Videorama!

Det er tårevått, voldelig og eventyrlystent når vi presenterer ukens beste musikkvideoer. Inneholder blant andre Madcon, Nicki Minaj, Datarock, Green Day og Carly Rae Jepsen.

Madcon/Son Of Light – “Sire Som Det Er”

Sterke saker fra Madcon og Son Of Light i musikkvideoen til låten som Madcon har gitt ut til inntekt for Kirkens Bymisjon. Både Yosef og Tshawe har familiemedlemmer med rusproblemer, og synger ærlig om det i sangen som er veldig atypisk både for Madcon og Son Of Light. Jeg er definitivt ingen Madcon-fan, men det er vanskelig å ikke bli rørt av denne.

Nicki Minaj – “Va Va Voom”

Hver eneste uke med ny video, frøken? Noen har mye penger til filmrull. Whatever. Denne gang er Nicki i eventyrverden med enhjørninger, bueskyttere og hekseri. Musikalsk blir singlene bare dårligere og dårligere dog. Va-va-voom-boom? Ærlig talt.

Carly Rae Jepsen – “This Kiss”

Kanadiske Carly Rae Jepsen ble en verdensomspennende snakkis og syngis med sin ”Call Me Maybe”, og koser seg med suksessen i videoen til ”This Kiss”. Først opptrer hun på en happening klubb, så er det duket for fotosession, og så avsluttes det hele med et kyss. Søtt det. Musikken er også søt.

Daniel Bedingfield – «Secret Fear»

Daniel Bedingfield er vel fremdeles mest kjent for å være broren til Natasha, men akkurat nå er han også kjent som herren som viste penis i musikkvideoen sin. Ikke det at penis er så voldsomt mye i bildet her, men den kan visstnok sees om du ikke blunker for mye. Kvinnebryst er det derimot ingen mangel på. Låten «Secret Fear» er Daniel som prøver å være litt sånn der Muse.

Datarock – “Gloria”

Datarock har rappet refrenget til Them-låten med samme navn til sin “Gloria”, og videoen er basert rundt serien Oddfjord som er Bergens Tidendes nye nett-satsing. Nrk Hordalands egen stjerne – og allround hyggelig fyr – Halvor Folgerø har en bi-stjerne-rolle.

Green Day – ”The Forgotten”

Det er lett å bli forvirret av Green Day for tiden. Ikke bare avlyser de konserter fordi Billy Joe Armstrong har havnet i rusens favn, de slipper også låter fra platen Tré før platen Dos har kommet ut. Dos og Tré er da nummer to og tre i albumtrilogien som Green Day er midt inne i nå. Siste video er hentet fra Tré som ikke kommer før i januar, men ”The Forgotten” er også med på lydsporet til den nye Twilight-filmen. Forvirrende. Jeg vet. Musikalsk er det ikke mye bedre enn det man finner på første plate i trilogien. ”The Forgotten” er en dørgende kjedelig ballade.

Benjamin Gibbard “Teardrop Windows”

Benjamin Gibbard? Det var det jeg spurte, også. Men det viser seg at Ben er vokalist i selveste Death Cab For Cutie, og at han nå har laget soloplaten Former Lives. Og det er litt dette med ny karrierevei det handler om i den fine videoen til ”Teardrop Windows” også. Imagebygging. En vanskelig greie. Videoen anbefales veldig.

Free Energy – ”Electric Fever”

Rockerne i amerikanske Free Energy leverer en svært fengende ny singel med ”Electric Fever” som er hentet fra albumet Love Sign som kommer i januar. Lystig fm-rock med historiske hint og vink til Boston og ikke minst Bachman Turner Overdrives hit ”Ain’t Seen Nothing Yet”. Konspetet i videoen er enkelt. Prøv å spille rock mens noen bombarderer deg med maling, vann, sand og glitter. Solskinnslåt i kulden.

Joey Bada$$/Chuck Stranger – “Fromdatomb$”

Lite rap i Videorama denne uken. Fikser litt på inntrykket med New York-rapperen Joey Bada$$ og hans meget slepne ”Fromdatomb$”. Herr Bada$$ er visstnok bare 17 år, og blir spådd en lysende karriere. Skal jeg dømme fra denne videoen er det mye som tyder på at spåkonene har rett. ”Fromdatomb$” er hentet fra mixtapen 1999. You better believe it, homie.

Snoop Lion – “La La La”

Det kunne blitt mer rap her nå om Snoop hadde gjort det han kan best. Men siden Dogg har blitt til Lion får vi nøye oss med en spak utgave av reggae i stedet. I videoen til ”La La La” får du møte både Snoop Lion, små søte barn og dansere i et fargerikt teater. Karriereselvmord, anyone?

