Videorama!

Selv om artister flest har feiret jul og nyttår har det faktisk kommet en god bunke friske nye musikkvideoer. Avicii, Kendrick Lamar, Cheryl Cole og Ellie Goulding pluss Skrillex leder an.

Skrillex/Ellie Goulding – “Summit”

Skrillex og Ellie er visstnok ikke et par lenger, men musikk gir de ut sammen. ”Summit” er en ganske rolig låt til Skrillex å være, det må sies. Videoen som viser en pikes dagligdagse sysler som sykling, sminking, og spising passer perfekt til musikken.

Avicii/Nicki Romero – ”I Could Be The One”

Svenske Avicii har planer om verdens største musikalske samarbeid litt inn i fremtiden, men la oss nå konsentrere oss om ukens beste musikkvideo som han har fått laget til låten sin ”I Could Be The One”. Har handler det om en kvinne som hater livet sitt, som drømmer seg vekk til seksuelle og festlige utskeielser om natten, og som til slutt tar tak i situasjonen. Morsomt levert. Hvordan det hele ender? Sjekk selv.

Kendrick Lamar – “Backseat Freestyle”

Rapperen Kendrick Lamar er populær i Norge. Han har hvertfall solgt ut konserten sin på Rockefeller i februar allerede. Og nå kan vi sjekke siste video fra Kendrick i fred og ro. ”Backseat Freestyle” er tatt fra fjorårsalbumet good kid, m.A.A.d city, og i den svarthvite videoen beveger vi oss fra Paris til Compton samtidig som Lamar rapper at han håper at penisen hans blir like stor som Eiffeltårnet. Enorm Compton-stil når musikken tar en pause ved halvtid her.

Sky Ferreira – “Lost In My Bedroom”

Sky Ferreira er både sanger, modell og skuespiller, og har fått mye ros for sine to ep-er. Et helt album med navnet I’m Not Alright er ventet tidlig i år, men frem til den tid handler det om videoen til ”Lost In My Bedroom” fra ep-en Ghost. En video som kommer med advarsel til alle som har problemer med strobe-effekter og vill blinking med hardt lys. Forvirrende video, men god elektropop.

Dizzee Rascal – “Bassline Junkie”

Den engelske motormunnen Dizzee Rascal jobber for tiden med oppfølgeren til forrige album Tongue N’ Cheek som kom i 2009, men holder fansen varm med en flunkende ny mixtape som kan lastes ned lovlig og gratis fra nettet. Fra The Mixtape Vol. 2 har Dizzee også laget video til låten ”Bassline Junkie” der han rapper om at han ikke er interessert i narkotikum, men at han heller er en junkie for basslinjene. Godt valg. I denne morsomme videoen frelser Dizzee folket med sine egne basslinjer. En ekte helgen.

Cheryl Cole – “Ghetto Baby”

Eks. fotballfrue og fremdeles Girls Aloud-medlem Cheryl Cole fikk Lana Del Rey til å skrive en av låtene på hennes 2012-album A Million Lights, og i romjulen dukket videoversjonen av ”Ghetto Baby” opp. Er du keen på å se Cheryl Cole danse og vise seg frem for deg er det bare å kjøre på.

A$AP Rocky – “Long Live A$AP”

Småstre$$ å hele tiden finne $-tegnet på tastaturet, men A$AP Rocky veier opp for strevet med å levere en god video der han rapper finurlig om alt fra heroin til julenissen mens han sitter i en gammel borg. Så ble da også videoen postet på selveste julaften. Sjekk for all del tanngarden til A$AP. Den er ikke billig. Legg også merke til det første A$AP ytrer i videoen. Det høres veldig ut som et raut fra en ku. En ku fra Harlem. A$APs nye album som også heter Long Live A$AP kommer midt i måneden.

2 Chainz – ”I’m Different”

2 Chainz matcher ikke helt tannsmykkene til A$AP Rocky, men viser frem en hel del bling rundt halsen, og ser i det hele tatt ganske utspjåket ut i klesstilen i sin nye video. Er det videoshoot så er det videoshoot. Skulle bare mangle om man ikke pyntet seg litt for kamera. I videoen er også en del roller byttet om, sånn at bilcruisende gangstas arresterer politiet og kåte kvinner får toppløs bilvask av eldre herrer. Fiffig.

Papa Roach – ”Before I Die”

Av og til kan en lure på om mannlige artister lager videoer kun for å få klå litt på pene piker. Hvertfall får Jacoby Shaddix, som er vokalist for de amerikanske rockerne i Papa Roach, gjort litt av slikt i videoen til ”Before I Die” fra fjorårets plate The Connection.

Big Boi – “In The A”

Big Bois “In The A” ryktes å være en hyllest til hjembyen Atlanta, og da er det nærliggende å tro at det var i den byen Big Boi og hans rap-brødre T.I. og Ludachris hang da de spilte inn denne videoen. God stemning er det uansett. ”In The A” er hentet fra Big Boi-albumet Vicious Lies And Dangerous Rumors som kom i desember, og som fikk en kald skulder fra vår anmelder Ali R. S. Pour.

Beach House – “New Year”

Lydverket-favorittene i Beach House – som for noen år siden laget en låt om Norge på oppfordring fra radioprogrammet – leverte 1. nyttårsdag en hjemmelaget video til låten som heter ”New Year”. Videoen er satt sammen av film som ble tatt opp under innspillingen av platen, og inneholder masse katter. Katter er tøffe. ”New Year” er hentet fra platen Bloom som kom i fjor.

Toro Y Moi – “Say That”

Mykheten selv Toro Y Moi viser noen meget svake dansetrinn (men mye fin natur) i sin siste video hentet fra platen Anything In Return. Det ser litt ut som om han er døden nær av kjedsomhet når han synger, men den enormt oransje genseren holder hvertfall oss våken gjennom videoen.

Funeral For A Friend – “The Distance”

Walisiske Funeral For A Friend har holdt det gående i mange år med sin post-hardcore, og har plukket opp mange fans på veien. For noen år siden fikk Funeral For A Friend to nye medlemmer, og det ser ut som om det har gitt bandet en ny giv. Nytt album er hvertfall på vei, for i slutten av januar slippes Conduit. Første video ut er til ”The Distance” der vi finner waliserne i turnébussen.

BenZel – “Fallin’ Love”

BenZel er nok ukjent for de aller fleste, men noen vil kanskje nikke lett når det viser seg at duoen nylig jobbet med Jessie Ware på låten ”Devotion”. Nå dukker BenZel opp på egenhånd med en video som fokuserer litt i overkant mye på lettkledte piker og skrittene deres. Men kanskje jeg bare er gammeldags? Musikalsk snakker vi vel nymotens rn’b med en hel del effekter. Noe som er svært populært for tiden, har jeg skjønt.

Miley Cyrus – ”Jolene”

Dette er ikke en musikkvideo, men det er jo både video og musikk her, så jeg hiver den inn siden Videorama-uken lider litt av at det har vært jul og få artister har gitt ut videoer. Dette er nemlig en overraskende bra versjon av en av de vakreste sangene som er laget. Miley Cyrus gjør ”Jolene” på svært god måte.

Senses Fail – ”Wolves At The Door”

Ikke verdens beste video fra amerikanske Senses Fail, siden det handler om en sak satt sammen av klipp fra bandets konserter. Men låten kan være vel verdt å få med seg for de der ute som liker myk post-hardcore.