så kan det kanskje friste med en Seinfeld-stjerne i videoen likevel? Jason Alexander (George) stiller velvillig opp som dobbel kaffekunstner her.

Frank Turner – «I Still Believe» (live på Wembley)

Pønkeren Frank Turner gikk fra å være bråkebøtte til å spille rockesanger på akustisk gitar, og vips ble han superpopulær i hjemlandet. Så populær at han i april spilte for 12.000 mennesker på Wembley Arena. Artig nok med Billy Bragg som support. En artist Frank Turner har lånt det meste fra. En live-video fra konserten dukket opp denne uken. Vanskelig å ikke få frysninger.

Bob Mould – «The Descent»

Rockelengenden Bob Mould gjestet nylig Øya-festivalen for å spille hele Copper Blue som han ga ut med Sugar på tidlig 90-tall. Men vi må ikke glemme at Bob lager fin ny musikk fremdeles. Det er definitivt noe Sugar-messig over «The Descent» som kommer på Moulds nye plate Silver Age om en uke, og i videoen får Bob nok av rotteracet, drar til skogen og blir full blown survivalist. Brenner gitaren sin gjør han også, den rakkaren.

Garbage – “Big Bright World”

Amerikanske Garbage hadde et par år i rockens elitedivisjon på 90-tallet, men forsvant inn i market etter en stund. Nå er bandet tilbake, fremdeles med skotske Shirley Manson på vokal, og superprodusent Butch Vig på trommene. Garbage slapp albumet Not Your Kind Of People tidligere i år, og skal jeg dømme fra denne videoen kan det være lurt å sjekke hva som er på resten av platen.

Frightened Rabbit – “State Hospital”

Skotter kan dette med å lage poppete indie. Frightened Rabbit leverer også en meget god video til tittelkuttet på sin kommende ep. En kvinne står på taket av en blokk, klar til å hoppe rett i asfalten. En rekke minner dukker opp i tankene hennes, og dermed også i videoen. Vil hun hoppe? Sjekk selv. I så fall får du med deg en flott låt også.

Killer Mike feat. Scar – «Untitled»

Killer Mike har ikke orket å gi navn på sangen sin, men noen har laget en veldig fin video til denne rap-låten. Religiøse positurer over hele linjen, gjort på filmatisk vis. «Untitled» er hentet fra albumet R.A.P. Music som kom i mai.

Ekstra norsk bonus:

Ungdomskulen – «Askefast»

Alle som har sett eller hørt Ungdomskulen fra Bergen tidligere vet at de er litt eh… spesielle. Så også i sin nye video til sangen «Askefast» som dukker opp på bandets nye plate Secrecy. Jeg aner ikke hva som skjer her, men gir velvillig vekk plusspoeng for å nytte et av norsk språks nyeste ord som tittel på låten.

Shadowmind – “Infected”

Rogalands nye metalhåp Shadowmind laget like godt tre videoer når de likevel hadde funnet egnet sted, satt opp lys og funnet folk som kunne filme. Første av tre videoer er låten ”Infected” som finnes på Shadowminds meget gode debutplate som kom tidligere i år. Lovende melodiøs metal.

Svölk – “Painbringer”

Denne ukens Videorama! avsluttes med den nye videoen til Svölk fra Trysil som har fått kontrakt med utenlandsk plateselskap og som gir ut sin andre plate Nights Under The Round Table neste uke. I videoen til første låt ut fra platen forfølger bandet en stakkars mus rent musikalsk.