Videorama!

Svære artister som Green Day, Ellie Goulding, Muse, Azealia Banks og The Black Keys leverer ukens beste videoer.

Muse – «Madness»

Muse har kalt sin første offisielle singel fra det kommende albumet The 2nd Law for «Madness». Og en hel del galskap får vi da også servert i videoen som viser opprørspoliti versus en gjeng meget sinte demonstranter på et t-banestopp. Men midt i all viraken får vi også glimt av kjærlighet. Søtt. Låten er kanskje ikke en sikker radio-banger med sine over fem minutter med midtempo pop-elektronika, men Muse kan vel egentlig gjøre nesten hva de vil…

Green Day – «Kill The Dj»

Mer rockestjerner. Green Day skal gi ut tre album på kort tid, og det nærmer seg slippedato for den første i rekken. I videoen til sin nye singel «Kill The Dj» kjører Green Day først på motorsykkel i ørkenen. Uvisst hvorfor. Etter de har kjørt litt spiller de til dans på en fest for utspjåkete mennesker som etter en liten stund bestemmer seg for å slå hverandre til blods. Dette må da være den svakeste Green Day-singelen på år og dag? «Kill The Dj», synger Billie Joe Armstrong. Vel, om dj-en setter på denne sangen er det vel bare rett og rimelig med reaksjoner.

Taylor Swift – «We Are Never Ever Getting Back Together»

Taylor Swift går Paramore i næringen når det gjelder poprock og hitpotensiale med sin nye singel og video. En voldsomt fengende låt har fått ukens beste video. Det handler om samliv og brudd, men det hele er meget severdig og fiffig. Enten du liker enkel pop eller ikke.

Ellie Goulding – «Anything Could Happen»

Endelig er Ellie Gulding tilbake. «Anything Could Happen» er første singel og video fra Halcyon som kommer tidlig i oktober, og viser nok en gang frem den svært gode stemmen til Goulding. En slags moderne Kate Bush. Videoen er ikke lett å skjønne noe av før det kommer en slags løsning mot slutten, men vakre bilder fra stranden, litt neseblod og mystiske flygende sølvballer lager en overnaturlig stemning som du bør oppleve.

Kitten – «G#»

Ukens beste musikalske overraskelse kommer fra bandet Kitten som gjør svevende indie som om kalenderen skulle vist 7. september 1991. Låten «G#» er hentet fra den nye ep-en Cut It Out, og for å lage videoen tok bandet med seg en gjeng venner til den varme stranden i Salton Sea i tre dager. Ikke verdens beste video, men en nydelig sang for de der ute med sans for shoegaze. Vokalisten er bare 17 år gammel. Jeg bøyer meg i strandsanden.

Azealia Banks – «1991»

Her skriver jeg om 1991, og så detter alles favoritt Azealia Banks inn i Videorama! og synger om samme år. Vakkert. I videoen får du se Azealia Banks danse litt, sitte litt, ligge litt, med diverse påkledninger. Jeg klager ikke.

Rival Sons -«Keep On Swinging»

Rival Sons har siden sin fremragende forrige plate fremstått som det beste bandet i rocken, og det er mye som tyder på at de holder fast i den tittelen med sin kommende utgivelse Head Down. Asbjørn Slettemark er hvertfall meget fornøyd i sin gjennomgang av albumet, og første video og singel er en nytelse for de som liker klassisk rock. I videoen overbeviser Rival Sons en halvfull kirke med troende, og hiver inn slanger, elv-dåp og en brennende kvinne som muligens er søsteren til han ild-fyren i Fantastic Four. Monster-låt.

Lostprophets – «Jesus Walks»

Vi drar på med litt mer rockete religiøsitet. Hvertfall har walisiske Lostprophets Jesus med i tittelen på låten som er hentet fra albumet Weapons som kom tidligere i år. Videoen handler om en litt krøklete vei til bryllup med fyll og bilhavari og greier. Ser litt dumt ut når rockere synger samtidig som de tenker, og hun damen her blir litt vel sur fordi bilen koker over, men mange fine bilder likefullt.

David Byrne/St. Vincent – «Who»

David Byrne er mest kjent fra Talking Heads, men har hatt en lang og spennende karriere siden det bandet ga seg for mange år siden. På sitt siste prosjekt, som snart blir til albumet Love This Giant, samarbeider han med meget dyktige St. Vincent som tidligere har spilt med Polyphonic Spree og Sufjan Stevens. Sammen låter de bra, og i videoen driver de med dans og ligging midt på landeveien. Aner ikke hvorfor. Bryr meg ikke om hvorfor.

The Black Keys – «Little Black Submarine»

Black Keys fortsetter å lage videoer til låter fra El Camino, og denne gang handler det om litt rolige «Little Black Submarine». Hvertfall starter sangen rolig. I videoen prøver Black Keys å være et bar-band. Noe de ikke er. For noen uker siden var de en av hovedattraksjonene på årets Øya. Men et fint band er det.

Kinee – «No Regret»

Det er lite norske videoer denne uken, men Kinee fra Oslo/Fredrikstad leverer her bilder til den mørke og fine låten «No Regret» som kommer på ep-en Swords i slutten av måneden. Mer info om Kinee finner du via hennes nettsider.

Dreamon – «All Night»

Like før deadline slapp også norske Dreamon video til den nye singelen «All Night». Dreamon står litt på et tak og veiver (heldigvis midt på taket for det er langt ned), han kneker seg litt opp til en snerten dame, og han rapper litt for seg selv og samme damen på en klubb med mye røyk. Sånn går nå dagene for Dreamon da, vettu.

Hundred Waters – «Thistle»

Amerikanske Hundred Waters merker økt oppmerksomhet for tiden. Først turnerte de sammen med Skrillex og Diplo, og så ble de signert av Skrillex sitt OWSLA-label. Musikken Hundred Waters gjør er dog ikke pumpende dubsted. Elektronisk folk er en av merkelappene Hundred Waters har fått, så da går jeg for den. Låten «Thistle» er vakker, og animasjonsvideoen om en hest likeså.