Plan B/Labyrinth – “Playing With Fire”

Plan B er en av de beste artistene som har kommet ut av de britiske øyer de siste årene, og overbeviser både musikalsk og visuelt i videoen til ”Playing With Fire”. Vi er på de gjengkontrollerte estatene i England, det handles dop, det utøves vold, det danses og det brennes. Inner city thug life. Broken Britain, som Plan B synger.

Borgore/Miley Cyrus – “Decisions”

Lurer på om ikke den EDM-greien har gått litt langt når Borgore slår seg sammen med Miley Cyrus på singelen “Decisions”. Cyrus får kake på seg når det danses og spises i videoen. For «bitches love cake», visstnok.

Titus Andronicus – “In A Big City”

New Jersey og New York ble hardt rammet av orkanen Sandy, og da er det passende med denne hyllestvideoen til hjemstaten Jersey fra Titus Andronicus. Selvsagt laget før alt ble vått. Vakre bilder, fri rock, god tekst. «I grew up one side of the river; I was a disturbed, dangerous drifter. Moved over to the other side of the river; Now I’m a drop in a deluge of hipsters».

The Sea And Cake – “Harps”

Fra storbyen reiser vi ut i den amerikanske forstads-periferien med The Sea And Cake. I den veldig stilriktige 70-tallsinspirerte videoen til ”Harps” ser vi hva to unge piker gjør på en helt vanlig fridag i landlige omgivelser. Ekstra bonus i bilder av gammelt analogt opptaksutstyr og deilige vintage flipperspill.

Death by Unga Bunga – “Feel Alright”

Norske Death By Unga Bunga er akkurat nå på landeveien i sørlige deler av Europa for å spille for garasjerock-entusiaster. Mens bandet er vekke kan vi kose oss med den svært fine nye videoen deres der to unge mennesker er dypt inne i en kriminell løpebane allerede. Videoen og sangen varer bare i ett minutt, men begge deler vil gi deg glede.

Of Montreal – “Sails Hermaphroditic”

Ukens merkeligste video er det Of Montreal som står bak. Vi befinner oss i ”the deep south” i USA, og det skal arrangeres fotballkamp (amerikansk sådan) mellom The Sleep Rats og The Preppy Scuz. Det hele blir både blodig og seksuelt før heavybandet Moat-er Wilde plutselig dukker opp… Hentet fra albumet Daughter Of Cloud. Siden du lurte. Liksom. Skuffende få hermafroditter i videoen. Siden du lurte. Igjen.

Cauldron – ”Nitebreaker”

Kanadiske Cauldron er et av mange retroband i metalen, og er blant de beste i klassen. Veldig snart skal Cauldron på tur sammen med norske Overthrow (som også slapp video denne uken) og flere andre gode metalband. I sin nye video står Cauldron opp fra graven for å spille heavy. God innsats for rocken, der altså.

Gunnhild Sundli – ”Du E Nær”

Gåte-vokalisten debuterer snart som solo-artist med platen Tankerop som kommer i januar, og første video er til sangen ”Du E Nær” som er en rolig kjærlighetsvise som like godt kunne vært en låt av Vamp. I det minste slipper vi felegnålet. Det er da noe.

Rudimental – “Not Giving In”

Rudimental er fra London og fikk sitt gjennombrudd i hjemlandet med singelen ”Feel The Love” som tidligere i år gikk helt til nummer en på listene. Denne videoen ble sluppet for to uker siden, men først nå fikk jeg den med meg, og kvaliteten er så god at du også bør se den. God historie, vill dansing, fantastiske bilder, og en blanding av soul og elektronisk musikk gjør ”Not Giving In” til en opplevelse.

BMX Bandits – ”Listen To Some Music”

Noen av de morsomste beste konsertene jeg så på Hulen i Bergen gjennom 90-tallet ble gjort av det skotske skranglepop-orkesteret BMX Bandits. Svært hyggelige typer med en hang til pyntelig popmusikk. På sin nye plate BMX Bandits In Space har tidligere medlemmer som Jim McCulloch (Soup Dragons) og geniet Norman Blake (Teenage Fanclub) bidratt, og i videoen til ”Listen To Some Music” handler alt om sangens kraft. Musikken er nok ikke for alle, men de få som elsker bandet elsker nok fremdeles. Som meg.

Das Racist – ”Girl”

Den nye musikkvideoen til det amerikanske pop/hiphop-bandet Das Racist er ganske morsom. Her handler det om å håpe at dansemoves skal overbevise kvinnen om at vår hovedperson er en fin type. Knallsterkt hår får du også med på reisen.