Videorama!

Gamle helter kollapser, nye helter imponerer, Muppetene regjerer. Ukens nye musikkvideoer med Prince, Cee Lo Green, Black Debbath og Sandra Kolstad i startoppstillingen.

Prince – “Rock And Roll Love Affair”

Prince har aldri vært en rocker, men han hevder i sin nye sang at han tror på rocken.  Edelt. Prince tror også på kvinnelige musikere, og godt er det. ”Rock And Roll Love Affair” er kanskje litt treig, men det låter samtidig litt vintage Prince. Kjenner at jeg liker det. Artig at Prince har blitt yngre på de siste tyve årene. Alt hva sminke og botox kan gjøre.

http://youtu.be/DEne4AoX_RU

50 Cent/Adam Levine/Eminem “My Life”

Det har saktens gått nedover med 50 Cent. Siste singel er en traurig affære som blir skikkelig ødelagt av sytesyngingen til Adam Levine fra Maroon 5. Finnes det ingen kvalitetssikring for tiden? Er det ingen som bryr seg? Helikopter, bil og røyk i videoen. Om du orker. Og Eminem.

Cee Lo Green – “All I Need Is Love”

Cee Lo Green skal gi ut julealbum. Javisst. Cee Lo’s Magic Moment skal det hete. Det er aldri dumt å ha med The Muppets i videoen sin. Aldri! Men jeg er ikke helt sikker på om det er så lurt å ha dem med i selve sangen. Cee Lo blir uansett invitert på julefest hos Kermit etter at han kjørt seg vill i snøen på vei til Atlanta. Litt av en lakkfrakk (og lakkgenser…) han sporter, han der Cee Lo.

Cancer Bats – ”Bricks And Mortars”

En av årets beste rockeplater ble gitt ut av kanadiske Cancer Bats i vår. På Dead Set On Living fikk bandet endelig ut hele sitt potensiale, og albumet er fremdeles en favoritt. I sin siste video kjører Cancer Bats rundt i byen og tøffer seg. Med et lurt smil. Hyggelige typer på bunnen, skjønner du.

Sandra Kolstad – ”Circles”

Sandra Kolstad har fått en del skryt for platen (Nothing Lasts) Forever som blander det poppete og det elektroniske, og siste låt som har fått egen video er ”Circles”. Savner du Oslo-sommeren kan du her nyte mange fine bilder fra en lys by mens Sandra løper rundt i papirform.

Black Debbath – “Nei Til Runkesti På Ekeberg”

Rockemonsteret Black Debbath rører på seg igjen, og leverer som alltid politisk og kritisk rock med pekefingeren høyt hevet. I ”Nei Til Runkesti På Ekeberg” handler det om motstand mot nøgne skulpturer i skauen, og du får se kjappe innklipp av bandet uten en tråd. Blink og du misser det. Kanskje like greit å blinke litt. Ny plate i januar. Nå Får Det Faen Meg Være Rock! Akademisk Stoner-rock! Morsomt. Alltid morsomt med Black Debbath.

Hot Chip – “Don’t Deny Your Heart”

Ukens første sportsvideo er det engelske Hot Chip som står for. Det handler om en fotballkamp via konsoll som utvikler seg fra taklinger og scoringer – via dans – til kjærlighet mellom mannlige fotballspillere. En sak for Forbrukerombudet? ”Don’t Deny Your Heart” er hentet fra platen In Our Heads.

Haim ”Don’t Save Me”

Ukens andre sportsvideo viser L.A.-bandet Haim som i tillegg til å lage fin popmusikk også vet hvordan man skal sette en trepoenger. Fin låt, fin dans, fin basketball. Haim er forresten tre søstre. Søskenkjærleik.

Tegan & Sara – “Closer”

Mer familie. Tvillingene Tegan & Sara fra Kanada har gledet mange i flere år med musikken sin, og pumper både tempo og produksjon flere hakk opp på sin nye låt ”Closer” som er hentet fra albumet Heartthrob som kommer i januar. Aner vi en liten hit her? Videoen er hvertfall veldig god. Tegan & Sara gjør om huset sitt til en fest-festning, og danderer med dorull, ballonger og gjester mens de synger til sin egen sang på karaokemaskinen. Party on, Wayne.

