Videorama!

Ukas utvalgte musikkvideoer finner du her. Søstra til Beyonce, en kvinnelig hardhaus-rapper, P!nk og den gamle popskjøga Robbie Williams er blant de tjue bidragsyterne.

Rhye – «The Fall»

Danske Robin Hannibal og den kanadiske sangeren Mike Milosh er duoen bak Rhye. Skjør og flott låt. Videoen viser en kjærlighetssyk mann som drømmer seg vekk i et parallelt univers hvor han er nyforelsket.

Angel Haze – «Werkin Girls»

At dama kan rappe, er hevet over enhver tvil. Over flere måneder har hun imponert via diverse radio-opptredener og spor. Nylig slapp hun videoen til «Werkin Girls». Vi befinner oss i et lagerlokale med unger som hopper tau og folk med aluminiumsfolie på trynet. Snodig, men bra.

Death Grips – World of Dogs

– Death Grips gjør sitt beste for å gjøre det enkle forstyrrende – samtidig som man aldri helt skjønner hvor mye av dette som er ekte og hvor mye som er parodi, skrev vår anmelder om Death Grips’ album, The Money Store. «World of Dogs» er ikke noe unntak, men det er interessant.

Lana Del Rey – «Ride»

Stil-dronninga. Stil. «Ride» er et av åtte nye kutt som skal være med på deluxe-versjonen av Born to Die, Del Reys debutalbum som ble sluppet tidligere i år – les anmeldelse her. The Paradise Edition skal deluxe-versjonen hete, og den vil være tilgjengelig 13. november.

Chris Cohen – «Monad»

Indierock-sidekicken Cohen har spilt i lag med blant annet Deerhoof og Cass McCombs. For snaue tre uker siden slapp han Overgrown Path, sitt debutalbum – les anmeldelse her. «Monad» er andre video ut fra albumet. Vi ser ikke Cohen i klippet, men snarere søte svart/hvitt-bilder av forskjellige mønstre.

Jack White – «I’m Shakin'»

Videoen er regissert av Dori Oskowitz, personen som jobbet frem videoer for Raphael Saadiq og Cee Lo. Masse pent kledde mennesker og Jack White har klona seg selv. Fett.

Riff Raff – «Rabies»

Han er en syk mann, godeste Riff Raff. Det er vanskelig å forklare Houston-rapperen. Han truer med å gi deg rabies hvis du kopier stilen hans. Som seg hør og bør.

Green Day – «Troublemaker»

Billie Joe Armstrong og gjengen har sluppet første del av ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!-trilogien. På «Troublemaker» får vi assosiasjoner til The Hives. Hyggelige konsert- og innspillings-opptak består videoen av.

Solange – «Losing You»

Det her er søstra Beyonce. En indie-Beyonce, på en måte. Albumet Sol-Angel and the Hadley St. Dreams fra 2008 var en riktig så ålreit affære. Den kule dama leverer nok en gang. Videoen er spilt inn i stilige omgivelser i Sør-Afrika.

Neil Young & Crazy Horse – «Ramada Inn»

På samme dagen som Meek Mill slipper sitt album, får vi Neil Youngs Psychedelic Pill, hans 35. studioalbum. Det er lange spor på utgivelsen – «Ramada Inn» varer nesten sytten minutter. Jaggu har han fikset video til sporet.

Usher – «Numb»

Låta er hentet fra albumet Looking 4 Myselfles anmeldelsen her. Usher turner store deler av videoen i et glassbur. Plutselig får han en lap dance. Plutselig er han på sykebesøk. Også trener han på slutten. Helt sant.

Shields – «Mezzanine»

Realt sokke-teater fra Shields. Rett og slett.

SZA – Country

Hun er visstnok inspirert av John Coltrain og Ella Fitzgerald, 22-åringen fra St. Louis. SZA (uttales So-Za) slipper snart EP-en See.SZA.Run. Imens kan vi drømme oss vekk med videoen til sporet «Country».

Robbie Williams – Candy

… og der var han tilbake. Det som en gang var britenes største helt, endte i popavgrunnen og har siden slitt med å karre seg opp igjen til fordums tid. Men i løpet av to dager, har videoen til den joviale singelen «Candy» fått over fire og en halv million seere. Vi får se Robbie slå ned en gammel pensjonist for å bane vei for ei fin dame. Værsågod.

Coldplay – Hurts Like Heaven

Sporet er femte og siste singel ut fra albumet Mylo Xyloto. Mark Osborne, mannen som har laget animasjonsfilmen Kung-Fu Panda, har slått sammen videoen. Også er det litt artig at personen som har tegnet figurene heter Alejandro Fuentes.

Meek Mill ft. Big Sean – «Burn

Henholdsvis Rick Ross-kompis og Kanye West-protesjé rapper foran en brennende bil. Jeg har ikke anelse hvorfor en alligator plutselig dukker opp i videoen. Se opp for Dreams & Nightmares, Meek Mill-albumet som slippes 30. oktober.

P!nk – «Try»

The Golden Boyz, gjengen som har stått bak koreografien til blant annet Britney Spears, gir P!nk en hjelpende hånd i «Try»-videoen. Videoen portretterer historien om et stormfullt forhold, forklart via dans.

Making Marks – Ticket Machine (Johan Hedberg remiks)

Dette er en remiks av Making Marks’ debutsingel. Videoen er regissert av Jørgen Nordby.

Stina Stenerud & her Soul Replacement – Cutting Room

Rett ut fra Kløfta får vi dampende heit soul.

DRM – «Proppaganda»

– Folk kan forvente seg en tre vers lang preken i rap-form, med med live kvalitetsgraffiti som bakteppe, forklarer Ormstunge, tredjemann ut i låta. Videoen er regissert av Alexander Mile Ottersen og i følge DRM-gutta er låta «laga utelukkende for å snik-ektifisere Norge».