Videorama!

Kanye, Dylan, deadmau5, Minaj, Flaming Lips og Band Of Horses byr på seg selv i ukens beste musikkvideoer. Mye sensuell dans og nakenhet, som vanlig.

2 Chainz/Kanye West – «Birthday Song»

2 Chainz er besatt av lettkledte damer. For noen uker siden dro han Nicki Minaj med på strippeklubb i videoen til «I Luv Dem Strippers», og nå har herren fått Kanye West med på en bursdagsfest som skiller seg en hel del fra det vi på gølvet forbinder med å fylle år. Kanye West kommer nok til å få kjeft av Kim Kardashian i kveld når hun ser blikket han har på et par av damene i denne videoen.

Big Boi – «She Said Ok»

Rapperen Big Boi vinner ingen priser for lyrikken i den myke og overkåte nye singelen «She Said Ok», men han kan nok få mange klikk på videoen til låten. En hel del vrikkende halvnakne damer som tar på seg selv er alltid populært i folkedypet. «She Said Ok» er hentet fra det kommende albumet til Big Boi som skal hete Vicious Lies And Dangerous Romurs. Jeg tipper at du sjekker videoen.

Lupe Fiasco – «Bitch Bad»

Etter de to rap-videoene over kan det være greit med en motvekt i form av Lupe Fiasco. I sin nye video «Bitch Bad» er Lupe veldig innom dette med bruken av ordet bitch i rap-tekster. «Bitch bad, woman good, lady better». Politisk korrekt, dawg.

Nicki Minaj – «I Am Your Leader»

En som ikke har noe problem med å droppe ordet bitch i sangene sine er Nicki Minaj. I sin nyeste video er hun litt i badekaret, litt i et rosa koko-rom og litt i en mørk gang. Rick Ross og Cam’ron er også med. Greit nok det.

Trash Talk – «F.E.B.N.»

Det er mye snakk i rockekretser om California-bandet Trash Talk for tiden. Ikke bare produserer de videoer fortere enn Axl Rose klarer å stave navnet sitt, de har også kjendisvenner i rap-kollektivet Odd Future som faktisk har signet Trash Talk på plateselskapet sitt. Dermed dukker Frank Ocean opp på konsertene deres og Tyler The Creator (under navnet Wolf Haley) har produsert videoen som du ser under her. Vennskap over sjangergrensene. På de drøye to minuttene videoen varer får du servert tagging, skating, opprør, eggkasting og en liten flamme. Vakkert.

Bob Dylan – «Duquesne Whistle»

Dylan serverer en smakebit fra sitt kommende album Tempest, og videoen er mer voldelig enn man skulle tro fra en såpass rolig type. Det går hardt ut over en romantisk kar i videoen, mens Bob selv spaserer en hel del gatelangs. Sammen med en Kiss-lookalike. Like.

Flaming Lips/Amanda Palmer – «The First Time Ever I Saw Your Face»

Forrige gang Flaming Lips laget video til denne sangen ble det et voldsomt rabalder siden de brukte nakenbilder av Erykah Badu som ikke var godkjent av henne. Men de gir seg jo ikke de der Flaming Lips. Den nye versjonen av videoen inneholder ikke akkurat færre nakenscener. Denne gang dog godkjent av Amanda Palmer fra Dresden Dolls. Flaming Lips covrer forresten gode gamle Deep Purple på en ny hyllest-plate. Sjekk mer om det her.

Karin Park – «Thousand Loaded Guns»

Karin Park har tatt en u-sving i musikken sin de siste årene, og lager nå hutrende kald elektro-pop i stedet for den snille liste-popen som hun ble kjent med her i Norge. Like greit når det låter så bra som det gjør i første singel fra den kommende platen Highwire Poetry. I videoen er Karin en blanding mellom en morderisk Dexter og en garasjerocker, uten at jeg helt skjønner historien… Props for flotte t-skjorter.

Coheed And Cambria – «Domino The Destitute»

Coheed And Cambria har de siste årene vært blant de mest interessante bandene i metalen med sin melodiøse blanding av tunge riff og progressiv musikalsk fremtoning. «Domino The Destitute» er første låt og video ut fra platen The Afterman: Ascension som kommer i starten av oktober, og videoen er en åtte minutter lang historie om talentfulle boksere som det går fryktelig galt med. Voldsomt.

http://youtu.be/CRoN4_kG6XM

Nas – «Bye Baby»

Nas har det ikke lett i sin nye video. Det handler om samlivsbrudd fra ex-konen Kelis, og Nas befinner seg både i diskusjon med skilsmisseadvokater og foran storskjermen der han ser på gamle hjemmevideoer mens han drikker og snakker til skjermen. Litt av et liv… En liten funfact er at den grønne kjolen Nas sitter med i videoen (og som også er på albumcoveret til Life Is Good der «Bye Baby» er hentet fra) er samme kjole som Kelis hadde på seg i bryllupet deres. Snufs altså.

deadmau5/Gerard Way – «Professional Griefers»

Samarbeidet mellom discomusen og My Chemical Romance-vokalisten låter rett så bra, og videoen er en påkostet sak der de to møtes i ringen i en slags blanding mellom UFC og tv-programmet Robot Wars. Det hadde vært en hel del morsommere å se de to gyve løs på hverandre på ekte, men vi får ta til takke med nesten.

Kråkesølv – «Sjalusien Som Driv Dæ»

Kråkesølv skal gi ut sin nye plate Alle Gode Ting 14. september, og har dermed travet ut på et jorde for å filme videoen til «Sjalusien Som Driv Dæ». Ikke verdens mest engasjerende video, men liker du graving og klesskift er det bare å hive seg over play-knappen. Låten er jo fin da. Det er det viktigste.

Michael Kiwanuka – «Bones»

Michael Kiwanuka er en favoritt her på p3.no/musikk, og når den karen gir ut ny video er det ikke annet å gjøre enn å poste i vei. Klippet som kommer med Kiwanukas nye singel «Bones» ser ut som det er filmet i 1975 og viser bilder fra sangerens reiser rundt i verden. Stilig.

Sigur Rós – «Dauðalogn»

Nyeste video ut i det store prosjektet der Sigur Rós har gitt tolv regissører et lite budsjett for å legge bilder til sangene deres er «Dauðalogn». Videoen er laget av Henry Jun Wah Lee, er filmet i Japan, og inneholder svært vakre naturbilder.

Band Of Horses – «Knock Knock»

Band Of Horses slapp en irriterende dårlig video til første låt ut fra sin kommende Mirage Rock for noen uker siden. Nå har bandet heldigvis laget en bedre kompanjong til samme sang. Denne gang i en slags Animal Planet-lignende historie. Bra video. Bra låt. God helg.