Of Montreal – ”Feminine Effects”

Amerikanske Of Montreal gjør som de vil i musikken sin, og har dermed gitt oss både smekker indiepop, rn’b og elektronika i løpet av sine seksten år som band. I sin nye video lager de derimot varm vestkyst-pop med Rebecca Cash på vokalen. Vidunderlig. I videoen blir Rebecca først mobbet av klovnelignende typer i skogen, før hun havner i bad sammen med skumle sektlignende folk i en slags seremoni. Tull og vås alt sammen, men Rebecca er fin å se til og låten er nydelig. Ingen grunn til å nøle med høyre pekefinger.

Twin Atlantic – ”Free (Stratos Spaced Out Remix”

Det var en del millioner som forsøkte å holde pusten da Felix Baumgartner sprengte alle rekorder med sitt hysteriske fall. Skotske Twin Atlantic bruker klipp fra rekorden i videoen til remixen av låten ”Free”, og det funker ganske så perfekt. #galskap #holycrap #høydeskrekk

Veronica Falls – ”Teenage”

Jangle-gitarer, koring, Smiths-lignende låt, 90-tallsestetikk i videoen. Perfekt. Her må jeg bruke penger på nettet i løpet av helgen…

Kreator – “Civilization Collapse”

Litt tysk metal kunne vel passe til helgen? Kreator har frontet europeisk thrash siden midten av 90-tallet og er et av legendebandene i sjangeren som fremdeles leverer på høyt nivå. Kreator har alltid vært i den politiske fløyen av metalen, og drar godt på i ”Civilization Collapse” også. Albumet Phantom Antichrist kom tidligere i år og kan trygt anbefales om du liker tunge gitarer og snerring.

Pandreas – “Glimt”

Pandreas er fra vestlandet og ga nettopp ut en ep under samme navn som vår anmelder Kim Klev boostet opp med en fin femmer. Det hele handler om sampling som blir til pop som blir til gull. Pandreas sikret seg en Ukas Urørt med låten ”Glimt” som nå altså har fått video. Videoen er like behagelig som sangen, og viser en drabantbykid som kjeder vettet av seg og stjeler en bil fra en kar med Iron Maiden t-skjorte (honnør til plagget). Gode greier.

El Cuero – “My Dark America”

Norske El Cuero melder i presseskrivet sitt at de setter en ny standard for norsk frihetsrock med første låt hentet fra sin kommende plate med slippedato i februar. Sannheten er vel at de setter en ny standard for hvor kjedelig en video og en låt kan være samtidig. Men det er jo godt mulig at du har en helt annen mening om saken, så sjekk selv.

Pixel – “Call Me”

Norske Pixel kaller seg selv for indie-jazz, og det kan jo være en grei merkelapp. Ikke så vanskelig og kjedelig som mye jazz kan være, og med åpenbare nikk til den alternative rocken. Forlokkende og spennende nytt band. Med en video som viser campinglivets gleder og finurligheter, samt et noe betent forhold mellom mor og datter.

Flying Lotus – “Tiny Tortures”

Steven Ellison lager både elektronisk musikk og rap under navnene Flying Lotus og Captain Murphy, og har også jazznavn som Alice Coltrane og Ravi Coltrane bakover i slekten sin. Og selveste Frodo Elijah Wood i videoen sin. En video som har blitt svært god. Elijah er en enarmet herre som drømmer seg vekk til en tilværelse der nips flyter rundt i huset og lager ny arm til ham. Elijah Wood var forresten også med i en Danko Jones-video for noen år siden.

Matthew E. White – “Will You Love Me”

Ny uke, nye bekjentskap i Videorama!. Fra USA detter nemlig Matthew E. White inn fra siden, med svevende pop som maner frem minner om Beck, Spiritualized og ett eller annet singer-songwritersk. Videoen er ikke så mye å skryte av i all sin enkelhet, men musikken skryter jeg gjerne litt ekstra av, sånn at du kanskje sjekker den ut.

Above & Beyond – “Alchemy”

Engelske Above & Beyond lager lekker musikk for dansegulvet, og leverer en god video til sangen ”Alchemy” som de gjorde sammen med vokalist Zoë Johnston på fjorårsalbumet Group Therapy. Det handler om det evige temaet utroskap. Handlinger som river mennesker i filler. Så voldsomt er det. Bare sjekk.

How To Destroy Angels – ”Ice Age”

Trent Reznor er kjent fra Nine Inch Nails og som skaper av filmmusikk, men har også blant annet prosjektet How To Destroy Angels gående med sin kone. Musikalsk fremstår det hele veldig elektronisk og kjølig på den nye ep-en An Omen, selv om låten ”Ice Age” som har fått video heller litt mer mot det køntri-aktige enn resten av utgivelsen. I videoen synges det litt i en hytte. Det er alt.